De Storm Kan Weer Gaan Liggen

Eerst even het volgende; Er komen telkens mailtjes binnen met de vraag of er wat mis is omdat men geen dagelijkse mail met de blogpost ontvangt. Een paar weken terug kondigde ik aan nog maar twee keer per week te schrijven voor het blog en een keer voor spanjevandaag. Ik schrijf alleen op dinsdag en donderdag een blogpost, waar je dus een mailtje van krijgt. Zondag schrijf ik op spanjevandaag. Wil je daar ook een mail van ontvangen dan moet je je aanmelden op spanjevandaag. 3 keer per week dus een verhaaltje.

Aanstaande vrijdag zijn de koeien uit de stal weg en van af dan ook geen koeien meer op onze weilanden. De buurman had mij nog gevraagd, afgelopen zaterdag, er nog eens over na te denken. Maar onze gedachten stonden al vast. Woensdag, nog een keer verteld dat het echt afgelopen is. De buurvrouw was nog naar een advocaat geweest, die had verteld dat wij het een half jaar van tevoren moesten vertellen. Maar dat is natuurlijk als er een contract is. En als ze al bij een advocaat is geweest dan heeft ze daar niet verteld dat ze eenzijdig de voorwaarden en de prijs aangepast heeft. Flauwekul dus. Laatste koe bij ons dus op vrijdag weg, stal aanstaande zondag leeg. De rollen gras, zo’n 40 stuks, gaan in de komende maanden weg van de wei aan de overkant van de weg met als uiterlijke datum september. Nu kan de storm gaan liggen, hoeven wij verder niet meer kwaad, boos en teleurgesteld te zijn, kunnen zij uithuilen, hoeven ons niet meer te bedonderen en kunnen we vanaf volgende week maandag elkaar gewoon gedag zeggen. 

Vandaag, donderdag, was mijn vrije dag. Als eerste vandaag verder gegaan met de grote schoonmaak van de pelletinstallatie. Ik was daar dinsdag al aan begonnen. En heb het dus vandaag afgemaakt. Vorig jaar is er een monteur geweest, die verteld heeft wat ik moet doen. Prima(?) uitleg gehad toen. Dinsdag heb alles wat een luikje is gemonteerd, zo is het vorig jaar verteld.

Daarna ben ik verder gegaan en heb nog veel meer gemonteerd om er schoon te kunnen maken. Schoorsteen ook geveegd en daarna heel het apparaat weer in elkaar geschroefd en dicht gemaakt. Testen gaat alleen niet omdat er geen water in het verwarmingssysteem zit. Er zit nog wel een probleem in de installatie. Als we hem uitzetten dan staat hij de volgende dag weer aan en dat is niet de bedoeling want dat kost zakken pellets voor niets. 

Als ik tegen een uur of een niet meer op Zwarte Piet lijk, gaan we uit eten in Castro. We doen op ons gemak want we vullen de tijd op om bij thuiskomst gelijk met Cleopatra naar Ourense te gaan. Ze wordt vandaag gesteriliseerd. We hebben een dierenarts gevonden die voor een sterilisatie maar 130 euro in rekening brengt. Onze dierenarts in Chantada rekent dan wel eens geen consult maar rekent ruim het dubbele voor een sterilisatie. Als we in de praktijk aan komen is daar een dierenarts die ook in Woodstock geweest is, een beetje een hippie maar een heel aardige man, die gelijk Cleopatra onderzoekt. Dat heeft de onze nog nooit gedaan. Hij luistert met de stethoscoop, bekijkt en bevoelt haar en kijkt in haar bek. Een collega is de papieren in orde aan het maken en als het om de leeftijd gaat dan kunnen we daar geen antwoord op geven. Maar de hippie kijkt nog eens goed en zegt, 1 jaar en anders is ze maximaal van september 2021. Nou dat willen we wel geloven. De man ziet er dan misschien een beetje uit als een hippie, op ons komt hij en zijn collega al veel kundiger over van onze dierenarts. 

Cleopatra krijgt ook gelijk een chip en een paspoort en de nodige inentingen. Ook wordt er een test gedaan voor, misschien zeg ik het fout, katten aids. De test is negatief en Cleopatra is gezond als we haar om half 7 weer ophalen. In de tijd dat zij op de operatietafel lag, zijn wij naar de chinees gegaan en even naar de supermarkt.

20 reacties

 1. Hola,

  Gelukkig hebben jullie vooralsnog het gevoel dat de problemen met de buren opgelost zijn.
  Nu zijn jullie dus voor het eerst helemaal zelfstandig de baas over je eigen domein.
  Nu nog wel diverse “mannetjes” (waarover je eerder sprak) regelen voor gras maaien etc.
  Jammer dat je er nog niet achter bent gekomen waar die eigenzinnige pelletkachel mee bezig is.
  Gelukkig ook geen gezinsuitbreding meer en kan Cleopatra zich beperken tot alleen poes zijn.

  Houdoe

 2. Hoi Rob en Sol,
  Fijn als straks alles achter de rug is, je moet het wel even de tijd geven dat alles weer goed loopt. Vandaag Roos op visite gehad en vanmiddag Corrie.
  Fijn dat Cleopatra nu geholpen is. Heel veel groetjes. Gr. Ma

 3. Goedenacht 😴🤣. Mooi dat alles afgerond is met de buren . Hopelijk blijven ze niet wrokken en kan er weer normaal gegroet worden en elkaar zo nodig “hulp” bieden , zoals een goede buur betaamd. Ben benieuwd.
  Cleopatra kan gezond en gekeurd aan haar nieuwe leven beginnen . Gelukkig dat ze nog jong is .
  Welterusten en een fijn (werk) weekend.
  Groet . 🐈🐈‍⬛🐈🙋‍♀️🙋‍♂️👊👍👋

  • Hallo Antoinette,

   Of het allemaal afgerond is met de buren weten we nog niet, vandaag stond ze weer aan de deur met gezeur over een advocaat. Wat zij voor haar kop heeft zitten weet ik niet, maar het moet heel veel dikker zijn dan een plank.

 4. Zo de buurvrouw denkt nog steeds dat ze in haar recht staat maar jullie weten wel beter.Straks lekker alles in eigen beheer. Fijn dat cleopatra goed gezond is en nu gewoon poes kan zijn en geen kleintjes meer kan krijgen. Moeten de koeien van de buren bij hun nu gewoon buiten blijven of hebben ze zelf ook nog een schuur? Heerlijk bij de Chinees rondstruinen dat doe ik ook graag en ales is ook nog eens spot goedkoop. Ik ga er tegenwoordig alleen naar toe als ik iets nodig heb want je neemt steeds teveel mee terug naar huis. Alvast een heerlijk weekend voor iedereen.

  • Hallo Mieke,

   Vandaag heeft ze weer aan de deur gestaan (bij Sol). Wat ze niet lijkt te begrijpen is dat ik alleen maar kwader wordt. Dus ze moet vooral door gaan met d’t gelul over de advocaat. Waar ze met de koeien naar toe gaan weet ik niet. Sol heeft van alles gekocht bij de Chinees, ik alleen een nieuwe pet om mee te werken en een Mars omdat die lekker zijn 😉

  • Haha , was ik blij een(extra) blog te krijgen , is het die van Donderdag nog eens .
   Niet erg maar “blij met een dood vogeltje” heet dat. Verder alles goed met jullie hoop ik.
   Groet 🤣👊👍🙋‍♀️🙋‍♂️😛😂

   • Dom , dom ,dom …zag ik toch later pas waarom de Do.-Blog nog eens kwam.
    ” HET VERHAAL VAN INEKE !! ”
    Hoe heb ik het niet kunnen zien .
    Geweldig Ineke je bent wel een hele goede “CreaBea”!
    Je bent wel van alle markten thuis en…veel bewaren , want je kunt niet weten. Dit was een mooi project weer . Nu het klaar is zit je met lege handen natuurlijk en te broeden op het volgende . Geen probleem , bij jou komt er vast wel weer iets ander moois ! Dank dat je het hier liet zien en ons liet meegenieten .
    Groet .🙋‍♀️🙋‍♂️👊👍🤣🌞

 5. Hey Rob, let wel op dat je de cv niet te lang droog laat staan, nu zit er lucht in de radiatoren en gaan van binnen roesten en das denk ik niet wat je wilt, zo snel mogelijk weer vullen dus.

  Goed weekend en groet

  • Halolo Aad,

   Heer de cv installatie wordt onderhande genomen. Van de 8 radiatoren worden er 5 vervangen en misschien ook al een 6e in de badkamer. De leidingen worden ook vervangen. Nu gaat het van koper 25mm heel snel naar, volgens mij, 10 of 12 en dat komt de werking van het systeem niet ten goede.

 6. Helaas heb ik geen verstand van verwarmingen, is ook niet nodig, ik heb er wel verstand van of ze warmte geven of niet want dan heb ik al gauw koud. Dat is een geweldige zet van jullie, ik denk dat de buurvrouw daar niet op had gerekend. Voor de moeder poes is dit ook geweldig, nooit meer de zorg voor de kindertjes al zijn ze nog zo schattig. En ze wordt vast ook veel aanhankelijker naar jullie toe. Ik had niet gedacht dat ze nog zo jong zou zijn. Zo zie je maar niet gelijk in zee gaan met de eerste de beste dierenarts. Ik ga er van uit dat er bij de eerste niet veel meer in de buurt zitten, dan kan hij die prijzen lekker hoog houden en goed van jullie om dat even uit te zoeken. Fijn weekend. Tot de volgende keer

  • Hallo Lady Wieser,

   Het belangrijste is natuurlijk ook dat de verwarming het doet als het moet. Probleem is met de dierenarts waar we nu geweest zijn is dat die 100 kilometer op en neer is. De andere is 30 kilometer op en neer. Toen we hier kwamen wonen wilde we een arts hebben waar we ook in een spoedgeval snel naar toe zouden kunnen gaan mocht het nodig zijn. Maar we gaan nu zeker vaker naar de nieuwe dierenarts. En idd geen nieuwe kittens meer. Het was leuk, maar kost toch veel tijd en geld.

 7. Ja dreigen met abogados en dat ze je gaan “denunciar”: ik weet er alles van. Het is een nationale sport in Spanje. Als je iemand voor “gilipollas” uitmaakt – wat ze vaak zijn! – krijg je gelijk de politie op je dak. Ik heb heel wat te stellen met mijn okupa-vecinos. Ze betalen geen huur en bestaan het om tegen mij te zeggen dat ik terug moet naar NL. Wie zijn zij? Ik heb mijn huis gekocht en betaal belasting hier. Zij betalen geen ene mallemoer. Man man man …

  • Haha , was ik blij een(extra) blog te krijgen , is het die van Donderdag nog eens .
   Niet erg maar “blij met een dood vogeltje” heet dat. Verder alles goed met jullie hoop ik.
   Groet 🤣👊👍🙋‍♀️🙋‍♂️😛😂

 8. WOWWW Ineke wat mooi en ik heb iets van die geest in het klein wat ik al mooi vond toen ik het kreeg. Het is nu heel voorzichtig ingepakt maar krijgt straks weer een mooi plekje.
  Je bent echt een kunstenares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *