De Inbouwkast Is Klaar

De inbouwkast is klaar. Ik moest daar nog één afwerklat voor maken. Daar ben ik vandaag dus mee gestart. Even inmeten en wat hout bij elkaar gezocht om er wat moois van te maken. Als het klaar is pas ik het even en het zit alsof het er voor gemaakt is. Ik hoef het ook niet vast te zetten. Ik schuif het er zo in en dan ligt het net klem. Nu kan het in de grondverf en daarna nog een keer om vervolgens twee keer een laagje grijs te krijgen. Als het weer helemaal droog is schuif ik het op zijn plek, waar het nooit meer weg hoeft, tenzij we de kast er een keer uit willen halen om een of andere reden.

Ik heb nog andere karweitjes, ik moet het dak nog op en ik wil het gras maaien rond de beerput. Maar het regent nu. Ik heb oude Hilti machines, met det de bijbehorende oude accu’s. Van de vele accu’s heb er van 2 al vaak 1 kunnen maken. Nu heb ik er weer een die met een kort gebruik leeg is en nu is opladen ook onmogelijk geworden. Tijd voor revisie. Ik heb een hoop goede accu cellen waar ik weer een goed werkend accu mee kan maken. Na wat soldeerwerk heb ik weer een goed werkende accu.

Het is alweer even droog en de zon doet zijn best. Ik ga maaien. Probleem bij het gras rond de beerput is dat de buren er schrikdraad omheen zetten als de koeien daar in de wei gaan. We willen natuurlijk niet dat er eventueel een koe in de put valt. Maar omdat de koeien er dus niet kort bij kunnen staat het gras en ander spul erg hoog. 

Ik maai er lekker op los, maar omdat het zo hoor staat gaat het allemaal niet in een keer. Ik moet er alles twee keer doen. Maar dat is geen punt voor de nieuwe bosmaaier! Ook de inrit van het weiland maai is zoveel mogelijk schoon. Ook op andere plaatsen maai ik het schoon. Wel allemaal op plaatsen waar de koeien niet komen. Dan is er nog een stuk tuin achter ons huis. Vroeger liepen hier de koeien ook. Maar nadat ik er een nieuwe regenpijp tegen de muur heb gezet, wil ik er de koeien niet meer hebben. Die willen dat soort dingen als boxbal gebruiken. Ik moet hier dus ook even maaien. Het is hier echter wel heel veel wat ik moet doen. Volgende week ga ik hier toch maar iets verzinnen dat de koeien er terug kunnen komen zonder dat ze bij de regenpijpen kunnen komen. Moet wat prikkeldraad gaan komen. Maar dat kan pas woensdag, wat het is hier een lang weekeind.

De volgende klus is op het dak. Afgelopen jaar heb ik met het schoonmaken van de schoorsteen van het hout fornuis in 2 keer 10 vogels uit de schoorsteen gehaald. Dat stookt zo’n fornuis niet of nauwelijks. Afgelopen week heb ik een stuk konijnengaas gekocht wat ik om de opening onder de pet van schoorsteen ga maken. Dus het dak op en een stuk schoorsteenpijp losgemaakt en het gaas om de opening gemaakt.Vogels kunnen er niet meer in en volgens mij moet er met dit gaas gewoon voldoende trek in de pijp zitten.

WIFI hier in huis is een ramp. Dat komt door de dikke muren. Maar inmiddels staan er in huis 3 WIFI punten en in de stal op de bovenverdieping staat er ook een. Die is voor als ik in mijn gereedschapshok bezig ben en voor buiten voor de telescoop. Maar nu ook voor in de zitkuil. Helaas is daar het signaal een beetje zwak. Tijd om daar verandering aan te brengen. Het WIFI punt moet naar buiten. Alles moet in een kunststofkast die ik tijdelijk buiten aan de stal op hang. Tijdelijk omdat ik eerst wil kijken of het goed gaat werken. Pas als ik het zeker weet maak ik het helemaal netjes en definitief. Maar zoals ik het nu bekijk hebben we WIFI tot in het weiland aan de overkant van de weg. Perfect dus!

Het is nu bijna 6 uur in de avond als ik een bericht krijg van buurman Xavier. Of ik tijd het voor de steen. Ja, ik wel. Afgelopen week was hij hier voor iets anders en toen vroeg hij of hij met zijn tractor misschien de steen die ik als traptrede wil gebruiken in de zitkuil wat meer op zijn plaats moet leggen. Nou, dat zou fijn zijn! Het gaat hier over de steen die ik zelf al met moeite een stukje heb kunnen verplaatsen. Nu ligt hij bijna op de plaats van bestemming. In de zitkuil moet ik het laatste stukje met de hand doen. Maar dat komt wel goed. Met de tractor was het een fluitje van een cent.

Zondag is het mijn vaders dag. Feliciteer hem maar met zijn 75ste verjaardag.

28 reacties

 1. Hoi Rob,
  Fijn dat de buurman even heeft geholpen zo gaat het hier ook je vader zet de caravan open en de buurman staat al klaar met de vetspuit. Maar dat hoefde gelukkig niet. Maar het is wel fijn als ze klaar staan om te helpen. (Niet vergeten dat je vader morgen 75 wordt). Gr. Ma

 2. Hola,

  De kast is een plaatje geworden en weer iets dus wat helemaal afgeturft kan worden.
  Dat gaas om die schoorsteenpijp zal echt niet minder trek in de kachel veroorzaken.
  Ik moest wel even omschakelen bij het zien van de accureparatie en wifi. Het lijkt aardig op een explosief en wij hadden net een film zitten kijken waar dergelijke zaken in naar voren kwamen incl. wifi hotspots. Trouwens wie wat bewaard heeft wat en zo heb ik dus een accutol (Worxx) die de geest gegeven heeft en dus wacht op transport naar Frean. Jij kunt er vast iets mee en dergelijke accu’s heb je al toch.
  Onze buurman vroeg me trouwens waarom ik koperen uitlaatpijpen onder de caravan aan het zetten was. O nee hoor buurman geen waanideeen van een oude man maar gewoon koperen dikke gordijnroeden van meer dan 3 meter die naar Frean moeten.

  Houdoe

  • VAN HARTE GEFELICITEERD !
   FELIZ CUMPLEANOS !
   75 !!!! toch weer een mijlpaal . Wens je nog vele jaren samen met allen die je lief zijn , in goede gezondheid .
   Goede , veilige reis naar Frean , er wordt vast met smart op jullie gewacht . Groet .
   🍷🍷👋👍👊

  • Hoi Pa,

   Ik geloof ook niet dat de schoorsteen een probleem is, al heb ik andere adviezen gekregen van mensen uit de buurt. Die accu’s zijn altijd welkom voor de kettingzaag natuurlijk en misschien krijg ik de schoeftol ook weer aan de gang.

 3. Wat ziet je kast er mooi uit, heel goed gelukt en ook je tuintafel – knap werk. Wat is het voorjaar mooi en alle fotos die jij geplaatst hebt. Van harte gefeliciteerd met Tonny de 75 ste verjaardag Rob en Sol, Ineke natuurlijk ook met Tonny en natuurlijk de jarige ook, dat er nog veel gelukkig en gezonde jaren zijn om te vieren. Lieve groetjes Biddie

  • Hoi Henny,

   Dank voor de complimenten 🙂 De accu’s. De laatste jaren heb ik zoveel mogelijk Hilti meegenomen wat ik van Dennis van H kreeg. Zo ook een hoop accu’s. Er zijn accu’s met goede cellen en een kapotte print (BMS), en ik heb accu’s met slechte cellen en een goed print. Zo maak ik van 2 een. Ik haal de cellen, de lition batterijen overal uit waar ze in zitten. Vaak is er maar een of twee cellen stuk en de rest werkt dan nog tip top.

 4. Wat ben jij toch handig, vind het allemaal knap. De kast ziet er heel mooi uit.

  Gefeliciteerd met je al een beetje oude vader van 75.

  Geniet maar fijn samen met Sol van alle dingen daar in Galicië.

  Ome Karel en Marianne

 5. Mooi is de kast geworden wat een afwerking niet al doet geniet ervan.
  Prachtig uitzicht zo vanuit de zitkuil .
  Voor Pa Tonny hartelijk gefeliciteerd en vooral een goeie gezondheid en ome Karel als je zelf deze leeftijd hebt bereikt vindt je het niet oud….🥳we blijven vief.
  Fijne zondag ,
  José

 6. Goedemorgen ! O , o , die kast zo verliefd op , geweldig mooi geworden . Ik zou er op een stoel voor gaan zitten en genieten !🤣.
  De “beerput” ziet er ook weer netjes uit ! Heerlijk nu met uitzicht op de “stront” 🤭.
  Weet je dat er morgenvroeg weer een bloedmaan is ? Anders moet je wachten tot 2025 dan is er weer een. Voor nu even wat vroeger opstaan en genieten. Hoop dat hij daar ook zichtbaar is.
  Geniet van de Zondag !
  Groet . 👋👋👍👊🌞

  • Hallo Antoinette en Ben,

   De maan laat ik aan mij voorbij gaan. Al verschillende maansverduisteringen gezien. Maar de grootse oorzaak dat ik morgen niet vroeg op sta is het weer. Het is grijs en het regent van tijd tot tijd.

 7. Pa van harte gefeliciteerd met u 75ste verjaardag en natuurlijk ook ma en Rob en Sol gefeliciteerd met man en (schoon)vader. Denk dat u verjaardag nog wel dunnetjes over gedaan zal worden als u in Spanje bent. Het werk ziet er weer tiptop uit Rob. Vooral de kast wat is hij toch mooi geworden gewoonweg een plaatje.

 8. Ik merk toch dat ik 82 ben want ik had naar José een reactie gestuurd dat iemand van mijn leeftijd
  best over iemand van 75 jaar kan zeggen dat hij een oude man is. Blijkbaar heb ik iets niet goed gedaan in mijn berichtje naar José

  Ome Karel

 9. Hallo Ome Karel,
  Natuurlijk wist ik niet hoe oud u bent ik dus ik dacht aan een jong broekie 😅😅en zelfs 82 is nog niet oud als je maar jong van geest blijft en dat bent u hoor en je mag mekaar best plagen jullie hebben zowat dezelfde humor ,u hebt niks verkeerd gezegd.👍
  Groetjes ,
  José

 10. Hallo Rob en Sol,

  Ik ben wel erg laat maar daarom niet minder gemeend met de felicitaties aan vader en schoonvader. En Tonny natuurlijk! En de kast is prachtig afgewerkt, zoals ik al verwacht had.

  Groetjes, Corry

 11. Rob en Sol, geweldig wat jullie zoal kunnen opknappen en mooi maken! Handige mensen want wat je in je hoofd hebt, maken je handen! Nog gefeliciteerd met je pa en schoonvader. Vier het bij jullie in Galicië nog maar eens goed over deze speciale leeftijd! 🥳

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *