De Keuken

Na de analyses gezien te hebben over de oorlogsdreigingen met nucleaire wapens ben ik weer helemaal op de hoogte en kan ik met een gerust hart aan de keuken verder met De Bom van Doe Maar in gedachte, alleen dan pas ik de tekst wel een beetje aan; Keuken afmaken, voordat de bom valt…… Ik wil vast een begin maken aan de gipswand die tegen de slaapkamer muur aan komt te staan. Om te beginnen moet ik om een kolom, wat geen kolom blijkt te zijn, maar de oude buitenmuur die veel dikker is dat de bestaande buitenmuur van de keuken, ook gipsplaat zetten, zo is de kolom vast strak en is het makkelijker stucen en tegelen. Als ik de hoek om ben van de kolom, kom ik uit tegen de slaapkamer muur. Ook voor die muur moet een gipswand komen. 

De wand moet er om twee redenen komen. De eerste reden is dat ik geen leidingen in de muur wil frezen. De muur is dun en ik ben bang dat ik met de veel gehak en geslijp in de slaapkamer uit kom. In de slaapkamer is alles netjes en ik wil daar dus geen beschadigingen. De tweede reden is dat op deze manier de wand gelijk netjes strak is wat, net als bij de kolom, makkelijk is bij het stucen en tegelen. 

Als eerste maak ik een frame van balkjes. Het frame komt maar op 6 punten vast aan de slaapkamer muur. Eerst zet ik balkjes vast aan de balk die op de muur zit waar de plafondbalken op liggen. Met een hoekbeugeltje zet ik de daar aan vast. Op de vloer zet ik de opvulbalkje vast aan de muur en daar schroef ik dan de balkjes die van boven komen aan vast. Als de verticale balkjes gedaan zijn moeten er een paar horizontale balkjes tussen komen. De onderste balkjes komen op de hoogte van het aanrecht en de bovenste balkjes zitten daar omdat ik denk dat dat een handige plaats is om keukenkastjes aan op te hangen.

Als het frame helemaal klaar is kan er een gipsplaat tegen aan. De platen zijn 2m50 lang Vanaf de vloer tot de bovenkant van de plafondbalken is het maar 2m32, er kan dus een stukje van de platen af. Dat stukje kan ik mooi gebruiken om een plafondbalk en aan andere balk op af te tekenen en uit te zagen. Als het passtuk mooi  past kan ik het overtrekken op de gipsplaat. Het is even een gehannes met die plaat die ook 1m20 breed is en 15 mm dik om die op zijn plaats te krijgen. Maar als de plaat staat en vast zit tegen het frame is het wel gelijk netjes! 

Klopt, de balk ligt scheef, hij is getordeerd. Straks zie je daar helemaal niets meer van.

Nog 3 platen en dan is de muur helemaal bedekt met gipsplaten. Ik kan het alleen nog niet afwerken, mijn balkjes om het frame te maken zijn op. Maandag maar een paar nieuwe gaan halen. Ook denk ik nog een extra gipsplaat te moeten hebben. Die kan ik dan ook gelijk meebrengen. Voor vandaag ben ik dus klaar. Nu moet er alleen nog even goed schoongemaakt worden. Weer stofzuigen en stoffen en nu ook maar gelijk even de vloer moppen en alles afdoen met een doekje met een sopje. Het ziet er weer netjes uit….tijdelijk 😉

Julio mag weer gewassen worden. Maar Terra is dan jaloers en wil ook aandacht. Dus als Sol het badje klaar maakt voor Julio ga ik even met Terra zitten. Ze spind en duwt met haar pootje. Als ik goed luister hoor ik dat ze zegt dat ze graag een ‘selfie’ wil.

Het is overigens vandaag heel erg lekker weer. Ik ga de middag lekker buiten zitten met de laptop van de telescoop om die helemaal opnieuw te installeren.

5 reacties

 1. Hola,

  Met gipsplaten van die breedte kun je inderdaad snel meters maken ook al zijn ze niet handig te hanteren.
  Heeft Terra je ook verteld dat je geen leidingen moet vergeten voordat je de platen tegen het rasterwerk aandoet?
  Dat jij kennelijk “kattentaal” verstaat is een eigenschap die je kennelijk van je moeder hebt. Die had dat vroeger ook.
  De keuken begint er al knap uit te zien ook al is er nog (heel) veel te doen.

  Houdoe

  • Goedemorgen , ja zo schiet het lekker op . Even wat “priegelen en gelijk weer 1.20 mtr. 👍afgewerkt ! Zo krijg je er lol in.
   Haha en dan die Terra wat een wijsneus , hou hem maar goed vast want , 1 sec. En hij is weg. Bijdehantje lijkt het.
   Fijne Zondag . Groet. 🙋‍♀️🙋‍♂️👍👊👋

 2. Hoi Rob,
  Wat ziet het er dan ineens heel goed uit. Ik wist niet dat er zulke breede gipsplaten waren. Ze schieten wel lekker op. Je vader moet voor Sint gaan spelen dus heb ik alle spullen weer eens bij elkaar gezocht ook heb ik de staf gevonden hij was helmaal kapot dus heb ik die gemaakt en gespoten en er nog wat glittertjes nu is hij weer als nieuw. Het katje Terra ziet er goed uit en verwen ze ook maar eens lekker. Gr. Ma

 3. De keuken word al erg netjes hij zal zeker voor jullie straks een fijne plek zijn om te werken.
  Wat een lief koppie heeft dat poesje en ze blijft toch rustig op je schoot zitten.

 4. Heerlijk dat het weer opschiet in de keuken dat zie ik graag😁 met geduld kom je het verste.
  Terra is een levendig en nieuwsgierig katje heel leuk snoetje heeft hij en ze weten drommelsgoed
  als de ander een (z.g. noodzakelijke) voorkeursbehandeling krijgt dus ook even de aandacht geven dat doet Sol prima,
  José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *