De Kantjes Eraf Lopen

Om 9 uur schrik ik wakker. Veel te laat! Niet dat we ergens naar toe moeten, maar ik houd niet van lang slapen. Sol heeft om 10 uur weer een online cursus, zij houdt wel van lang slapen, maar moet er dus ook uit. Ook voor Zoom op de computer moet je er fris en vrolijk uitzien. Ik ga TV kijken. Als ik daar even geen zin meer in heb ga ik aan de gang met de kantjes voor in de kast, Antares wil toch niet gaan lopen.

Ik knip de kantjes op maat en prik ze vast aan de planken met punaises. Het kant komt van de Chinees, de punaises ook, maar die hadden we beter ergens anders kunnen kopen. Er zijn er nogal wat die onder mijn krachtige duimdruk buigen. Als de kantjes hangen is het tijd voor koffie.

Ik was bezig met kantjes, maar loop ze er niet vanaf, Antares is die er de kantjes vanaf loopt vandaag. Ze wil nog steeds niet gaan lopen. Ik ga maar weer TV kijken. De keuringsdienst van waren ga ik kijken. Het gaat deze keer over ‘tapas’. Ga maar kijken, je wordt genept door AH, de Jumbo en consorten! Leverworst kost 2 euro, 8 plakjes van die wordt kosten ook 2 euro want op het bakje waar ze in zitten staat TAPAS. Tapas is iets Spaans, dus kip tandoori tapa bestaat niet. Maar ga maar kijken.

Ik ga de kast maar inrichten. De achterkant is Delfts blauw, om die reden hebben we ook Delfts blauw servies gekocht bij de Chinees. Dan moet ik de Jumbo glazen hebben. Voor dat we voor nieuwe pannen spaarde hebben we voor de glazen gespaard. Ik weet nog dat ik toen je geen zegels meer kreeg, stad en land af gereden ben voor nog één set rodewijnglazen. De verhuisdoos met Jumbo glazen heb ik afgelopen week nog in handen gehad toen ik in de bijkeuken alles opnieuw aan het stapelen was. Had ik toen die doos maar gelijk apart gezet dan had ik nu de stapel niet af hoeven stapelen. Dan hebben we een tijdje terug in Ourense ook nog een thee servies gekocht. Ook met blauw, alleen dan niet uit Delft en het komt zeker niet van de Chinees. Dit is handwerk uit Galicië uit de collectie Celta. Ook een tijdje terug kochten we mooie koffiekopjes, Die kunnen ook uit de doos en in de kast. 

De bovenste plank wordt de prullaria plank. Hier oud en nieuw door elkaar. Een oud schaaltje, Delfts blauw uit China, maar ook Delfts blauw uit Delft wat al wat jaren mee gaat. En nog wat ander spul. Ook iets wat nog in elkaar gezet moet worden. Is van mijn oma geweest. Als je de onderdelen bij elkaar ziet lijkt het dat het een set is.

In mijn gereedschapshok ga ik aan de slag om alles weer in elkaar te solderen. Ik denk dat het zilver is en dat kun je eigenlijk niet met soldeertin terug aan elkaar zetten. Maar maar je het heet genoeg dan lukt alles. Gekke is dat het, nu het in elkaar staat niet bij elkaar lijkt te passen. De pootjes van de standaard zijn anders van ontwerp dan het oor van de kan. Ook kan ik het kannetjes nergens op zetten.

Of er ontbreekt iets of het hoord echt niet bijelkaar. Maar als ik nog eens in de doos zoek waar het allemaal uit kwam, vind ik nog wat wat bij de standaard hoort. Nu past het op elkaar, al denk ik nog steeds dat het kannetjes niet het originele is. Maar dat maakt verder ook eigenlijk niets uit.

Goed de kast in ingericht en zover klaar dus. Enige wat nog gedaan moet worden is de lijst om de kast heen. Maar dat is voor volgende week na de trip van aanstaande woensdag.

Ook is er hier al nieuw leven, althans dat denken we. Op bepaalde momenten van de dag is het een gekwetter van jewelste op verschillende plaatsen in de muur van de stal. Ook hebben we al verschillende keren kleine eierschalen gevonden. In de muur moeten dus verschillende nestjes zitten. Ik ben niet zo bekend met vogels, maar mussen gaan in het gat in het midden van de foto.

11 reacties

 1. Hola,

  Zou Oma het allemaal meegemaakt hebben hoe jullie avontuur in Spanje verloopt dan zou ze nu ze haar theestelletje zo ziet helemaal naast haar schoenen gaan lopen van trots. Maar met jullie denkwijze op sommige punten is het vrijwel zeker dat ze het van boven toch wel ziet.
  Goed bezig.

  Houdoe

 2. Goedemorgen , eigenlijk zou je deze blog moeten uitgeven in boekvorm . Het leest lekker weg en er is telkens wat te beleven. Geweldig , dank je wel dat je ons mee laat kijken in jullie leven . Als kind een verhaaltje voor het slapen gaan , nu een wakkerworden verhaal(tje) over/van jullie wel en wee. Elke ochtend qeer genieten .
  De kast met inhoud is mooi geworden en de kantjes maken het echt af .
  Wat Antares betreft , wij hebben hier ook zo’n beestje(14)🐶 dat pas uit wil ’s morgens als het haar uitkomt . Ergens makkelijk maar ook wel eens lastig .😔
  Fijne Maandag .
  Groet . 👍👊👋

  • Hallo Antoinette en Ben,

   ….een boek. Word een dik boek, ik blog al ruim een jaar iedere dag, maar daar voor ook al. Met foto’s er bij zitten we al op 400 pagina’s denk ik zo.

   • Hola,

    Je schrijft naar Antoinette en Ben dat het dan wel een HEEL dik boek zal of zou gaan worden. Dat zou kloppen als je alles wat iedere dag letterlijk op de blog staat zo over zou nemen maar dan ontstaat er een vrijwel onleesbaar boek.
    Je blog als leidraad vanaf begin, incl. Chili, naar het heden vraagt dan wel veel selectief werk waarin je o.a. veel herhalingen weglaat. Dan kan het een HEEL mooi boek worden. Alle gevallen van buren die boos zijn, scheidingspaaltjes, koeien die naar buiten moeten etc.etc. passen wel in boekvorm maar niet van dag tot dag. Ikzelf heb nu vrijwel helemaal een boek klaar wat ik uit ga geven waarin informatie van VELE JAREN inzit maar zeker niet van dag tot dag. Maar hopelijk is je kont eerder werk gereed dan de tijd die je nodig hebt om jullie Frean boek te schrijven. Maar wie weet……ooit

    Houdoe

 3. Mooi is de kast met dierbare herinneringen fijn dat je het waardeert en bedenk het is van de vorige eeuw en de mensen waren trots als ze zich zoiets konden permitteren of cadeau kregen.
  Indd. Nog met een latje afwerken misschien leuk een klein lampje binnen in monteren staat zo gezellig s’ avonds.
  Groetjes,
  José

 4. Ha Mieke leuk dat je het met mij eens bent , een led-lampje op batterij doet het ook wel ,nou ja anders weer wat knutselwerk voor Rob,
  😁👍
  Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *