Vandaag is de astronomische lente begonnen. Nou, mooi dan. Ook al is het fris, de zon schijnt. Als ik eieren ga zoeken in de tuin bij de kippen, ligt er een kip heerlijk van de zon te genieten. Dat ik langs loop en wat foto’s van de diva neem deert haar niet.

Het plan voor vandaag is in ieder geval dat ik wat schilder. Bij de constructie waar de wasbak in de keuken op staat moet nog in de grondverf om er een keer een kleur op te zetten. Dat dus eerst maar gedaan. Ook moet er in de keuken nog een stukje muur in de muurverf gezet worden. Twee werkjes die zo gedaan zijn. In de slaapkamer moet er ook nog wat geverfd worden. Als dat allemaal gedaan zijn de dingen die ik zeker gedaan wilde hebben vandaag gedaan.

Buiten moet er ook nog wat gedaan worden. Het is lekker weer dus ga ik wat snoeien. Aan de rand van de akker langs de weg tegen het gaas staan twee oude kastanjes. Ze zijn klein en ik denk dat het zijscheuten zijn van een kastanje die er ooit gestaan heeft. Deze kronkelige stronken zijn ook als een afgekort en doen niet veel meer. Maar geven wel elk jaar nieuwe zijscheuten. Die ga ik af knippen en afzagen.

Als dit alles niet gedaan wordt dan staat het komende zomer vol met blad en dat houd licht weg van de akker. Willen we dus niet hebben. Ik ga lekker aan de gang en Antares is druk met graspollen. Als ik aan de kant van de weg moet gaan werken wil ik Antares niet in de gaten houden en doe haar dus naar binnen. Ik ga weer verder. Dan begint het steeds donkerder te worden en het begint te hagelen. Van die zachte hagel. Ik ga nog maar even door want ik wil het graag af hebben en ik ben zowat klaar. De hagel gaat over in sneeuw. Nou de lente vandaag was van korte duur! Maar alles aan de weg in weer netjes.

Ik ben niet de enige die aan het solliciteren was. Was, want bij mij staat het even op hold omdat ik eerst die cursus moet doen. Sol is ook bezig en zoek naar werk wat van thuis uit gedaan kan worden. Vandaag heeft ze bericht gekregen van een bedrijf die, zoals ik begrijp, verschillende klantenservices beheerd dat ze door is naar de volgende ronden. Ze zoeken iemand die Nederlands en Spaans spreek. Later in de middag krijgt ze nog een bericht dat ze morgen een interview heeft met het bedrijf.

Als Sol met de pompoensoep bezig is ga ik soep maken van de braamstruiken met de bosmaaier. Daar waar ik gisteren bezig was is namelijk nog meer te doen. Daar waar ik bezig ga weet ik dat er een muurtje staat. Dat er in die muur houten palen zitten met prikkeldraad wist ik niet. Die palen heb ik namelijk nog nooit gezien! Als ik een deel schoon heb aan de weiland kant van de muur, maar ik daarna het deel aan de andere kant netjes. 

Daar waar ik bezig ben is een pad. Aan dat pad de ingang van ons weiland waar ik vandaag en gisteren bezig was. Ook zijn daar ingangen van andere weilanden aan het pad, een daarvan is ook van ons. Ook dat weiland heeft een muur en ook die muur is er een die ik nog nooit gezien heb. Aan twee kanten van de muur maak ik alles netjes. Helaas is er van de muur niet heel veel meer over. 

10 reacties

 1. Hola,

  Met recht doet het spreekwoord “Maart roert zijn staart” zich dus meteen gelden bij jullie. Het ziet er wel indrukwekkend uit. De muurtjes die je tevoorschijn toverd doet me denken aan ver vervlogen tijden. Ziet er weer wel heel mooi uit.
  Heel benieuwd hoe het met het vervolg van Sol haar sollicitatie procedures gaat verlopen.
  Wij nu nog geen hagel of sneeuw maar ze houden het wel over enkele dagen. Vandaag een superdag hier voor de zonnepanelen (opbrengst 17 Kwh). Morgen mogen wij een boekpresentatie bijwonen waar wij aan de inhoud van het boek meegewerkt hebben.
  Tot, toi, toi voor Sol.

  Houdoe

 2. Hoi Rob en Sol,
  Dat is geweldig nieuws als Sol aan de slag kan, ik zal voor je duimen Sol. Ja Rob je vader zei het al ,maart goed zijn staart. Bij ons was het koud maar wel lekker. Gr. Ma

 3. Goedenmorgen , nou dat was idd “Maart roert z’n staart” . Hopelijk je niet al te nat hebben laten hagelen/sneeuwen. Het ziet er allemaal weer mooi strak uit , klaar voor het Voorjaar. Wat mooi die muurtjes , zijn waarschijnlijk al heel oud als afrastering van percelen . Nadeel is dat ze steeds weer begroeien en je er dus steeds weer bij moet. Houdt je natuurlijk wel mooi van de straat 😉Fijn dat Sol in elk geval al positive reactie krijgt op haar solicitatie . “We cross our fingers !”
  Haha een zonnebadende kip wat geweldig en goed tam , vertrouwd je volledig , ondanks dat je steeds de eieren kom stelen .
  Het schilderen was niet veel werk , zei je , maar geeft juist wel voldoening dat het gebeurt is . Zijn die dingen die vaak blijven liggen . Nu mooi af .
  Fijne dag daar , met een zonnetje , wensen we jullie toe ! Hier is het al en gelukkig veel minder wind.
  Groet . 🤞😉🙋🙋‍♀️👍👊👋

  • Hallo Antoinette,

   Die muurtje hier en daar zijn idd al erg oud. Volgens de buurman al honmderde jaren oud. Zeker fijn dat Sol iig al wat positiefs gehoord heeft. Vandaag ging het ook goed met het gesprek zelf.
   Die kippen kan ik ook gewoon pakken. Komen ook naar me toe als ik de tuin in ga.

 4. Wat een prachtige foto van die licht besneeuwde weg. Ik heb er echt een tijd naar zitten te turen. Heel mooi. Ik las dat het eergisteren gesneeuwd heeft in Mallorca. Nou, hier in Fuerteventura is er geen sprake van sneeuw of hagel. Het is zonnig en ongeveer 23 graden.
  P.S.1 Ik heb nog steeds geen post uit NL gekregen om te kunnen stemmen. Jij blij, hahaha. Het ziet er naar uit dat het feest niet doorgaat.
  P.S.2 Ik kwam vorige week Willem Engel tegen. Vast ook geen vriend van je. Hij heeft land hier. Vandaar zijn aanwezigheid. Alleraardigste man.

  • Hallo Marian,

   We hebben de beelden op TV gezien van de sneeuw in Mallorca. Het is klimaat is van het padje af.

   PS1) Ik ben in een feest stemming 😉 Wij kregen vandaag nog een mail dat we niet moeten vergeten te stemmen. Maar als het idd bij jou nog niet is aangekomen en je het dan ook nog terug moet sturen dan denk ik dat het voor jou niet gaat lukken om te stemmen.
   PS2) AHHAHAHAHA… Ja beetje vreemde vogel. Maar ieder zijn mening. Maar misschien vind ik hem ook wel aardig ook al zijn we het over dingen niet (helemaal) eens.

   Vervolg op PS2) Ik kreeg wel eens reacties en mail van iemand, dat was echt een wappie. Die was er van overtuigs dat ze door de CIA en de FBI in de gaten werd gehouden. Daarom woonde ze in een camper in Frankrijk ver van alle G4 en G5 masten omdat de chips in haar lijf ingeschakeld zouden worden. Ze schreef ook in code taal want als je covid of vaccinatie schreef dan was dat een trigger. Dus ze schreef bijvoorbeeld Kov-id en vak-sinatie.

 5. Leuke foto van de kip en de muurtjes zien er ook mooi en weer netjes bij. Je krijgt steeds verassingen als je de boel weer schoon maakt. Toen wij nog op een stuk land woonden heb ik ook heel wat muurtjes vrij gemaakt van onkruid maar het is best veel werk om het dan schoon te houden. Wij hadden daar 13 terrassen met 95 olijfbomen erop. We zullen duimen voor Sol dat haar gesprek vruchten af werpt en zij al aan de slag kan zou mooi zijn. toy toy toy.

  • Hallo Mieke, (ik heb het aangepast)

   Ik denk ook wel dat het weer veel werk is om het netjes te gaan houden. Maar mijn ervaring is al wel dat als de braamstruiken eenmaal weg zijn het veel makkelijker is om het bij te houden. Lekker die olijfbomen, zouden wij ook wel willen.

   Hopelijk heeft zij meer succes dan ik tot nu toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *