De Ontmoeting

Vandaag hebben we om 11 uur weer een afspraak bij het asiel. Maar vandaag gaat Antares mee. Plan is te kijken hoe de honden op elkaar reageren. Normaal moet Antares niet veel van andere honden hebben…. of katten en ook de koeien zijn niet veilig, daar gaat ze als het moet ook achteraan. We zijn dus benieuwd. Als we aankomen moeten we weer voor de poort wachten. Eerst moeten de loslopende honden in hokken. Dan gaat ze medewerker de Airan halen. Zo noemen ze de hond en blijkbaar vindt hij dat best. Als hij met ons mee naar huis gaat krijgt hij wel een andere naam. Antares is de grootste ster in het sterrenbeeld Schorpioen. Deze hond krijgt bij ons ook vernoemd naar iets aan de hemel, we gaan hem Oirion noemen gelijk het sterrenbeeld Orion.

Als ze met Airan aankomt, de poort open doet en ons de hond meegeeft om te gaan wandelen reageert Antares eigenlijk niet. Ze lijkt het best te vinden dat er een hond met ons meegaat om te wandelen. We wandelen een eindje, het gesnuffel aan haar kontje vind Antares niets en dat laat ze weten. Airan schrik en loopt verder. Het gebeurt nog een paar keer. Dan wil Airan aan haar oor snuffelen, Airan kwispelt, Antares niet maar het snuffelen mag wel. Soms lijkt het dat ze iets doen wat op spelen lijkt. We lopen terug Onderweg vertel ik Sol dat ik maar met een andere hond samen kon lopen in Nederland. Soms kwam ik namelijk een vrouw met een hondje tegen, we liepen voor een groot stuk dezelfde ronde en dat was ook nooit een probleem. Andere honden… nee! Airan lijkt dus wel goed te gaan. Als we terugkomen leveren we Airan weer in en vertellen hoe het ging. We nemen nog even bedenktijd en laten vrijdag weten of we Airan nemen en hem voortaan Orion gaan noemen.

Thuis trek ik werkkleding aan en ga aan de slag in de eetkamer. Schuren, de laatste stukjes die ik nog bij gewerkt had eerder deze week maak ik vlak. Dan ga ik stofzuigen. En met dat stofzuigen ben ik erg lang bezig geweest. Een stofzuiger onderdeel wat ik graag weil gebruiken kan ik nergens vinden. Ik zoek zo’n opzetstuk, klein rond met borstel. Ik heb het gezien, maar geen idee meer waar het ergens moet liggen. Dan maar zonder, ik zal het wel tegenkomen als ik het niet meer nodig heb. Nadat ik alles, balken, plafond, muren en vloer grondig gestofzuigd heb is er nog een ding wat ik even wil doen. Voor het nepraam heb ik een ledstrip gekocht om straks een beetje licht op de foto te schijnen die er achter moet komen. Als de stip geplakt is en ik probeer hem uit vind ik het zicht van de stenen van de muur eigenlijk ook wel een leuk zicht. Misschien dat er toch geen foto komt, maar dan moet ik wel wat doen aan de muur.

Dan nu nog even al het gereedschap en machines opruimen die ik in de eetkamer niet meer nodig heb. Gevolg daarvan is dat ik mijn gereedschapshok ook op moet ruimen. Maar alles is nu netjes en de eetkamer is klaar om in de verf gezet te worden.

6 reacties

  1. Als ik het zo lees komt het met de honden samen wel goed en zullen ze veel plezier aan elkaar beleven. En wat fijn dat je ben toegekomen aan het laatste van de eetkamer namelijk het verven. Ben heel benieuwd naar het resultaat met inrichting. fijne dag samen.

  2. Antares en Orion worden dikke maatjes , zeker weten ! Dus doe het maar , met zulke lueve nieuwe baasjes gaat het helemaal goed komen. Nog niet teveel eisen stellen en het de tijd geven . Ben ervan overtuigd dat het heel goed zal gaan . Over ern tijdje komen ze samen stenen brengen ! Heel veel succes en neem ook voor jullie eigen gevoel de goede beslissing . Groet . 🐕🐾🐾👍👋

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *