Dikke Laag Sneeuw

Als we wakker worden ligt er een dikke laag sneeuw. Gedurende de dag komt daar ook nog wat extra sneeuw bij. We gaan als eerste met Antares en Foskie naar buiten. Van Antares weten we dat ze het leuk vindt in de sneeuw. Van Foskie weten we dat niet, maar die lijkt het ook wel wat te vinden, gezien het enthousiasme waarmee hij naar buiten komt.

In bovenstaand filmpje zeg ik tegen Sol dat een berg mooi is. Dat is deze berg.

Als we de weg over steken blijkt de eerste tractor al langs te zijn gekomen. Al vraag ik we wel af wat voor een tractor dat geweest is. Er staan alleen afdrukken in de sneeuw van de achterwielen. Raar toch? 

Als we klaar zijn met sneeuwballen gooien, voor vooral Antares, gaan we weer naar binnen. Het is nog erg koud. De wind van gisteren is wel wat afgenomen. Maar telkens als het weer opnieuw begint te sneeuwen komt die wel bijna horizontaal voor bij.

Onze oprit is nogal steil. We hebben voor de auto sneeuwkettingen, maar om die er nu op te leggen om alleen maar naar boven naar de weg te rijden lijkt me overdreven. We hoeven en gaan vandaag nergens naar toe maar ik denk wel dat het handig is dat ik de auto boven aan de weg in de campingplaats weg zet. De ondergrond is daar heel hard en als ik de auto op het juiste punt weg zet sta ik met de voorwielen net op een bultje wat afloopt naar de weg. Als ik de auto eindelijk op zijn nieuwe tijdelijke parkeerplaats heb staan blijkt dat het maar goed is dat ik dat gedaan heb. De binnenplaats af komen was al lastig. Maar de oprit op komen helemaal. Ik kon telkens meer een klein stukje omhoog komen en moest dan de oprit een stukje sneeuwvrij maken. Ik snap nu waarom iedereen hier een tractor heeft. Dat is voor als er sneeuw ligt.

Even later komt de buurman ook aan tuffen met de tractor om de koeien te verzorgen. Normaal gesproken rijden ze in een oude Fiat Panda rond, wat hier trouwens een Seat Panda is.

Ik ga nog maar een keer in de sneeuw spelen met Antares. Zeker, ik vind de sneeuw ook leuk en tijdens het sneeuwballen gooien naar Antares maak ik ondertussen een kleine sneeuwpop 🙂

Antares en ik lopen al sneeuwballen gooien door het witte weiland als ik besluit een grote sneeuwbal te maken. Dat gaat makkelijk, het is goed plaksneeuw en het weiland loopt bergaf, dus de zwaartekracht doet het meest van het werk. 

Dan moet er helaas ook nog wat gewerkt worden. De diesel ketel is er gisteren weer mee gestopt. Het lekte ergens diesel en ik ga vandaag maar eens goed kijken waar het lekt. Als ik het lek gevonden heb, iets niet goed aangedraaid, doet de ketel het weer en kan de pelletketel uit. Dat vinden de katten wel jammer, want dat ding wordt lekker warm als hij brand. Maar ook als de diesel ketel brandt is het niet koud in de schuur.

7 reacties

 1. Hola,

  Een kinderhand is snel gevuld zeggen ze weleens. Je had al enkele dagen boven aan je lijstje sneeuw staan en wat krijg je……SNEEUW.
  Hoe gelukkig kun je zijn. Wellicht net zo gelukkig als ik met het eindresultaat van het archeologisch graafwerk (wat niet meevalt in kleigrond) en onderzoek. Na 2 dagen alles vastleggen door de professionels verdwijnt helaas morgen weer alles onder de grond.
  Wat de tracktorsporen betreft denk ik dat de voorwielindruk wel een spoor achterlaten maar overheerst worden door de achterwielen en dus verdwijnen. Om in jou termen te denken het zijn GEEN Ufo of Aliensporen. Goed dat je je vriend Dacia boven gezet hebt. Laat het voor Antaris nog maar even zo blijven. Heeft je “verschrikkelijke” sneeuwman ook een naam?

  Houdoe

 2. Hoi Rob en Sol,
  Wat geweldig die sneeuw en met de honden is het helemaal geweldig. Ook de kat zit er warmpjes bij en ze weet wel dat ik die fijne mand gemaakt heb. Gr. Ma

 3. Ola buenas noches , wat heerlijk dat er eindelijk sneeuwgevallen is ! Wat genieten en gelukkig voor beide hondjes . Wat een feest , maar ook voor het baasje begreep ik . Hopelijk blijft het nog even liggen .
  Wat de sporen betreft , vlg.mij heeft die een hele lange wheely gemaakt , het blijft wonderlijk maar mooi.
  Voortaan toch maar alles nog eens nalopen als je ergens wat gewerkt hebt ! 😏😉. Blijkt toch nodig te zijn .
  Toch maar een paar “spijkers” onder je klompen slaan om uitglijden te voorkomen , dat kun je nu nog niet hebben. Veel sneeuwpret morgen .
  Voor nu welterusten . Groet .
  🤣😅😴😴👍👊🙋‍♂️🙋‍♀️🖐

 4. Wat een heerlijkheid die sneeuw voor de hond zo leuk die 2 in de sneeuw, net als kleine kinderen die voor het eerst sneeuw zien. voor jou ook. Ik moet er niet aan denken, ik vind het alleen leuk om te zien maar niet in mijn omgeving. Juffrouw koukleum. En het filmpje vind ik ook hartstikke leuk. Mogen de katten nooit in huis komen of gaat dat niet goed met de honden? Blij voor jullie dat de kachel weer brand. Hier hadden wij gisteren ook een harde wind en dat zou vandaag ook nog zo zijn, gelukkig morgen minder. Die wind blaast door alles heen. Fijne dag in en met de sneeuw en de pop.

 5. Wat een pak sneeuw bij jullie en hier in Zuid-Limburg ook een flink pak gevallen wij kijken uit naar de volgende week dan gaan we richting Spanje Denia dus we hopen op goed winterweer daar🌞🌞in ieder geval beter dan hier ,heerlijk de katten en de hondjes hebben er lol in en ieder op zijn eigen manier 😻🐭🐶,
  geniet ze,
  José

 6. Wat een prettig filmpje en hoe mooi is het daar, de kou vergeet men dan snel! De hondjes kunnen hun pret niet op. Zat daar bij het begin geen poes buiten aan de deur?
  Hopelijk wat warmer binnen anders een cognacje nemen!
  Groetjes, Renée

 7. Wat een leuk gezicht om te zien dat de hondjes zich zeker wel verrmaken in de sneeuw. Ook fijn dat de dieselkachel weer werkt na een klein foutje. En die berg is zeer zeker erg mooi. En je voelde je weer een kind toen de sneeuwpop werd gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *