De Verwarming

Gistermiddag zou er iemand komen om de pelletketel aan te sluiten op de bestaande CV installatie. Er komt echter niemand. Sol belt een keer met de man van Hermanos Sanchez. Die blijkt verbaast dat er niemand is. Sterker nog, die blijkt verbaast dat het nog niet af is, dinsdag had er namelijk gewerkt moeten worden. Even later laat hij aan Sol weten dat hij de persoon die het moet installeren niet kan bereiken. Als we om half 8 aan ons avondeten zitten gaat de telefoon, het is de man van Hermanos Sanchez. Ze komen er zo aan vertelt hij aan de telefoon. Iets na 8 uur staan er 2 man op de stoep en die gaan gelijk aan de slag. Kwart over 10 zijn zijn ze klaar en krijgen we uitleg zoals tegenwoordig de handleidingen zijn bij een nieuw apparaat wat je koopt; 4 talen op een papiertje van 5 bij 5 centimeter. De ketel doet het, de diesel ketel staat klaar standby en in huis is het lekker. Klaar is het nog niet. De WIFI unit is er nog niet bij. Eerlijk gezegd weet ik niet waar die voor nodig is. De thermostaat is radiografisch en heeft dus geen kabel nodig. Wat de WIFI toevoegt is waarschijnlijk dat we de verwarming aan kunnen zetten als we niet thuis zijn. We wachten af.

Vandaag verder aan het plafond van de eetkamer. Het zit even niet mee, zoals alles in dit huis, alles is scheef en niet strak of vlak. Maar als ik het systeem te pakken heb om de platen af te tekenen gaat het verder vanzelf. Als het lage deel aan een kant er in zit ga ik even later verder met het lage deel aan de andere kant. Rond een uur of 5 zit alles erin wat ik er in wilde hebben vandaag.

De muis waar ik gisteren over schreef heb ik gisteravond laat nog een keer voorbij zien wandelen. De muis lijkt erg op zijn gemak. Zie je ze normaal gesproken schichtig voorbij rennen, deze loop gewoon. We zijn net terug van de Chinees om tochtstrips te kopen voor de deuren, die ik morgen als eerste op de deuren ga monteren. Nu… frietjes! 

De verwarming doet het lekker. Eerder op de dag heb ik de pelletsilo gevuld, tot niveau X en er een plakbandje bij geplakt. Gaan we nu bijhouden wat het verbruik ongeveer is. Buiten is het nu 5,8 graden, in de keuken waar we alleen het houtfornuis hebben is het 22,8 graden en in de hobbykamer van Sol waar nu de thermostaat staat is het 21 graden. De ketel heb ik ingesteld dat hij om 7 uur start en hij stopt om half 11 ‘s avonds. Maar misschien pas ik dat nog aan om ook ‘s nachts te stoken om het binnen niet te veel af te laten koelen. Maar dat is voor later.

11 reacties

 1. Zo Rob,
  Lekker warm , Wij hebben hem ook weer aan. Veel geluk er mee. Het plafon begint ook al zijn mooie vorm te krijgen ,succes er mee. Gr. Ma

 2. Hola,

  Dat is een WARME felicitatie waard en toch nog precies op het juiste moment. De buitentemperaturen maken het nu wel nodig dat wat extra warmteenergie binnen komt. Aan mankrachtenergie ontbreekt al heel lang niet. Geniet van dit huiselijk genot (liefst zonder muis).

  Houdoe

 3. Met de WiFi “mando” kan je binnen je huiselijke WiFi de kachel op afstand afregelen/bijstellen.
  Hoef je niet iedere keer naar de ketel om het handmatig te doen op het display.

  Ziet er allemaal goed uit. Vraag mij wel af waarom de ketel van Bronpi is en de kamerthermostaat van Ecoforest?

  Ben ook erg benieuwd naar het verbruik.

  • Hallo Henk,

   Mooi dat ik niet naar de ketel hoef. Misschien kan ik er ook Facebook vrieden mee worden hahaha. Van die thermostaat heb ik mij ook al afgevraagt.

   Het verbruik zet ik wel een keer in het blog, maar zal je er ook overmailen. Is nog iemand in Galicië die het graag wil weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *