Dieren In Het Nieuws

Afgelopen vrijdag is Nova door de dierenarts in Ourense onderhanden genomen. Als wij boodschappen doen bij de Mercadona in de omgeving en er daarna ergens koffie gaan drinken, is het even later tijd om Nova weer op te gaan halen. Half 1 mogen we haar weer gaan halen. Met grote pupillen kijkt ze ons aan en valt daarna om. Ze is duidelijk nog suf. Thuis zetten we de tent op waar Cleopatra met de kittens eerst in heeft gezeten. Nu komt de tent weer van pas om Nova binnen te houden in huis in de hobbykamer van Sol. Na een paar uur lijkt ze zo stoned als een garnaal. Hypnotiserend kijkt ze ons aan en dat blijft ze de rest van de dag doen. De volgende ochtend gaat het alweer beter en eet en drinkt ze weer.

Rolde ze donderdagmiddag nog spelend van de trap,

ligt ze nu in een doosje op de bank in het voorportaal.

Inmiddels is alles weer helemaal goed en gaat ze weer haar normale gang.

Wat deze Karatekid achtige kater nog niet weet is dat hij en zijn broer de volgende zijn.

Hangt er nu nog een klokkenspel waar menig kathedraal jaloers op zou zijn tussen de achterpoten, is dat vrijdag de 13e verleden tijd en gaan de kattenballetjes richting de prullenbak of misschien naar een Chinees restaurant met een laagje bladerdeeg op het menu komen als lekkernij. 

Ik heb niets met voetbal. Maar wij blijken wel een voetbalvrouw in huis te hebben, die haar best doet haar oranje bal te bewaken.

De speciale tang die ik besteld heb is vandaag, dinsdag, binnengekomen. Ik was iets eerder klaar van werk en ben dus gelijk de tang bij het tankstation, het afhaalpunt, gaan halen. Na het eten ben ik gelijk aan de slag gegaan met het eerste deel van de nieuwe CV installatie. Morgen hopelijk het tweede deel en dan moet het mogelijk zijn vrijdag de verwarming te testen. De tang werkt perfect, en dat voor nog geen 80 euro!

Gelukkig had ik zo nu en dan een supervisor die poolshoogte op hoogte kwam nemen. I neem aan dat MIAUW betekent dat het allemaal oké is.

Verder hebben we het druk. Het moet niet gekker worden, maar het lijkt er op dat we een agenda nodig hebben en dat was nou eigenlijk niet de bedoeling van een leven in Spanje. Maar goed, is ook leuk natuurlijk. Vandaag zou er iemand komen, maar die zegde af. Donderdag komt er iemand en vrijdag blijkt er een feest te zijn in de naburige parochie, Santa Cristina de Asma, waar Pablo ons voor heeft uitgenodigd.

O ja, aanstaande donderdag geen blogpost, die komt vrijdag.

Vakantie einde naderd

Jullie verhalen door Ton en Ineke van den Wijngaart VERHALEN

13 reacties

 1. Hola,

  Ik weet dat Sol (net als haar schoonmoeder) erg tuk is op “de Chinees” maar ik ga er vanuit dat de “de Chinees” in jou verhaal beslist niet haar voorkeur zal hebben. Het verhaal op zich is natuurlijk prachtig gevonden. Wat de vorderingen aan de verwarmingsleidingen betreft moet het wel goedkomen dacht ik zo met dergelijk toezicht. Het ziet er trouwens wel erg goed uit wat je tot nu toe gedaan hebt en dat het lekker vorderd. Fijn te horen dat de tang die je zo snel binnen gekregen hebt het zo goed doet en voor die prijs kun je inderdaad niet sukkelen.
  Dat je eerder klaar bent op je werk is voor zover ik weet opvallend zou ik zeggen.
  Met al die “drukte” voor de komende dagen zal het je ook wel “moeite” kosten om het klussen even op stand-by te zetten in ieder geval veel plezier met het feest bij de buurgemeente.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   De tang heeft zijn geld opgebracht en kan in de moitteballen. Vandaag een lijstje met de kosten, die 214 euro zouden veel hoger zijn geweest zonder de tang. Met de tang er bij is het nog steeds goedkoper en de tang heb ik bij de badkaber verbouwing weer nodig.
   Maar die verbouwing bewaren we denk ik even tot volgend jaar.

 2. Cleopatra had het effe moeilijk maar nadat ze haar roes heeft uitgeslapen is ze weer boven Jan gelukkig herstellen katten snel, nu die 2 nog en die balletjes brrr… voorlopig geen Chinees😁
  Prachtige foto’s overigens vooral die paaldanser 😁👍
  Geniet het feestje het toch leuk dat jullie weer uitgenodigd zijn,
  José

 3. Goedenmorgen ,
  Geweldig allereerst al die katten/poezenfoto’s , zo ontzettend leuk . Vandaag dierendag dus ik denk even wat extra’s in de bakjes ? Maar ach zij hebben daar elke dag dierendag met al die luxe. Fijn dat de castratie goed verlopen is , nu de andere 2 nog en dan….rust in te tent !
  Voor zover we het kunnen bekijken ziet je verwarming er picobello uit . Dat wordt een heerlijke “warme” Winter . Ben je nu even druk mee maar daar heb je dan ook wat voor .
  Heel veel plezier op “het feest” lekker samen genieten .
  Ontspanning op z’n tijd super belangrijk .
  Wat leuk dat Antares , de bal zo bewaakt , echt haar eigen ding . Leuk om te zien , zo hebben ze , af en toe , echt een bewaking voor hun eigen speeltje . Over een tijdje is het over en misschien weer wat anders . Succes verder met je verwarming aanleg.
  Groet .👊👍🤣🫣🙋‍♀️🙋‍♂️👋

  • Hallo Antoinette,

   Dat het dierendag was dat ze meeste van jullie het blog lazen was puur toeval. Maar net als valentijn, vader en moeder dag doen wij niet aan dierendag ….. ze krijgen altijd lekker te eten 😉

   Wat de bal betreft… nu is het een hotdog met een touwtje er aan.

 4. Echt de kattenwereld waarbij ook doktersbezoek niet overgeslagen kan worden, ook al zijn ze nog zo jong of juist daar voor. Zijn mooie katjes, nu ook maar hopen dat het goede muizenvangers zijn want daarvoor neem je ze uiteindelijk in de omgeving waar jullie wonen. Veel plezier met het feest en geniet van jullie drankjes. Fijn weekend

 5. Allereerst wat een leuke foto’s van de hele kattenfamilie en hoe houd hij zijn evenwicht op zo’n klein paaltje en toezicht houden kan hij ook al zo goed. Nog even en dan heb je weer twee suffe katjes maar het moet wel gebeuren. Hoe is het met je vinger? werkt de antbiotica? Ook Een hondje dat zijn bal goed bewaakt is schattig om te zien. Je werk aan de verwarming ziet er goed uit zover ik er verstand van heb. Maar jullie zullen er warmpjes bij zitten deze winter. nog een heerlijke woensdagmiddag en avond allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *