De Zonnepanelen

Vorige week zou er iemand komen voor ‘iets’ met de zonnepanelen. Geen idee wat. Dat was ook de dag dat er gewoon niemand kwam. Geweldige service van de leverancier en de installateur. Na wat over en weer mailen en bellen zouden we terug gebeld worden. Niet dus. Ik heb toen een korte mail gestuurd; niemand geweest, niemand gebeld, niemand gemaild. Het is een grap zeker? Toen was er ineens een uur later een mail van de installateur. Die wilde een afspraak maken voor vandaag om half 11. Vandaag staat er stipt om half 11 een busje op de dam. Maar de monteur blijft er in zitten. 15 minuten later beld hij aan. Hij mompelt goedemorgen en gaan naar de omvormer. Hij is met zijn telefoon bezig om in te loggen zie ik. Ik vraag of hij koffie wil en wat hij eigenlijk komt doen. Hij hoeft geen koffie en eigenlijk weet hij ook niet wat hij komt doen. Een instelling zegt hij en verder komt er geen geluid meer uit. Een kwartier later gaat hij naar buiten en gaat bellen. Even later zit hij in zijn busje te prutsen op zijn telefoon en blijft dat een uur doen. Dan komt hij vertellen dat hij klaar is en zegt nog iets. Sol verstaat het voor een deel. Het bleek dat de leverancier geen gegevens meer kon uitlezen van de omvormer en dus ook niet kon zien of alles functioneerde. De monteur die er vandaar was, was er ook toen het allemaal geïnstalleerd was, ook toen bleek als dat de communicatieve vaardigheden van de koeien hier in de omgeving stukken beter is dan van deze man.

Voor wie, in Spanje, ook zonnepanelen wil, ik zou als ik het over kon doen niet in zee gaan met Sotysolar. En het is omdat het niet anders kan, maar personeel van Futuranea uit Santiago de Compostela hebben we liever niet over de vloer.

Ik heb een steekwagentje. Wat was erg handig. Maar met een lekke band heb je er niet veel aan. Ik heb de binnenband al een geplakt maar telkens was er dan weer nergens anders een gat. Binnenbanden blijken nergens te vinden. Gisteren in de tweede bouwmarkt waar we waren twee nieuwe wielen gekocht, waarvan ik eigenlijk al wist dat ze niet gingen passen op de steekwagen. Maar dit zijn, net als op de steekwagen, wielen waarvan de velg uit twee delen bestaat. Vandaag de nieuwe banden van de nieuwe velgen gehaald en op de oude velgen gezet. De steekwagen kan er weer een paar jaar tegenaan.

Dan hadden we nog een kist staan die Sol een paar weken terug bewerkt heeft. Daar moet ik nog riemen op maken. Ook gisteren hebben we daar van die koperen nagels voor gekocht om de riemen vast te zetten. Ook dat vandaag in orde gemaakt. De riemen zitten op de kist en daarmee is de kist klaar.

We sluiten de dag af in Chantada. We hebben nog wat loten liggen die we in willen leveren en we moeten om een boodschap. In het boekwinkeltje ga ik de loten inleveren en zeg tegen de vrouw dat ik het vermoeden heb dat we veel geld gewonnen hebben. Ze lacht en scand de loten. ….verlopen zegt ze. Hoe zo? Te laat met inleveren, zegt ze. Wel gvd, daar gaan de miljoenen! We gaan dus net zo rijk naar huis als dat we naar Chantada gekomen zijn.

7 reacties

 1. Hola,

  Wat ze zonnepanelen betreft natuurlijk nog steeds niet tof dat je nog steeds niets terug kunt leveren en de kassa kunt laten rinkelen. Maar er is in iedere geval nu weer iemand geweest en ja niet iedereen is communicatief even vaardig. Voor sommige mensen is dat echt een handicap en ik vind de vergelijking met koeien dan ook niet echt op zijn plaats. Misschien jammer voor jou maar dat is mijn mening.
  De kassa laten rinkelen via Kwh (zonnepanelen) opbrengst hebben jullie zoals nu blijkt niet echt nodig aangezien je miljoenen via loten gewoon laat verlopen. Of zeg je dit maar gewoon op deze blog en zit al die poen in de schatkist die nu klaar is?

  Houdoe

  • Hoi Rob, de kist ziet et leuk uit, dat is Sol wel toevertrouwd en de riemen passen er mooi bij. Wel lastig met die man maar ja niets aan te doen. Morgen komen Frans en Thea uit den Bosch. Is lang geleden dus dat is weer leuk. Verder weet ik eigenlijk niet zoveel te liegen. Gr aan Sol en een knuffel voor Antaris. Gr. Ma

 2. Otro post informativo donde nos dices con quién no comprar. Todavía echas de menos uno. El agente inmobiliario. ¿Por qué no le dices a tus amigos? Sé con quién compraste la casa. Él, ahora su mujer es el jefe, tenía mala reputación mucho antes de que llegaras a España.

  Nog een informatief bericht waarin je ons vertelt met wie we niet moeten kopen. Je mist er nog steeds een. De makelaar. Waarom vertel je het niet aan je vrienden? Ik weet met wie je het huis hebt gekocht. Hij, nu zijn vrouw de baas is, had een slechte reputatie lang voordat jij in Spanje aankwam.

  • Hola Colín,

   Tienes razón, todavía no he mencionado el nombre del agente de bienes raíces. El problema es que si menciono el nombre hay gente que va a echar un vistazo y tal vez comprar algo. No sabía que tenían mala reputación. Pensaré en mencionar el nombre. ¿Alguna vez les has comprado?

   Hallo Colin,

   Je hebt gelijk dat ik de naam van de makelaar nog niet genoemt heb. Het Probleem is dat als ik de naam noem er mensen zijn die er dus gaan kijken en misschien iets gaan kopen. Dat ze een slechte reputatie hadden hadden was mij niet bekend. Ik zal er eens over denken de naam toch eens te noemen. Heb jij ooit ook eens bij hen gekocht?

   • Wat een gedoe weer met je zonnepanelen +bijkomende apperatuur ! Houdt hopelijk dan nu toch op , of je moet er nog eens achteraan. Pfff.
    Maar…gelukkig heb je een geweldig steekwagentje nu , EN een prachtige kist , die is echt geweldig geworden ! Chapeau Sol .
    Groet . 👍👋👌😅

 3. Ja Rob hier in Spanje blijven loten maar 3 maanden geldig en kunnen dan niet meer ingeleverd worden. In Nederland is dat 1 jaar. Wow wat is de kist mooi geworden, alle eer voor Sol die echt mooi werk afleverd. Fijne woensdag samen.

 4. Beste Rob en Sol, ge iet enorm van jullie verhalrn op Spanje Vandaag, nu maar eens echt volgen. Wij Roel en ik wonen sinds 3 jaar in Rota, Andalucia, met veel plezier. Zijn ‘pensionados’ maar herkennen veel in jullie avonturen. En dan huren wij nog alleen maar.. Blijf jullie volgen, veel succes en ja, wat een mooie kist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *