Deel Twee

Waar ik gisteravond toch meer niet aan begon heb ik vandaag afgemaakt. Het plafond is dicht! De eerste plank die ik legde moest een beetje aangepast worden. Dat was ook de reden dat ik gisteravond toch maar niet begon aan het plafond. Van de plank moest een smalle strook afgezaagd worden en er moest op een plek een stukje uitgezaagd worden voor een elektrabuis. Daarna was het planken tassen, alleen ging het minder snel dan deel een van het plafond. Het vastzetten was een probleem bij de laatste balk, daar is geen ruimte om met een accutol schroeven in te draaien. Ook met een stompe schroevendraaier, zo’n kort dik ding, was het bijna niet te doen. We hadden planken kunnen kopen die kapitalen kosten, dat hebben we niet gedaan. Daarmee is het soms wel lastiger een kromme plank netjes aan te laten sluiten met de andere. Na een uur of 5 werken zat het plafond er in en kon ik verder met het luik.

Ik heb het luik zo gemaakt dat er niets mee kan gebeuren. Dat betekend ook dat het erg zwaar is geworden en dus is het even lastig om de scharnieren, die al aan het plafond vast zitten, voor de voorgeboorde gaatjes te krijgen van het luik. Maar even later hangt het dan toch.

Nu moeten de sluitingen er nog opgemaakt worden en op het plafond moeten de ogen waar de pennen van de sluitingen in vallen gemonteerd worden. Dat gaat in eerste instantie niet goed. Ik monteer er namelijk een verkeerd. 

Als alles dan afgewerkt is moet ik aan de rand van het gat waar de sluitingen zitten ook nog wat maken dat je het luik niet te ver omhoog kan duwen. Ook is dat een punt wat verstevigd moet worden omdat het blijkt een punt te zijn waar ik me af zet om de zolder op te komen (met de trap die we nu hebben). 

Maar ik ben toch niet helemaal tevreden. De naden langs het luik zijn iets breder dan gedacht. We hebben er gisteren al wel hout voor gekocht voor het geval. Dus kan ik het allemaal wegwerken. De afwerklatten moeten nog wel in de verf, maar dat is voor later. Aan de kant van de scharnieren moet ik nog kijken wat ik daar ga doen. 

Prettig weekend!

8 reacties

 1. Hoi Rob,
  Ik vindt bijna alles mooi wat je doe maar die latten bij het luik niet . Kan je het niet aan de binnen kant doen ik bedoel aan de zolder vast maken dan valt er ook geen stof door. Gr. Ma

 2. Hola,

  Ook al moeten de laatste afwerkdingetjes nog gebeuren het plafond is in ieder geval dicht en je kunt op het zolder gedeelte van alles kwijt wat je lang niet nodig denkt te hebben en wel uit het zicht moet. Lanzaam maar zeker komen nu de karweien die dichter bij de grond zijn aan de beurt maar zeker meer in het oog springend zijn.
  Fijn en werkzaam weekend,

  Houdoe

 3. De foto’s van gisteren van de paddestoelenzijn prachtig. Maar nu ook weer de foto’s van het resultaat van je plafondluik zien er puik uit. En een klein foutje mag wel eens gebeuren je bent ook maar een mens. Een fijne avond verder en alvast een mooi weekend.

 4. Hee Rob
  Het gaat de goei kant op
  Wat betreft de kant bij de schanieren zou ik een lat zetten op het Luik wat net wel net niet
  De sleuf afdekt en aan de kant waar het Luik naar toedraait even afschuinen
  Dat de lat niet tegen het plafond loopt
  En als ik het mag zegen ik ben het wel eens met je ma
  Plus je Luik wordt ook gelijk minder zwaar
  Wat wordt nu de volgorde
  Wij krijgen vandaag kijkers voor onze Cortijo
  Spanend

  hasta mañana Montefrio

 5. Rob
  Nog even terug zitten lezen gister had ik geen tijd Wat de beerput betreft
  Heeft dat geen invloed op je putwater uit je bron
  Wij laten het water even testen zo nu en dan bij een lab of soms Kun je het ook bij de apotheker laten doen
  Gezien we het ook gebruiken voor de keuken en koffie
  En niet te vergeten de honden hun drinkwater
  Tot nu is alles ok maar dat komt denk ik dat we hoog zitten
  En boven ons in de berg gebeurt niets en is ook niets

 6. Het plafond is dan zover klaar en ook ik ben het eens met Ma Inneke misschien een likje extra verf of een fijn stripje/ latje want zo’n zwaar geval doet afbreuk aan het mooie geheel.
  Nu je hebt nog 2 maanden voor dat je elders aan de slag moet dus nog effe doorbijten!
  van je werk thuis komen in een gelikt huisje is dan heerlijk,
  José 👍🥳

 7. Hoi Rob, het muntje is eindelijk gevallen, snapte dat er een luik in moest maar het precieze niet helemaal. Je kan ook niet alles weten. Veranderd er nu nog iets aan of blijft het zo? Eerst maar even genieten van het weekend. Hier is het nog prachtig weer, ik hoop dat jullie ook nog een beetje zon krijgen, is altijd fijn na zo’n natte beweging.

 8. Goedenmiddag ,
  Er is al veel gezegd over “het luik” , dus hou het kort , te zwaar zo ! Zou nog eens naar het idee van Jack kijken . Vind het hang/sluitwerk heel mooi ! Fijn dat het plafond nu dicht is , heel mooi geworden .
  Succes en fijn weekend(al is het al half voorbij) .
  Groet. 🙋‍♀️🙋‍♂️👍👋😉🤣

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *