De Vensterbank

Laat ik met het einde beginnen, ik heb last van mijn rug en slaap vannacht op de grond zodat ik er morgen geen last meer van heb. De vensterbank is klaar en daar komen de rugklachten van. Om de vensterbank precies goed te kunnen maken is het nodig dat het aanrechtblad precies goed ligt, na een beetje stellen ligt het zo waterpas als maar zijn kan. Nu kunnen de vensterbank tegels gelegd worden. Wat op de eerdere foto’s van de vensterbank niet te zien was is dat de tegels niet allemaal gelijk liggen, daar moet iets aan gedaan worden en door op een punt nog een stukje gipswand weg te halen en hier en daar wat hout weg te schaven liggen even later alle vensterbanktegels, op een paar tiende van een graad na, allemaal gelijk. 

Dan kunnen de tegels nu weer weg. Om wat cement te besparen vul ik een gleuf die niet echt een functie heeft op met vers gezaagde stroken gipsplaat. Achter tegen het aanrechtblad klemt ik tussen het blad en de stroken gipsplaat MDF stroken die net boven het aanrechtblad uit steken. Daarna rol ik een rol vuilniszakken uit over het aanrechtblad. Ik gevouwen zodat het geheel net iets meer dan een millimeter dik is. Dan maak ik nog stroken MDF, die op het plastic van de zakken komen te liggen en tegen het randje MDF wat boven het aanrechtblad uit steekt. Het is de bedoeling dat de achterkant van de ronding van de vensterbank tegels net op het uiteinde van de stroken MDF te liggen. Doel hiervan is dat er straks, als alles klaar is, een ruimte van ca 2 mm hoog is om een kitrandje te leggen onder de tegels en op het aanrechtblad. De stroken MDF die op en tegen het aanrechtblad liggen zorgen er ook voor dat ik gewoon cement op en achter het aanrechtblad kan leggen zodat de vensterbank strak een geheel is en cement niet aan het aanrechtblad kan hechten.

Als morgen de cement uitgehard is en de tegels goed vast zitten, dan kan ik het plastic wer trekken zodat er daarna ruimte genoeg is om het hele aanrechtblad weg te kunnen trekken om het verder af te werken. Nu terug naar mijn rug; omdat ik heel de dag net een beetje voorover gebogen heb gestaan heb ik dus last van mijn rug. Maar morgen is dat weer weg. Voordeel van het weg halen van het aanrecht is ook dat ik dan de muur gewoon kan tegelen en niet weer een hele dag net een beetje gebogen hoef te staan.

Dan hebben we nog een wasmachine die soms aangeeft dat de machine nog 2 uur bezig is met de was. Als we dan 4 uur later thuis komen is de machine nog bezig. We horen ook bijna altijd een zware brom als de machine water aan het pakken is. De leidingen in de schuur zijn aan vervanging toe omdat ze helemaal geroest zijn van binnen. Dat is ook de oorzaak van de machine die het niet naar behoren doen. Tijd om er eens naar te kijken. Als eerste controleer en maak ik de waterinlaat filters in de machine schoon. De machine heeft een slag met een speciaal ding (geen idee wat de functie is) waar ook een filtertje op zit. Van dat filtertje zie je hieronder een foto. Als alle filters schoon zijn krijgt de machine weer voldoende water. De brom is weg en de andere problemen zullen dus ook wel weg zijn.

12 reacties

 1. Hoi Rob,
  Doe je wel wat rustig aan. Bij mij is het nog niet over. Dus jij gaat weer op de vloer. Het zal wel heel mooi zijn als al dat plestik weg is. Je uit leg snap ik niet helemaal maar dat geef niet . Gr. Ma

 2. Hola,

  Ja van een dergelijke voorovergebogen werkhouding krijg je gegarandeerd rugpijn.
  Maar het resultaat komt steeds dichterbij en ik kan nu al bijna niet wachten op het resultaat van de wandtegels boven de vensterbanktegels.
  Met het afkitten (ook al ben je nog niet zover) zou ik maar wachten totdat je het gat gemaakt hebt voor de gootsteenbak.

  Houdoe

 3. Jij schreef ; De machine heeft een slag met een speciaal ding (geen idee wat de functie is) waar ook een filtertje op zit.
  Dat ding is dat geen waterstop (aquastop)

 4. Goedenmiddag alweer . Nou idd de houding die jij aan moest houden voor je vensterbank is de zwaarste voor je rug ! In die houding heb ter vergelijking 1500 kg. op je rugwervels . Dus zeker die houding 🥴zoveel mogelijk vermijden ! (Oefening : op je handen en knieën en dan je rug strak proberen hol en bol te maken ! Werkt beslist)
  Het resultaat , van de vensterbank , is echter geweldig , mooi strak . Chapeau !
  Fijne dag en een beetje rustig aan vandaag . Beterschap.
  Groet . 👍👋👊🙋‍♀️🙋‍♂️😉

 5. Zo dat filtertje zit wel vol met roeststukjes geen wonder dat de machine dan niet genoeg water krijgt, maar je hebt het weer goed opgelost. Nog een goede oefening is plat op je rug gaan liggen en je been stuk voor stuk langer maken die kreeg ik na mijn herniaoperatie en je bekken kantelen. Wie weet heb je door die 3 oefeningen te doen er baat bij. Nog een gezellige avond samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *