De Poezen In De Doos

De kittens heb ik gisteravond lekker in de kist laten zitten waar Cleopatra ze in gedaan had. De vloer is daar te gevaarlijk om op te staan als je niet goed ziet waar je gaat staan. Van de morgen voor ik ging werken heb ik Cleopatra eten gegeven en een doos, ongeveer even groot en hoog als de kist in de tent gezet. Daarna zijn alle kittens een voor een overgezet naar de doos. Cleopatra wist het even niet meer toen ik daarmee bezig was. Moet ze nou bij de kittens in de doos blijven of bij die in de kist. Maar toen alles in de doos zat was het weer goed en ging ze er bij zitten. Vanavond nog gekeken en een foto gemaakt, alles zit nog netjes in de doos. 

De koeien, nee, niet die van mijn werk, maar die van de buren. Toen ik vandaag iets na 20 uur thuis kwam, liep er een koe van de buren aan de verkeerde kant van het prikkeldraad. In de wei heb ik een afrastering gemaakt zodat de koeien niet aan de kant van de weg kunnen grazen, waar de wei lager is dan de weg. Als zij daar grazen, kalft het talud af. Daarom wil ik daar geen koeien. Toch is er een aan de andere kant terechtgekomen. Ik ben alleen gaan kijken of er wat stuk is en heb de koe lekker laten staan, zo zien de buren straks wat er gaande is. Daar komt bij dat ik net netjes aangekleed ben en niet meer naar koeienpoep stink.

De chronologische volgorde van deze blogpost is helemaal zoek. Dus dan nu eerst de siësta maar. Na het eten ga ik in de aanstaande tuin keien rapen. Dat doe ik samen met Antares, we werken(?) vaak samen. Ik doe het werk en zij zoekt de stenen die ik voor haar moet gooien. Nu ik echt moet werken en zij niet mee kan, kunnen we dus veel minder samenwerken. Maar vandaag dus even wel. Ik zoek de keien en de kleine stenen of kluiten gras gooi ik voor haar. Als ik een stuk gedaan heb, ga ik datzelfde stuk harken. Maar ik moet volgende week toch eens kijken of ik een kleine frees kan huren ergens. De bedoeling is dat de grond en de kluiten verder klein gemaakt worden. Maar met harken duurt dat een eeuwigheid en gaat ook niet goed.

Werk dan. Ik heb alles al vroeg op orde. Alleen met die koe die er gisteren geen zin in had gaat het nog niet goed. Gisteren heeft ze allerlei infusen gehad. Geen gekke dingen, glucose en calcium. Toen ik gisteravond weg ging, was de dierenarts onderweg. Wat er daarna gedaan is weet ik niet. Toen ik de koeien bij elkaar ging zoeken die naar de robot moesten, lag zij daar al in een bed. Maar veel fut had ze dus niet. Als Pablo aan komt gaat hij gelijk weer aan de slag met het infuus. Plan is dat de koe melk geeft en daarna apart gezet wordt om rustig aan te sterken. Probleem is wel dat ze als Bambi telkens onderuit zakt. Voor een zware koe is dat niet goed. Ze moet met de tractor opgetakeld worden. Als ik de koeien wat bij haar uit de buurt houd, gaat Pablo met de tractor tussen de koeien door naar de koe waar ik bij sta. Een tractor vind ze blijkbaar niet leuk, ze staat op en loopt, al is het wankel de robot in. Als ze daar uit is krijgt ze nog wat vitamine toegediend en daarna verplaatsen we haar naar een plaats waar ze alleen staat. 

Als ik ‘s avonds het laatste gedaan heb en de koe nog water ga brengen, komt Pablo aan. Ik vertel dat de koe aardig is opgeknapt. Mooi, zegt hij en hij gaat kijken. Ze mag weer terug naar de andere koeien. Ze loopt ook weer gewoon als een koe en niet als Bambi. Ze krijgt nog wat extra dingen toegediend en ze moet nog door de robot. Maar dat is voor Pablo. Ik ga naar huis.

Prettige paasdagen allemaal.

14 reacties

 1. Hola,

  Om ook maar met een willekeurige volgorde te beginnen….het lijkt me een goed idee om een frace te huren, als toevallig geen der buren een heeft tenminste, anders is het inderdaad onbegonnen werk om zo’n groot stuk met de hand te doen. Wel goed trouwens dat je weer eens samen met Antaris aan het “werk” geweest bent ze zou het anders verleren. Ben trouwens ook benieuwd of Cleoptra de hotelwissel op prijs steld immers katten (en zeker moeders) zijn erg eigenzinnig en bepalen zelf wel wat er gebeurd.
  Voor iedereen fijne Paasdagen en voor hen die moeten werken (en die zijn er) maak er toch maar het beste van immers op de boerderij is iedere dag hetzelfde hoe afwisselend ook.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Hotel ‘De Doos’ blijkt ze prima te vinden. Tot op heden zit alles er nog in. Ze hebben hier allemaal een frees, maar die moet achter tractor. Dat is wat Xavier ook gedaan heeft. Maar zo’n frees achter de tractor is te grof en maakt grote kluiten niet klein genoeg. Vandaag dat ik een kleine handfrees wil huren met twee wielen om het allemaal goed / beter klein te maken.

 2. Hoi Rob en Sol,
  Leuk dat je weer met Antares aan de gang kan , ze zou het vergeten. De koe die zo beroerd was was dat 101?
  We hebben vertaald wat Xavier had geschreven en wij hadden het goed . Gr. Ma

 3. Goedenavond , weer een drukke dag , wel fijn dan gaat hij vlug ! Thuis wacht er genoeg “werk” , Antares heeft de samenwerking vast ook heel erg gemist . Hij staat daar zo uitnodigend uit te dagen . Zo leuk .
  De poezen allemaal weer veilig in de tent en lekker in een doos , is wat zachter dan planken .
  De koe ook gelukkig weer ” op de been” .
  Slaap lekker voor later , ik ga nu .
  Groet . 🤣😅👍👊🙋‍♀️🙋‍♂️👋

 4. Goeiemorgen, we wensen jullie hele gezellige paasdagen. 🐣🐰🐥🐤 Met hopelijk aardig weer
  Gezellig om elke morgen je verhaal te lezen, goed begin van de dag.
  Groetjes uit Barendrecht 👐

 5. Goedemorgen, ik heb een week niet gereageerd op de blog omdat ik geen internet had maar ook mijn laptop gaf de geest.Heb wel alles gelezen dus ben weer helemaal bij en je hebt een drukke week met veel afwisseling gehad Rob. Wat groeien de katjes toch lekker mooie diertjes zijn het en ik ben ook blij dat Cleopatra een goed thuis heeft gevonden. Hele fijne paasdagen aan iedereen en eet niet teveel paaseieren hahaha

 6. Hoi Rob, ja op een boerderij is altijd wel wat te doen. Ik begrijp dat je het toch wel naar je zin hebt al had je misschien liever iets anders gehad. En dan die eigenwijze koe, of ze nou eigenwijs of nieuwsgierig is vertelt het verhaal niet, kom je ook niet achter. Harstikke leuk de katjes, ben wel benieuwd hoe lang ze bij jullie mogen blijven. Trouwens mooie foto van Antares, de starthouding, gooi je nou nog wat of niet. Fijne paasdag

  • Hallo Lady Wieser,

   Het is iedere dag anders op de boerderij. Het voornaamste aan werk is , is dat je het naar je zin hebt.

   Koeien, ik kan je zeggen dat ze eigenlijk allemaal nieuwsgierig en eigenwijs zijn. De ene dag is er geen land mee te bezeilen en de andere dag lopen ze achter je aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *