De Winter(slaap)(t)

Het weer is raar, niet alleen hier in Spanje maar overal op de wereld. De afgelopen dagen vraag ik me iedere dag af of ik wel of geen trui aan moet. Winter is het hier niet. De winter lijkt met vakantie of doet in ieder geval een schoonheidsslaapje. Of dat een goed teken is? Ik denk het niet. Maar goed, als de winter niet komt opdagen, dan gaan ook andere dingen gewoon door. Bijen heb ik al gezien en de eerste vliegen ook al. Het gras doet ook zijn best. En daar moet wat aan gedaan worden! De bosmaaier staat al een tijdje in het tuingereedschapshok en houd daar zijn winterslaap. Tot vandaag dan! Tijd om in actie te komen voordat het gras ‘twee kontjes hoog is’. Eerst een beetje smeermiddel op de plaats waar dat moet, brandstof er in en gaan. Het wakker worden voor de bosmaaier is geen punt, als of hij heeft staan wachten tot hij weer aan de gang mocht gaan. Op het plan staat vandaag de rand langs de akker. 

Als ik klaar ben met maaien is ook beter te zien hoe we de akker graag willen hebben, iets kleiner dan afgelopen jaar. Toen ik er vorig gaat september/oktober wat paaltjes weg zette was het voor mij duidelijk maar voor andere niet helemaal. Nu het gras en al het andere aan een kant van de paaltjes kort is gemaaid is het duidelijker te zien wat akker is en wat niet. Het gras wat hoog is is van de buren voor de koeien. Al het andere is nu weg.

Dan doe ik ook maar gelijk een rondje met de bosmaaier rond de beerput. 

En met een uurtje heb ik dat ook gedaan en is het weer toonbaar.

De eerste echte werkdag zit er voor de bosmaaier en mij weer op!

6 reacties

 1. Hola,

  Het is kennelijk niet alleen de natuur die het voorjaar in zijn kop heeft maar jij ook Rob. Zo vroeg op de dag een Blog zijn we ook niet gewend. Ook van sla Rob net als de natuur?
  Toch is het wel lekker dat je dat zo vroeg in het jaar al kan doen en je grote vriend de Bosmaaier weer te begroeten en aan het werk te zetten. Aan de foto’s te zien (schitterende trouwens) had jullie er saampjes echt veel zin in.
  Dat je jullie akker wat kleiner maakt dit jaar lijkt me heel verstandig dat maakt het overzichtelijker en geen te grote oogsten. Dat heb je als beginnend boer toch maar mooi geleerd vorige jaar.

  Houdoe

 2. Het weer van de wap. ! ? dat konden wij hier in zuid Limburg gisteren wel zeggen , fikse onweer / hagel buien en regen met bakken kwam het uit de lucht vallen voordeel alles nog eens goed schoon gespoeld , we moeten er doorheen net als de lock down.
  Fijne week en geniet van het groene sappige gras, vooral de koeien zullen genieten,
  José

 3. Daar ben ik het helemaal mee eens ,dit moet niet weer gebeuren want die mensen zijn er nog lang niet en blijven ondanks alles de schouders er onder zetten met nog eens die lock down er overheen.
  Daarom wees blij dat je het gras bij jullie vaker kunt maaien.
  Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *