De Keuken

Gisteren heb ik glazen plaatjes in de kastjes gemonteerd en vandaag ga ik wat doen aan de kastjes onder het aanrecht waar nog geen deurtjes voor zitten. Naast de vaatwasser hebben we een heel smal kastje waar een uittrekrekje in zit. Daar moest echter nog een voorkant op gemaakt worden. Dat kastje maak ik als eerste in orde en als de voorkant gemonteerd is aan het rekje en ook de handgreep er op zit is dat kastje klaar.

Op naar het volgende. Onder het aanrecht zit een kast die 90 centimeter breed is. Daar komen twee deurtjes voor. Maar voor ik iets met deurtjes ga doen moet ik eerst de kast in twee delen. Aan de linkerkant in de kast komt ook een uittrekrek zoals in het smalle kastje. Dit rek moet voor de prullenbak worden. Om het rek en de bijbehorende rails te kunnen monteren moet er in het midden een plank komen. Als de plak er in zit kunnen de rails gemonteerd worden en daar kan dan het rek op vast geklikt worden. 

De deurtjes, de rechter is ook echt deurtje en de linker, op het rek is als de voorkant van een lade. De deur is zo gemonteerd maar voor de voorkant van het rek moeten er eerst wat gaten afgetekend worden. Gelukkig zit er een aftekenmal bij en eigenlijk is ook dat zo gedaan. De voorkant aan het rek monteren is wat lastiger om te doen omdat er nogal wat stel mogelijkheden zijn. Maar even later is ook dat klaar. Nu alleen bij de ene een handgreep monteren en bij de andere een knop. 

Onder de wasbak moeten ook nog deurtjes komen. Maar de deurtjes die daarvoor nodig zijn, zijn eigenlijk voorkanten van lades. Deze hebben dus geen voorgeboorde gaten voor scharnieren. Die deurtjes moeten dus eerst nog voorbereid worden voor ze gemonteerd kunnen worden. Vandaag heb ik daar geen zin meer in.

Waar ik nog wel zin in heb is het dichtmaken van een naad tussen de twee aanrechtbladen. Nu alles vast ligt kan dat gedaan worden. Ik heb al het schuurstof van het schuren van de aanrechtbladen bewaard om er met houtlijm een mix van te maken om min of meer dezelfde kleur te krijgen als de aanrechtbladen. Ik heb dat zo al eerder gedaan, maar helemaal dezelfde kleur maken krijg ik niet voor elkaar. Dat de kleur niet hetzelfde is maar wat donkerder vinden we geen probleem. Als het helemaal uitgehard is kan er een laagje lak overheen.

Als ik even later een keer buiten kom blijkt er een koe te zijn geweest die bij ons op de binnenplaats en op de oprit een kijkje is komen nemen. Tijden haar bezoek is ze aan de spetterpoep geraakt en heeft alles rijkelijk laten vloeien. Ik heb het allemaal maar schoon gespoten want er lag nogal wat en Antares is gek op koeien poep. En dat is iets wat wij dan weer minder fijn vinden. Maar alles is weer schoon.

Nu gaan we nog even om een boodschap naar Chantada. Ook moeten we even naar de Chinees. We hebben namelijk voor in het kastje nog een prullenbak nodig. En plastic prullaria hebben ze bij de Chinees een hoop, dus zal er vast een bak zijn die aan onze eisen voldoet. 

En dan hebben we ook nog een kat die wil gaan fietsen. Hij kan alleen niet bij het stuur.

12 reacties

 1. Hola,

  Laat thuis van een avonduitstapje dus korte reactie. Goed bezig geweest in de keuken en alles ziet er prachtig uit en vooral ook nuttig. Volgens mij geeft de kat aan dat jij een mandje voor de fiets (bij de chinees misschien) moet kopen dan ze voortaan mee geeft ze aan denk ik.

  Houdoe

 2. Hoi Rob en Sol
  Wat ziet het er weer goed uit fijn zo met die kastjes, Je mag echt trots zijn op jullie keuken. En dan die kat, Ze gaat nog eens uit fietsen. Fijn weekend. Gr. Ma

  • Goedenmorgen , volgens mij ben je weer een “gelukkig man” nu je weer in je keuken wat af hebt kunnen werken . Nou op het resultaat mag je weer trots op zijn hoor. Het staat weer netjes weggewerkt allemaal . Misschien een idee om onder de gootsteen ook een lade te maken met een halve verdieping die je naar voren kunt schuiven als je wat nodig hebt . Is maar een ideetje hoor , lijkt mij wel handig . De keuken ziet er al geweldig uit maar jij en Sol zullen nog wel wat vinden dat anders/beter/ netter moet!? De naad in het aanrecht wordt ook beter als het later mooi vlakgeschuurd is , denk dat de kleur dan minder nadrukkelijk aanwezig zal zijn .
   Kun je daar bij jullie nog redelijk fietsen of is het ook heel veel “bergje op , bergje af” net als hier. Wij wagen ons er niet meer aan 😄. Moet je anders toch iets verzinnen om Terra tegemoet te komen in haar wensen . Laat ze het weekend nog lekker genieten ! Volgende werk zijn ze incompleet 🤣.
   Fijn weekend daar met een zonnetje wens ik voor jullie .
   Groet . 👍👊😂😏🙋‍♀️🙋‍♂️👋

   • Hallo Antoinette,

    Ja het was wel weer even lekker om wat lichte arbeid te kunnen verzetten. k gebruik de e-bike alleen om af en toe de melk mee te gaan halen bij de buren. De accu is niet best meer. Maar zo ie zo is fietsen niet mijn hobby en zeker hier niet 🙂 🙂

 3. Goeiemorgen, nou dat is toch wel heeeeel fijn dat jij zo handig bent
  ( Mijn man gelukkig ook ) stel dat je dat allemaal moet laten doen dan kwam er nog een bedrag van de aankoop van je huis bij.
  Mooie en praktische keuken.
  Groetjes Elly

  • Hallo Elly,

   Als ik het niet allemaal zelf had kunnen doen dan hedden we niet dit huis gekocht. Daar komt bij dat als we het hadden laten doen we nu nog maar op de heldt zouden zijn. Personeel is hier bijna niet voorhande…..die gaan in Nederland werken

 4. Nu de keuken word alleen nog maar mooier door het werk dat je alweer hebt kunnen doen. Kan me goed voorstellen dat je weer in je nopjes was. Leuke foto van de poes op de fiets. Geen zin meer om deurtjes af te werken is niet erg, nu heb je nog wat te doen. Al denk ik dat er nog genoeg karweitjes zijn die gedaan moeten worden. Fijn weekend verder.

 5. Ik sluit me aan bij de rest , mooi.. mooi.. het wordt alsmaar completer , Sol boft toch maar met jouw handigheid👍en die kat op de fiets zo krijg je de leukste foto’s , ze zouden geschikt zijn voor
  verjaardagskaarten of dergelijke ,in Frankrijk zie je ook vaak de leukste kiekjes van katten en honden ,,een toekomst idee als je klaar bent met klussen 😻🐶
  Groetjes,
  José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *