De Nieuwe Keuken Is Klaar.

Gisteravond rond een uur of acht komt er een grote witte bus de dam op rijden. Ik ga kijken, ik heb het vermoeden dat het de timmerman is die de balken op komt halen. Hij zou eigenlijk maandag of dinsdag komen, maar hij moet geweten hebben dat ik toen geen tijd had en dus komt hij vandaag als we klaar zijn met eten. Perfecte timing zou ik zo zeggen. Ik ga naar buiten en roep Sol ook even te komen. De man begint te praten en van zijn Gallego versta ik echt geen zak. Maar ik weet wat hij komt doen dus ik maak de stal deur open en laat de balken zien. Wat er mee gedaan moet worden? Schaven, zeg ik. Hij wil nog iets met de balken doen waar van ik denk dat hij schuren bedoeld. Nee, alleen schaven. Sol vraagt voor we de balken in laden wat de kosten zijn. 50 Euro zegt hij en we laden de balken in de bus. Wanneer het klaar moet zijn? Tja…., als ik nadenk over mijn antwoord zegt hij morgen. Prima. Maar morgen zijn we een deel van de dag niet thuis. Morgenavond rond een uur of 8 wel. En hij is weg.

Vandaag slapen we uit. Ik ben een half uur later wakker dan normaal. Als ik voldoende tv gekeken heb en een rondje met Antares gelopen heb, ga ik vandaag als eerste naar de kapper. Als ik bij de kapper in A Barrela aan kom ben ik de enige man in de zaak. Het zit vol met vrouwen met zilverpapier in hun haar en ook bij de wastafels zit het vol. Aan het meisje bij de kassa vraag ik voor een afspraak en ik wijs naar de vrouwen en zeg dat het deze morgen vast niet meer lukt om mijn haar te knippen. Ze kijkt me lachend aan en zegt dat morgenochtend wel kan. Mij best en ze zegt dat ik om 12:30 aan de beurt ben en laat mij voor de zekerheid in de agenda ook 12:30 zien. 

Thuis ga ik maar weer een beetje werken. Niet te veel wat straks moeten we weg, Antares is de tweede die naar de kapper moet. Ik ga vast aan de nieuwe keuken werken. En na wat meten, aftekenen, zagen en timmeren is de nieuwe keuken klaar. Een aantal volgers wil het eindresultaat van de nieuwe keuken zien, welnu; jullie worden op je wenken bedient. 

Op het bad, wat wij niet gebruiken, heb ik in opdracht van Sol twee planken gemaakt die er ook zo weer af kunnen als dat moet. De meeste vaat gaat natuurlijk gewoon in de vaatwasser, maar er zijn ook dingen die daar niet in kunnen. Warmwater hebben we in de afgebroken keuken al een tijdje niet meer en binnenkort is daar het koude water ook verleden tijd. Om grote zaken om te wassen of om verse groente te wassen kunnen we voorlopig met deze nieuwe tijdelijke keuken uit de voeten.

Dan is het nu tijd om sambal te maken. Op internet heb ik een recept gevonden, maar daar heb ik ook tomatenpuree bij nodig. Dat hebben we niet, maar tomaten wel. Dus eerst tomaten puree gemaakt. Daarna volgens het recept dingen gesneden, gember, chilipepers uit eigen tuin, ui en knoflook. Er moest ook nog wat ander spul bij, Laos, maar dat kon ik in de supermarkt niet vinden. Pittig eten vind ik lekker, dus 125 gram pepers kunnen er ook meer zijn en dat doe ik ook voor de knoflook. Nou zijn er vast mensen die het nog heter willen dan dat ik het gemaakt heb, maar dit kunnen ze hier in de omgeving beter niet proeven. Ze vinden hier de mini paprikaatjes, de Pimientos Pardón al pitting, nou dan dit maar niet proberen 🙂

Omdat ik nog wat tomatenpuree over had en we nog wat tomaten hebben liggen maak ik die ook tot puree en maak gelijk een gevulde tomatensoep voor vanavond. 

Nu moeten we naar Carballiño. Antares maar naar de trimsalon. We komen iets te vroeg aan maar kunnen haar al wel achterlaten. Wij zelf gaan ergens koffie drinken. Ik wil ook nog even naar een ferreteria voor een keukentrap. We hebben er een maar die is voor veel dingen net te laag. Ik wil een hogere. Wel iets duurder dan bij de Chinees, maar op een trap van de ferreteria voel ik me wel iets veiliger, al kan deze trap natuurlijk ook gewoon uit China komen. Als Antares klaar is rijden we weer naar huis. 

Tijdens de laatste lootjes aan de blogpost voor vandaag komt de timmerman met de geschaafde balken aanrijden. Het is 21 uur. Hij is precies op tijd want Sol had hem gebeld dat wij later thuis zouden zijn dan 20 uur omdat de trimsalon langer bezig is geweest met Antares. We laden de balken uit. Het ziet er allemaal netjes uit en we zijn erg tevreden met de snelle levering van de werkzaamheden! Enige wat ik zelf ga doen is er de scherpe kantjes van af halen met de bovenfrees.

Tevens ook nog een vreemde kostganger. Deze bidsprinkhaan had zijn intrede genomen in een van de laarzen van Sol. We hebben de laars maar buiten gelegd, tussen planten is het beter dan in een laars.

8 reacties

 1. Hola,

  De “nieuwe” (tijdelijke) keuken ziet er fantastisch uit. Het gaat toch maar om het praktische.
  Wat een service met die balken. Je snapt vanuit Nederlandse begrippen echt niet dat voor dat geld zoiets gedaan kan worden incl. halen en weer brengen.
  Ook Antaris ziet er weer charmant uit. Krijgen we morgen ook foto’s te zien van jou van voor en na de kapsalon?

  • Hoi Pa,

   Ja die prijs van de balken begrijpen wij ook niet. Vroeger ooit bij Schipperen op de Beek de plinten voor het plafond in de klaverweide laten maken. Dat zag er niet uit. Wat ik gezien heb is het overal netjes. Ik heb één dingetje gezien, maar dat zit op een stukje wat afgezaagd kan worden.

 2. Hoi Rob,
  Geweldig keuken, kan je zo van het ene plekje naar het andere.heel fijn dat de balken zo goedkoop waren. Vandaag heb ik samen met een aantal vrouwen de laaste mozaïek steentjes gelijmd aan de bank. Ook had ik een taart gemaakt in de vorm van de bank , het was een hele leuke morgen. Nu weer het volgende project . Gr. Ma

 3. Goedemorgen , wat een geweldige inventive keuken is het geworden ! Hele goede op lossing maar , denk dat jullie rug er niet zo blij mee is. 🤪
  Voor tijdelijk altijd fijn zoiets te hebben.
  Nu maar op je computer een nieuwe keuken ontwerpen , heerlijk precies zoals je hem wilt hebben. Nog veel werk , maar je gaat het zien groeien .
  Antaris ziet er weer netjes uit en kan er weer een poosje tegen , toch fijn voor haar met al dat gras en kleine stokjes .
  Gelukkig dat jullie de laars-bewoner op tijd hebben gezien . Weer een mooi beestje gered .
  Succes met alles ennuh , niet huilen hoor bij de kapper , het groeit weer aan 😉.
  Groet . 😂👋👍🙋‍♀️🙋‍♂️🐶🐾

  • Hallo Antoinette,

   Als Antares door het gras aan het renne geweest was moesten wij gaar daar na ontvlooien, alleen dan niet van vlooien maar van gras zaad. Nu blijft het er niet meer in zitten.

 4. Mijn eerste reactie was, is dat de keuken maar toen ik goed keek begreep ik het. Beetje erg klein voor een echte keuken, hoewel mij dat niet zou verbazen in het achterland van Spanje. Heerlijk vers van het land, jullie kunnen er wat van zo saampjes. Succes met de balken van een koopje, niet te geloven. Fijne avond en succes bij de kapper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *