De Stroom Valt Weer Eens Uit!

Ik sta vroeg op want ik wil op de akker de planten water geven. Om 6 uur besluit ik dat ik water geven ook een half uurtje later kan doen. Ergens tussen half 7 en 7 sta ik op de akker alles water te geven. Als alles er weer fris bij staat ga ik eten en OP1 kijken. Net als het tweede onderwerp start, valt de stroom weer uit. Ik heb eigenlijk al wel genoeg van die 15% besparingen die Europa wil dat alle landen gaan doen! De afgelopen weken is het raak wat het uitvallen van de stroom betreft, dus we zitten al aan die 15%. Maar goed, TV kijken kan dus niet. Maar werken aan de groepenkast kan dus wel. Nou is dat natuurlijk een karwei wat niet afhankelijk is van wel of geen stroom, ik trek toch de hoofdzekeringen die voor de kWh meter zitten uit de houder. Ik wil natuurlijk zeker weten dat er nergens stroom op staat.

Gisteren de nieuwe lege groepenkast opgehangen. Nu is het tijd om hem een beetje te gaan vullen. De hoofdschakelaar zit nog in het kastje in de muur, die moet daar uit en moet in de nieuwe groepenkast, ook de overspannings/bliksembeveiliging moet van de ene kast naar de andere kast. En dat doe ik ook met de rij aardlekschakelaars. Het idee is dat de linker kast voor de veiligheden is en de rechter kast voor alle groepen. In die kast moet ruimte komen omdat er wat groepen bij moeten komen. Bijvoorbeeld voor het electrisch fornuis wat er nooit gaat komen. Volgens de regels (de Spaanse NEN1010 voor de elektriciens onder ons) moet er in de keuken een groep zitten voor een electrisch fornuis. Misschien zouden we er wel een willen, maar het is iets wat niet op de kabel van de energie maatschappij. Nu is het als als de droger aan staat en we de magnetron aanzetten, en de zonnepanelen niet zo veel doen, het licht wordt gedimd. Dus als we electrisch willen koken dan moet al het andere uit en dan kunnen we koken. Maar goed, die groep en nog een paar moeten er wel komen anders krijgen we geen certificaat om stroom terug te gaan leveren met de zonnepanelen. Als alles weer veilig aangesloten is kan de hoofdzekering er weer in en kan ik alles weer een voor een aan zetten.

Tijd voor koffie en de rest van OP1 verder te kijken. Daarna ga ik aan de gang met de lamp waar ik aan bezig ben. Daar ben ik eigenlijk het grootste deel van de dag aan bezig geweest. Hier weer een foto van een deel van de lamp waar je niets aan hebt om een compleet plaatje te krijgen. Natuurlijk zijn er met fantasie, die met de eerdere foto’s zich al wel een voorstelling kunnen maken. 

Dit gaat lamp nummer 8 worden. Hier een paar foto’s van de voorgaande lampen. van een lamp kan ik geen foto vinden.

Halve Turtlepan, dat is een muziek instrumet, met oude lenzen.

Onder en boven: Boomschors op metaal. De bladeren zijn gedroogd en gevernist.

28 reacties

 1. Hoi Rob,
  Wat ben je toch handig,en je lampen zijn zo mooi dus ben ik heel benieuwt hoe hij zal worden. Vandaag heeft je vader zijn spullen naar de drukker gestuurd voor zijn nieuwe boek, daar ben ik ook heel benieuwd naar. En ik ga morgen weer knutselen aan de mozaïek bank. Dus weer een drukke dag. Gr. Ma

  • Hoi, wij wonen ook in galicia (sinds december). We hebben ontdekt dat je hier het stroomcontract afsluit op basis van máx. verbruik op een moment. Als je dus vaak stroomuitval hebt, wellicht een tip om je abonnement te checken en/of te ophogen. Mooie lampen en succes met de blog die ik erg leuk vindt om te volgen.

   • Hallo Erlijn,

    Ik snap wat je bedoeld. Dat is een beveiliging die in de kWh meter zit, de onze is 25A. Maar daar zit het probleem niet in, als bij ons de stroom voor wat langer uitvalt dan controleren we dat met de straat verlichting, die kan ik met een schakelaar aanzetten en die lamp boet het dan ook niet. De uitval van de afgelopen tijd is iedere keer zo maar een paar seconde, ook in het dorp waar wij op aangesloten zijn heeft het zelfde probleem.

    Waar wonen jullie in Galicië als ik vragen mag?

 2. Hola,

  Natuurlijk is het vervelend en jammer dat de stroom bij jullie zo vaak uitvalt maar uit alles blijkt dat jou energie er niet minder op wordt.
  Inderdaad vreemd dat je van die rare voorschriften hebt voor je elektriciteits aansluitingen en waar je aan moet voldoen terwijl het netwerk niet eens kan leveren wat je daarvoor nodig hebt.
  Harstikke leuk dat je ons iets meer van je nieuwe lamp creatie laat zien al blijft het gissen hoe het eindresultaat zal zijn. Wel heel mooi dat je alle bloglezers eens laat zien wat je vorige creaties waren. Het begint er steeds meer op te lijken dat er een nieuwe GALERY in de maak is in Frean. Wie weet word het DE trekpleister van Galicie in de toekomst en daarna natuurlijk voor heel Spanje.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Voor de lampen gallerie heb ik al een naam: La luz de Galicia (Het licht van Galicië) …en ik denk dat ik maar lampen ga maken waar ook een kaars in kan voor als de stroom even met siësta gaat.

 3. Hoihoi, ja hier vanavond ook 2à3 min. zonder stroom ! 🤣😅. Dan weet je weer wat “donker” is !
  Van de lampen vind ik ze allemaal prachtig en geniet maar…de onderste blijf ik het mooist vinden , daarna de ronde met de lenzen , alleen is die overdag wat minder . Veel succes met deze lamp wordt vast weer heel bijzonder .
  Als je nog wakker bent welterusten.
  Groet . 🙋‍♀️🙋‍♂️🐶🐾👍👊😴😴

 4. Rob ik kan niet achterblijven, moet van mijn hart, wat en originele lampen, super creatief iets voor de toekomst, lampen in de verkoop via internet? Als je al had gewenst had men je zo aangenomen bij de kunstacademie, zo leuk te weten dat niemand in de wereld een dergelijke lamp in huis heeft. Gefeliciteerd met het prachtige gevarieerde resultaat. Super.

 5. Fantastisch! Kunstwerken die lampen! Ik wed dat als je er je werk van maakt, dat je geen probleem hebt klanten te vinden. Ja, die stroomuitval. Is hier in Fuerteventura om de haverklap het geval. Vaak ook geen water. Waar het allemaal aan ligt, weet ik niet.
  Ik heb gelezen dat Spanje niet mee wil doen aan de 15% gasreductie. Spanje en Portugal nemen amper Russisch gas af. Dus er is geen reden om te gaan minderen. Wel schijnt Spanje solidair te willen zijn met noord-Europa en hen gas te willen leveren als ze in de problemen komen. Nou, eerlijk gezegd, heeft de EU dit gasprobleem volkomen aan zichzelf te danken. Met die sancties voor Rusland hebben ze zichzelf in de voet geschoten en de burgers zijn er de dupe van.

  • Hallo Marian,

   We zullen misschien eens gaan kijken of er kopers zijn vor lampen.

   Dat de stroom uitvalt heeft niet met die 15% te maken hoor, dat hadden we voor de oorlog ook al. Ik moet soms een bruggetje vinden om van onderwerp naar onderwerp te gaan.

 6. Dit is nog eens een presentatie van design lampen prachtige ontwerpen hier zou je echt wat mee kunnen doen in de toekomst , sfeervol licht en verlichting is inderdaad het mooiste als het donker is.
  Ben benieuwd wat je van dat mooie hout gaat maken en wat de groepenkast betreft zo’n mooie heb ik nog nooit gezien, keurig.
  Compliment ook van mijn man!
  José

  • Hallo José,

   Tja, voor de lamp nog even wachten… 🙂

   De groepenkastje van hier! Pff dat mag geen naam hebben. Ik weet natuurlijk niet hoe het er tegenwoordig in nieuwe huizen uitziet.

 7. Het enige wat ik kan doen is me bij de rest aansluiten in een woord prachtig. Ik denk dat ik al een een beetje een voorstelling kan maken van de nieuwe lamp en die word zeer zeker ook prachtig.

 8. Ik vind echt die lampen heel mooi, vraag me alleen af zijn ze voor je zelf bestemd of gaan ze de verkoop in. Ook die stoppenkast, zo’n mooie heb ik nog nooit gezien. Zo zie je maar steeds komt er weer iets nieuws op de markt. Je kan alleen niet zeggen ik wacht even een paar jaar misschien komt er wel iets nieuws.

 9. Rob, waarschuw je me even als je overweegt één of meerdere lampen te verkopen, want IK WIL ZO’N LAMP!!!!!!! Die zijn zoooooo bijzonder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *