Het is alweer een paar dagen dat mijn drol, die ik een nieuw tijdelijk thuis geef in de WC pot, niet veel zin heeft om te vertrekken als daar de tijd rijp voor is. Tijdens het doortrekken stijgt het water in de pot en dan duurt het een tijdje voor alles weg is. Vandaag tijdens de siësta maar even gekeken wat er gaande is. Onze septic tank bestaat uit een gat in de grond. We gooien regelmatig van die pillen in de WC pot voor de septic tank. Idee daarvan is dat al het vaste verteerd en zo dun als water wordt en wegzakt in de grond. Maar dat gebeurt dus niet helemaal. Ook is het een probleem dat braamstruiken overal groeien en dus ook in het gat in de grond met de inhoud van onze WC. Het gat in de grond is dus ook langzaam aan het dicht groeien.

Eerst heb ik alles maar eens met de bosmaaier af gemaaid. Daarna heb ik een sleuf gegraven zodat de inhoud van het gat makkelijker zijn weg naar het weiland kan vinden. Het wilde niet helemaal lekker stromen, dus ik heb er een hoop water bij laten lopen en alles goed gemixt. Gelijk maar weet wat van die pillen in het gat gegooid. De WC loopt voorlopig weer gewoon door. 

Zeker! Het wordt tijd voor een echte zelfgemaakte septic tank. Maar goed, eerst moet school klaar zijn, dan moet de beerput dicht gemaakt worden en dat de septic tank. 

Vandaag geen foto, want ik wil jullie de smeuige smurrie in het gat in de grond besparen 🙂

Natuurlijk heb ik ook nog wat huiswerk gemaakt en heb ik nog meer van onze weilanden die logisch een weiland vormen, maar uit meerdere percelen bestaan samengevoegd. Met het eerste weiland wat ik ging samen voegen ging het niet helemaal lekker. Maar met de hulp van Xavier via whatsapp is het gelukt en ging de rest van zelf.

Met patient Zero, die jullie Zero noemen gaat het weer beter. En zit weer bij de rest van de kattenboel.

20 reacties

 1. Hola,

  Mooi te horen dat Zero (of hoe hij/zij ook heten mag) weer terug is bij de club.
  Vandaag was je dus niet alleen een gewone boer maar een echte STRONTBOER. Het past helemaal in hetgeen je moest doen met het pakketje wat je eerder deze week toegestuurd kreeg.
  Wij hadden een beetje pech vandaag. Stralend weer en bedacht om een heerlijk rondje te gaan fietsen maar helaas na enkele honderden meters had het display er geen zin meer in en met een Ebike zonder dat hulpmiddel heb ik er dus geen zin in. Dus maar gewoon stukje wandelen (zonder fiets).

  Dan nog even terug naar je blog van 12 mei waar het om de “verdwenen koe” ging.
  Om ieders bovenkamer op de proef te stellen had ik een doordenker geplaatst omdat er kennelijk meer waren dan ik alleen die niet goed gelezen hadden over de koe.

  Ik vermoed dat niemand enig idee had waar de cryptische omschrijving over ging omdat zelfs jij Rob geen poging gewaagd hebt.
  Het ging over “als je het opteld en vermenigvuldigd met iets wat regelmatig voorkomt maar niet altijd dan zou je vanaf 12/5 gerekend met nog even wachten uitkomen op 54.787.
  En het is toch zo simpel: samen (Pa en Ma cq. Ton en Ineke) zijn vanaf Morgen (15/5) samen 150 jaar X 365,25 (om de 4 jaar immers schrikkeljaar) = 54.787 dagen.

  Het is eigenlijk net zoiets als samenvoegen van percelen grond. Het klinkt anders maar er komt geen meter bij.

  Houdoe

  • Mag ik me hierop een verder antwoord schuldig blijven ? Dit gaat mijn pet te boven. Dank voor de uitleg !😉👍👊

  • Hoi Pa,

   Voorlopig kan Zero wel. Als ze straks naar een ander gaat moet die maar een nieuwe naam verzinnen. Ik heb maar geen monster genomen vn het geen in het gat in de grond zit. Weet niet welke ziektes er dan te voorschijn komen hahahaha

   Nee, hed geen idee waar het over ging. Nu is 15/5 wel duidelijk maar de berekening er achter heb ik niet niet aangewaagt. Gefeliciteerd

   • Jarige Ton, van harte gefeliciteerd! Dan mag ik aannemen dat je nu 76 bent geworden? Gezellige feestelijke dag gewenst! Blijf nog heel lang gezond en fit! Salud van ons Otto & Joke! Nog steeds Jerez, maar zonder feria die is voorbij. Morgen de richting op die Henriëtte aangaf. We zijn benieuwd!

 2. Ton en Ineke, helemaal duidelijk 😁al snap ik enkel dat jullie even oud zijn op die dag dan , is ook een mijlpaal dus bij deze proficiat samen🥳
  Gelukkig is Zero weer bij de familie opgenomen ,ik zou hem nu ‘Uno’ noemen want hij heeft dapper gevochten om te overleven.
  Fijne en rustige week,
  José

  • Hallo José

   Nee José, ze zijn alleen samen 150 jaar maar niet ieder 75 jaar. Mijn vader zoek alleen een heel ingewikkelde manier om aan te kondigen dat hij vandaag jarig is hahaha.

   Zero, Uno… Straks krijgt ze weer een nieuwe naam bij de nieuwe eigenaar.

   • Goedenmorgen ! Goh dat was dan toch wel weer een “stront”-verhaal . Je enthousiastme sprong er vanaf. Dat soort uitleg ligt je wel 😂🤭
    Er gaat toch niets boven een goed werkende riool maar dat zal daar niet niet echt lukken . Het lijkt meer op een modernere “hulo” van vroeger bij de verkennerij !?
    Wat fijn dat Zero weer “thuis” is en bij de familie is opgenomen. Dan is het toch de geur geweest denk ik. Arm beestje , hopelijk werkt het badje wel . Zo voor Sol ook weer gemakkelijker om de boel te verzorgen
    Fijn dat je
    “landgoed ” nu aan een stuk gevoegd wordt . Alleen l.boven zit nog wel een hele rare hap eruit 😉. Misschien ooit ook erbij !? Succes .
    Wij gaan Do.avond naar het “buitenland” vakantie houden/vieren , tot de 4e Juni . Kijken of de kinderen en broers/zussen , wel goed hun best doen . Denk dat ik wat minder zal reageren Maak je vooral geen zorgen 😂😁😆.
    Succes daar met alles .
    Groet . 😄🤣🙋‍♀️🙋‍♂️👋

     • Hartelijk dank !✈🛩
      Gelukkig dat je weer kunt poepen zonder zorgen.! 👍👊

     • Haha . Dank jullie wel ! Wij gedragen ons in Nederland altijd uiterst netjes . De “grote” broers en zussen houden dan weer toezicht !
      Waarom denk je dat we vetrokken zijn ? 😉🤣👋

   • Ja gelijk heb je ,laat de naam maar aan het nieuwe baasje over,
    als ik me goed herinner is Ineke onlangs 73 j. geworden , hoe dan ook wel leuk bedacht 150 j. samen ,uniek berekend👍😁
    Gr. José

 3. Wat een strontverhaal maar gelukkig weer opgelost. Ook ik zal een aantal dagen wat afwezig zijn want we gaan een aantal dagen met de caravan naar Bagnols sur Ceze in Frankrijk. Maar vind het wel weer fijn dat Zero weer bij zijn familie is. Veel plezier in Nederland Antoinette /Ben.

 4. De pa van Rob hartelijk gefeliciteerd met zijn verjaardag. Iedereen gaat er zo’n beetje vandoor, begrijp ik. Het zij ze gegund, maar ik blijf liever hier (in Fuerteventura). Het is weer aardig heet aan het worden. Ik moest vandaag in Puerto del Rosario zijn, de hoofdstad van het eiland, en zeker het gesprek met de asesor fiscal kostte me extra zweetdruppels. Ik moest la declaración de la renta doen bij deze nieuwe asesor. Dat had weer veel voeten in de aarde omdat hij niet wist dat de verdragsbijdragen (WLZ en ZVW) aftrekposten zijn. Ik was hierop al voorbereid en had uitleg hierover in het Spaans bij me. Hij ging het bestuderen, zei hij. Afwachten dus maar.

   • 4,70 euro. Da’s mooi! Ik betaal elk jaar heel wat meer. Ik heb dit keer een andere asesor in de arm moeten nemen, omdat de dame die daarvoor mijn belastingaangifte deed ineens van de aardbodem verdwenen is. Telefoonnummer is niet meer in gebruik. De website weg. Ben gisterochtend even langs gegaan. Bordje op de deur. Cerrado. Heel vreemd. Raar ook dat ze haar vaste klanten geen bericht heeft gestuurd. Helemaal niks, nada. Misschien had ze de ziekte van Plots? Afijn. Ik heb nu dus een nieuwe asesor en hij weet (nog) niets over pensioenen uit NL en verdragsbijdragen die afgetrokken moeten worden. De vorige asesora wist dat wel. Ik moest gisteren dus van voren af aan beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *