Dia De Descansar

Vandaag was mijn día de descansar, mijn rustdag dus. Hopelijk is het morgen op het werk rustig zodat ik dan uit kan rusten van de werkzaamheden van vandaag. Ik had nogal wat dingen op de planning staan, dus moesten de camera’s opgehangen en aangesloten worden. Daar ben ik als eerste mee begonnen. Twee camera’s zitten hoog op de antennepaal gemonteerd en kijken uit over de oprit en het koeienpad, al is het zicht op het koeienpad niet optimaal.

Een andere camera hangt hoog op de muur en kijkt op de binnenplaats. Kom je dus via het koeienpad of de oprit aan, dan ben je ook duidelijk in zicht op de binnenplaats.

De vierde camera moet nog een definitieve plaats krijgen, die hangt nu bij de katten op de logeerkamer.

Als het beveiligingswerk gedaan is, is het tijd voor de bosmaaier. Er is van dat gras dat inmiddels een meter hoog staat. Zo hoog en dicht op elkaar dat het voor Sol niet te doen was om bij het verhoogde tuinbed te komen om er koriander te halen. 

Tijd om alles goed kort te maaien. Ergens moeten ook aloe vera’s staan, maar die zag ik pas toen het te laat was. Echt alles is kort, zal ik maar zeggen. Ik ben nog lang niet klaar, de rand langs de akker moet nog gedaan worden en ook stukken in het bos moet ik nog onderhanden nemen. Maar dat zijn stukken die ik voor mijn werk ga doen. Ik hoef pas om 9 uur te beginnen, dan kan ik zeker ruim een uur maaien voor ik ga werken. Zo doe ik ook dienst als wekdienst voor de omgeving 😉

Wat het maaien betreft, de buurman heeft het er ook maar druk mee. Nu ze minder weilanden ter beschikking hebben, moet hij stukken die ze jaren verwaarloosd hebben en nu vol staan met braamstruiken en andere troep schoonmaken. Goed, het gras groeit overal snel, maar je kan niet als er weer een grassprietje op komt er meteen koeien op zetten. Misschien had de buurvrouw voor ze haar waanideeën ventileerde daar ook even aan moeten denken. Toch ook nog even voor ze (of voor ons zelf als ze niet betalen) bezig geweest, aan het kastje van de buren, heb ik vandaag het laaste gedaan. Nu is het aan Sol om het verder af te werken.

Als ik klaar ben met de bosmaaier op het stuk tuin naast de akker en Sol nu wel gewoon koriander kan gaan halen ga ik verder bij de beerput. De beerput is afgezet met schapengaas. Daar kan een poes dus gewoon doorheen. Dat schapengaas moet vervangen worden door kippengaas. Als eerste gaat het schapengaas er af. Het kost even tijd want ik had het destijds goed vastgemaakt en dat geeft wat extra werk met loshalen. Ook moet het gaas heel en zo netjes mogelijk blijven, zo kunnen we het ergens anders nog gebruiken. Als al het gaas weg is moet het helemaal schoon gemaakt worden rond de beerput met de bosmaaier. Als ik daar mee klaar ben, heb ik het eigenlijk wel gehad en mijn rustdag zit er weer op.

Sol zet ik bij een buurvrouw in Pereiro (Pa, das bij de bushalte) waar ze op visite gaat. Ik mag mee, maar ik moet nog gaas gaan kopen in Chantada om de beerput morgen weer af te zetten met gaas. Ook moet ik nog wat voor het kadaster in orde maken. Tijd terug schreef ik dat ik het kadaster opdracht heb gegeven om verschillende stukken van onze grond samen te voegen. Ik heb dat dus gedaan, maar omdat Sol voor 50% eigenaresse is, heeft het kadaster aangetekende brieven gestuurd die niet helemaal duidelijk waren. Maar het komt er op neer dat Sol ook toestemming moet geven voor het samen voegen. De broer van Xavier heeft voor ons een briefje geschreven wat we met wat gegeven aan het kadaster door moeten geven. Xavier heeft uitgelegd hoe we het online moeten doen. Over een tijdje moet het allemaal geregeld zijn.

Er kwamen wat vragen over de camera’s. Het beeld is goed. Alleen komt het natuurlijk via Amazon uit China. De Chinezen kijken dus in China mee, maar dat kan ons niet schelen ;). De app op de telefoon werkt goed. De recorder doet het ook goed. Alleen als je vragen hebt op HELP wil raadplegen, dan moet je Chinees kunnen lezen. De website van het merk werkt niet of is in het Chinees. De set, kost 219 euro zonder harde schijf, met harde schijf is het 290 euro (harde schijf heb je nodig voor de opnames). Via internet/netwerk op je PC kijken kan, maar is moeilijk.

10 reacties

 1. Hoi Rob en Sol,
  Fijn dat je er weer ben, kijk er toch altijd weer naar uit. Gisteren zij we op de verjaardag geweest van Jan Nuijten en vandaag naar de verjaardag van Biddie. Zei had voor een echte high tea gezorgd .wat ons allemaal goed smaakten en heel gezellig. Leuk dat Sol naar de buurvrouw van de bus halte is geweest, tja dat is net te ver om te lopen. Nou tot zondag weer. Groetjes en dikke kus voor jullie. Gr. Ma

  • Hoi Ma,

   Je kan natuurlijk ook gewoon nog eens een oude blog terug lezen. Ik ben ook nog even bij de buurvrouw binnengeweest. Heel mooi binnen, maar ze verteld ook dat er altijd werk is te doen

 2. Hola,

  Nu heb je camera’s met mooi beeld maar dat is kennelijk nog niet genoeg om te weten wat er bij jullie gebeurt. Nu ga je mij zonder Chineese inbreng of controle vertellen waar en bij wie Sol op de koffie gaat. Mijn geheugen is denk ik nog goed en weet ik dat het bij de kruising links af is en dan het eerste huis rechts. Nog meer uit mijn geheugen dat is bij die mevrouw waar een van de katjes naartoe gaat. Jou taak aan het kastje zit er dus op en kan Sol verder voordat jij de rekening op gaat maken en “franco opgehaald kan gaan worden”.

  Houdoe

 3. Goedenmorgen , het was weer een drukke “rustdag” zo te lezen. Vervelen hoef jij je daar in elk geval nooit . Je “erf” kun je prachtig overzien zo , ligt er ook weer netjes bij . Wat je met die bosmaaier al niet kunt doen !
  Om de beerput doe je kippengaas dat is wel beter maar ik zou dan aan de bovenkant een stuk naar buiten buigen. De katjes gaan er vast in klimmen en kunnen er dan alsnog invallen. Moet er niet aan denken .
  Gaat allemaal wel goed komen daar. Fijn dat je het kastje zo ver af hebt , kun je weer mooi afstrepen .
  Fijne dag voor nu en hopelijk is het daar nog niet zo warm .
  Groet.👊👍🤣🙋‍♂️🙋‍♀️👋

  • Hallo Antoinette,

   Geen tijd om te rusten 🙂 Wat de beerput betreft, daar ga ik ook nog iets aan doen aan de boven kant. Als wij klaar zijn met het kastje kan het gelijk weg en ga ik de buren alleen nog groeten als ik ze tegen kom. Ga er zeker geen koffie meer drinken.

 4. Ja buren zijn niet altijd prettig, ik heb ze ook natuurlijk, anders woonde ik op de Mokummer heide. Mijn buurtjes hebben sinds kort en jong dashondje, helaas bij alles wat langskomt en zelfs als ik mijn hoofd maar om de hoek van de deur steek blaft hij en blijft rustig 20 minuten blaffen. Natuurlijk heb ik er wel iets van gezegd en gelukkig wordt hij nu opgevoed. Je hebt wel gelijk v.w.b. de huursverlaging, alles wordt verhoogd maar bij jullie verlaagd zonder behoorlijk overleg. Verder ben je aardig bezig, de beveiliging en maaien heerlijk zo’n vrije dag, je zit nooit stil. Sterkte met je werk en het klussen

  • Hallo Lady Wieser,

   De mokummer Heide… zo was onze bedoeling ook te gaan wonen. Niemand direct naast ons of in de directe omgeving. Maarja het liep dus anders. En stil zitten is eigenlijk zonde van je tijd 😉

 5. Had gisteren snel even de blog gelezen maar nog niet geantwoord we moesten nl. op visite. Maar je bent weer druk bezig geweest met al die karweitjes. De aloe vera als er nog wortels in de grond zitten en een klein stukje boven de grond is heb je best kans dat het toch weer gaat groeien. De camera’s hangen op een goede plek en het overzicht is duidelijk. Geen ongewenste gasten meer aan de deur.

  • Hallo Mieke,

   We hebben nog plantjes staan van de aloe vera, dus als het moet hebben we zo weer wat staan. Maar ik denk dat je wel een gelijkt kunt hebben. Er steekt nog wat boven de grond, dus als dat weer aanslaat staat er even later weer een pant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *