De Inbouwkast En De Kist

Vandaag ga ik wat aan de inbouwkast doen zodat Sol er met een kwast verder aan kan werken. Er moeten extra planken in komen en een nieuwe bodem. Ik begin met de boden en zaag een mooie plaat van MDF. Als die zit kan ik de latten voor de ander planken uitmeten. om die vervolgens ook op maat te maken. Spectaculairder kan ik het werk van vandaag niet maken. Maar! …. als ik de plaat voor de bovenkant van de kast opmeet (515mm * 1035mm) maak ik iets raars mee. Niet zo zeer het meten maar de plaat die ik er voor ga zagen. Stukken MDF die nog wel eens makkelijk zijn bewaar ik, je weet maar nooit. Nu pak ik een plaat die eruit ziet als of ik die wel op maat kan zagen. Ik meet hem op 1035mm lang. Nou dat is toevallig. Ik meet de breedte, 515mm. Nee! Dat kan niet! Ik meet de plaat nog een keer en de maten komen toch echt precies overeen met de maat van de kast. Deze plaat is een stuk afval van de plafondplaten van de eetkamer. Hoe groot is de kans dat je een stuk afval hebt dat precies aan de maat is die je nodig hebt? Ik vertel het tegen Sol en zeg dat het een teken moet zijn, Dus als we straks in Chantada zijn, kopen we een lot van een of andere loterij. 

Ik de kastdeuren zitten spiegels en die moeten er uit. We willen er gewoon glas in. Het liefste zouden we er oud glas in hebben. Ik weet niet of dat de juiste benaming is, maar we willen het dus graag glas met fouten. We moeten eens aan de man, die hopelijk binnenkort het extra raam in de eetkamer komt plaatsen, vragen of hij weet waar we glas kunnen kopen. De spiegels zijn er in ieder geval uit. Ook de gaatjes en scheurtjes bijgewerkt. Morgen alles nog een keer goed scheuren.

Als ik in de schuur bezig ben is Sol in de keuken bezig met de kist. Zagen jullie afgelopen week nog een foto van een bruine kist, is de kist nu licht van kleur met krakelee effect. Het schilderen is nog niet klaar. Er moet nog vernis over. Wat ons ook mooi lijkt is de kist te kunnen sluiten met riemen, zoals van die oude koffers op de eerste auto en koetsen. 

In Chantada kopen we een lot. Bij de verfwinkel op de hoek koop ik een bus met spul tegen houtworm. Ik denk namelijk dat de kast ook even een laagje van dat spul moet hebben. Bij de Chinees gaan we zoeken naar riemen. Bij de eerste Chinees zien we riemen die we mooi vinden. Maar helaas hebben ze er maar twee en om de kist te omsluiten hebben we er 4 nodig. We gaan naar de volgende Chinees, Helaas ook daar niet genoeg riemen van het zelfde. Deze Chinees heeft ook niet dezelfde riemen als de andere. Maar de riemen heeft geen haast. We komen vast bij een Chinees die wel genoeg van dezelfde riemen heeft.

De weipaal en de buurman? Nee ik heb ze ook vandaag niet samen gezien.

14 reacties

 1. De kist is wel erg mooi geworden met krakelee effect, natuurlijk hoop ik dat jullie ook de winnende lot hebben gekocht!! Een winkel waar ze paarden benodigdheden hebben heeft lange riemen, misschien is er eentje in de buurt – lieve groetjes Biddie

  • Goedemorgen ! Whaw , wat is die kist prachtig geworden , chapeau Sol 👍! In Cantada of een andere plaats daar is vast wel een oudewets schoenmakertje die riemen heeht /of kan maken . Die kunnen wonderen verrichten.
   De buurman kent jou intussen en die wacht gewoon tot je denkt ‘ ach die paal die ik zelf wel even ‘! Haha.
   Fijne dag , hier schijnt de zon !
   Groet. 🌞👋👍👊

 2. Prachtig is de kist geworden met dat crakele effect en de kast wordt ook mooi met dat houtsnijwerk, weer goed bezig jullie twee! Goed idee bij een paarden/ zadelmaker heeft vaak gebruikte riemen 🧐
  Groetjes,José

 3. Hoi Rob,
  Wat wordt de kist mooi, daar heeft ze wel haar best opgedaan. Ik heb eigenlijk niet zoveel te melden . Deze morgen komt Roos op de koffie dus dat is weer gezellig en morgen ga ik weer naar het boxen dat heeft met de corona ook stil gelegen.nou dat was het wel zo’n beetje ik ga nu eten. Fijne dag. Ma

 4. Wat een mooie avonturen beleven jullie.
  Respect voor al het werk!
  Wat betreft de kast: dat is, denk ik, een ‘bonheur’ (geluk).
  De spiegels zitten in de deur tótdat je genoeg mooie spulletjes hebt verzameld. En dan zet je de spiegel tegen de achterwand van de kast en plaats je gewoon glas in de deuren. Zo komen je ‘schatten’ nog beter tot hun recht.
  Maar ook dat wist je vast al 😅😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *