De Wachttijd Is Momenteel Langer……

De Ambassade. Alles wat nodig is voor het aanvragen van een nieuw paspoort voor Sol hebben we klaar liggen. Omdat we volgende week in Madrid moeten zijn willen we dus ook bij de Nederlandse ambassade langs. Om iets na 9 uur ga ik bellen. Na het draaien van het nummer kies ik 1, 1, 4 en 2. Daarna een vrouw aan de telefoon “Al onze voorlichters zijn in gesprek, een ogenblik geduld alstublieft. De wachttijd is momenteel mogelijk langer dan wij wensen….” De vrouw blijft dat tot in den treure herhalen, alles onder begeleiding van een onderwater opgenomen irritant muziekje. 38 minuten later een piep, de vrouw gaat koffie drinken en de verbinding wordt verbroken. Een mail sturen dan maar. Maar daar moet i er rekening mee houden dat ik pas na 14 dagen een antwoord krijg. Tja, als we voor volgende week een afspraak willen maken dan schieten we daar niets mee op. Maar er is nog een mogelijkheid, whatsapp. Ik stuur een appje en krijg als antwoordt dat ‘ze’ zo snel als mogelijk contact opnemen. 

In de logeerkamer staan nog verhuisdozen opgestapeld. Omdat er voor de zomer bezoek uit Chili komt moeten we plaats maken. Logeren is op de logeerkamer op dit moment niet mogelijk. De verhuisdozen gaan weer verhuizen. Ik kijk of er zaken in zitten die we apart willen houden omdat we die misschien binnenkort nodig hebben. Ook verdeel ik wat van verschillende dozen over dozen die niet meer helemaal vol zitten. Omdat de dozen aan stevigheid aan het verliezen zijn en de stapels langzaam inzakken moet ik er nu voor zorgen dat de dozen die op de logeer kamer blijven staan ook netjes blijven staan. Redelijke afval stukken MDF plaat heb ik allemaal bewaard, je weet maar nooit. Nu kan ik ze gebruiken om op iedere laag een laag MDF te leggen en daar dan weer een laag dozen op te zetten. Zo blijft het allemaal beter staan. De dozen die van de kamer af gaan staan nu in de hal en moeten naar de bijkeuken. Maar dat is voor morgen.

Tussendoor ga ik met Antares een rondje lopen. Met haar jas aan schiet ze weer de akker op. Het losse zand vind ze leuk en kuilen graven gaat dan makkelijker. We lopen ook om de melk en als we terug zijn maakt Sol een boterhammetje klaar en probeer in ondertussen nog eens met de ambassade te bellen. Nu ben ik het na 15 minuten beu. Ik ga weer verder op de logeerkamer.

Sol krijgt een bericht van de makelaar die ons wel geholpen heeft. Ze verteld dat er Nederlanders bij haar zijn geweest. Zoals we begrijpen zijn zij via het blog/website bij haar terecht gekomen. Dat vind ze erg leuk en ze wilde ons daarvoor bedanken. Toch leuk, dat zij wellicht nieuwe klanten heeft via het blog. 

Ik bel nog maar eens met de ambassade in Madrid. Na 33 minuten krijg ik een man aan de telefoon en ik vertel wat er gaande is en dat ik voor volgende week een afspraak wil maken. Ooo.. maar dat kan niet, ik kan geen afspraken maken. Ik zit in Nederland en kan niet in de agenda kijken van de ambassade. Dus, nu ik eindelijk iemand aan de telefoon heb blijkt u mij niet te kunnen helpen? Ja. Maar ik koos toch in het menu menu nummer 4 voor paspoort. Ja, sorry, wij ontlasten alle Nederlandse ambassades in de wereld, meer niet. U kunt het beste mailen. Maar als ik een mail stuur krijg ik pas na 14 dagen een antwoord. Dat is alleen als u via de site mailt, want dan mailt u naar ons. Als u de ambassade mailt moeten die u gelijk terug mailen.

Wil de dus bellen met een Nederlandse ambassade, dan bel je dus gewoon met iemand in Nederland. Dat is dan wel fijn als dat bij dat telefoonnummer op de website gezet wordt. Goed dan mailen. Ik moet het emailadres nog hebben van toen de ambassade ons contacteerde, want ik kan op internet geen email adres vinden. Mail is de deur uit en ik heb al antwoord dat mijn mail bij de juiste persoon is terecht gekomen.

De deurtjes zijn klaar. We gaan dus nog even op en neer naar Carballiño. Kan ik daar ook gelijk bij de ferreteria een nieuwe bougie kopen voor de bosmaaier. Bij de ferreteria staat ook een kettingzaag slijpmachine. Niet te duur. Het scherp vijlen van een ketting van een kettingzaag lukt mij niet echt al heb ik er de passende vijlen voor. Maar met dit apparaat gaat het misschien wel goed komen. Morgen maar een proberen.

15 reacties

 1. Hoi Rob,
  De deurtjes zien er goed uit. En Antares heeft er weer zin in, leuk zo ze bezig is. Vandaag kreeg ik een foto van Tante Marianne en op de foto was te zien dat oma’s huis weer te koop sta. Gr. Ma

 2. Hola,

  Ja soms gaan dingen niet zoals je graag zou willen of verwacht maar daar zul je je toch bij neer moeten leggen. Gelukkig hebben jullie een hotlijn met de ambassade dus daarvan gebruik maken komt nu hopelijk goed van pas. Het is echter maar zeer de vraag of je afspraken met 2 ambassades op elkaar afgestemd kan krijgen en zelfs al lukt dat dan is het nog maar de vraag of je tegelijkertijd een nieuw paspoort mee kunt nemen. Een paspoort word nooit per post verzonden dus……
  Ben benieuwd hoe de deurtjes in de kast staan nu er glas inzit.

  Houdoe

 3. Zo je bent er vroeg bij vandaag maar het blijft leuk om jullie verhalen te lezen. Kastdeuren zien er mooiuit ben benieuwd hoe ze staan in de kast. Antares heeft het naar haaar zin met al dat zand. Hopelijk lukt het bij de ambassades om op dezelfde dageen afspraak te maken. Het is toch een hele reis naar Madrid. Voor zometeen weltrusten en tot morgen.

 4. Wat een gedoe om dat paspoort te krijgen hopelijk lukt het jullie op tijd.
  Antares heeft het lekker naar haar zin wat hebben die beestjes het goed ze hoeven zich niet druk te maken om al die mensendingen.
  Alles komt uiteindelijk goed ,
  José

  • Hallo José

   Ze zeggen wel eens een ‘honde leven’ meestal gaat dan over een slecht leven. Maar als ik het ‘honde leven’ van Antares zie, dan is dat leven zo gek nog niet volgens mij.

 5. Hallo , voor een paspoort in Duitsland moet ik naar Berlijn. Vandaar werd het paspoort wel aangetekend met de post teruggestuurd!
  Dank je wel voor de dagelijkse blog, dat is zo leuk om te lezen. Mijn zoon heeft een Spaanse vriendin
  Alles goeds verder

 6. Ik gebruik ook verhuisdozen als opslag. Dat gaat jarenlang zeer goed. Er ontstaan problemen als ze met vocht in aanraking komen. De vloer is soms het koudste deel en je kunt dan condens krijgen in de onderkant. Karton ‘zuigt’ nogal en het vocht kan dan dus optrekken.
  Eigenlijk zie je niets aan de dozen behalve dat zij aan de onderkant minder sterk worden. Door ze te isoleren van de vloer voorkom je dit.

  • Hallo Dolf,

   Probleem met onze dozen is dat ze in de verhuiswagen al veel te lijden hebben gehad. Dan zijn ze hier ook al verschillende keren verhuist.Er zijn ook dozen die niet meer helemaal tot de rand vol zitten en dat is ook niet goed en dan komt daar nog bij dat een deel van de dozen niet op een horizontale vloer staat.

 7. Ja,dat waren wij dus,Jan en Wix,die bij Maribel aanklopten om een huisje met een stukje grond te vinden en inderdaad door jullie blog kwamen we daar terecht. En toen we vertelden hoe we haar terecht kwamen was ze zeer verrast. Zo zie je maar,het is goed om de info omtrent betrouwbare
  makelaars door te geven.

 8. Hallo Rob het is een ramp de NL ambassade
  Je kunt beter even op en neer vliegen naar NL
  Die slijpmachine zijn super even goed instellen en kind kan de was doen
  Ik had nog een nieuwe ketting en heb hem daar op afgesteld

  Mvg Montefrio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *