De Hal

Aanstaande dinsdag gaan we Orion ophalen. Dat geeft me mooi de tijd om nog even wat te doen aan de hal. Je vraagt je misschien af wat de komst van een hond te maken heeft met de hal. Niemand weet wat Orion in het verleden heeft meegemaakt, enige wat wij weten is dat ie schrikt van auto’s want dat hebben we gezien. Tegen de muur van de hal met de keuken moet nog een valse muur gezet worden en er moet nog een plafond in. Ook is er nog een open stuk met de ruimte boven de keuken. Om met het laatste te beginnen; dat open stuk moet dicht, de radiator in de hal doet zijn best maar moet ook de ruimte boven de keuken warm stoken. Dat is niet nodig omdat het loze ruimte is en de hal wordt niet warm.

De valse muur is omdat ik zo kabels makkelijk weg kan werken voor schakelaars en stopcontacten voor in de hal en in de keuken. Om die muur te maken moet ik veel boren. Nu komt de link met Orion; als die schrikt van een auto, dan lijkt het ons beter de eerste dagen dat hij bij ons is, en misschien wel overal van schrikt, niet te veel kabaal te maken. Vandaar nu als een speer in de hal aan de gang. 

Als eerste maak ik balkjes tegen de bestaande muur. Helaas heb ik niet genoeg, maar daar weet Leroymerlin morgen wel raad mee. Als de balkjes er tegen zitten maak ik het gat boven de muur, waardoor de warmte verdwijnt, dicht met isolatie noppenfolie. Met het nietpistool schiet ik het vast, probleem is alleen dat als je niet goed oplet je door de folie heen schiet. Maar gelukkig heb ik nog afval stukjes MDF! Mooie stukken hoeven er niet tegen om de folie beter op zijn plaats te houden, straks als alles klaar is zie je er niets meer van. 

Ik heb nog twee balkjes over, die kan ik gebruiken om de wand bijna af te maken. Maar het lijkt mij beter de randen van het plafond uit te zetten. Eerst wat het de bedoeling het plafond zo hoog mogelijk te maken. Maar dan moet ik ook de zijkanten en de muur waar ik net de folie tegen gemaakt heb netjes maken. Als ik het plafond maak zoals het wat scheelt dat een hoop extra werk en materiaal. Ik leg het Sol voor en die vind een plafond zoals het was ook goed. Even later zitten ook de randen van het plafond tegen de muur. 

Als alles weer opgeruimd is moet ik nog een tekening maken voor de installateur van de pelletketel. Dat is blijkbaar nodig voor de subsidie. Ik maak een mooie schets en meet hem in. Schets, dus dat hoeft van mij niet allemaal op schaal te zijn en ben er dus zo mee klaar. en daarmee ben ik ook klaar voor vandaag.

In de schuur is Sol begonnen met het schilderen van de achterwand van de kast voor in de eetkamer. Al is het koud, in de schuur is het best goed toeven omdat de pelletketel het daar ook aangenaam maakt door de stralingswarmte. Morgen moet de achterwand nog een keer in de verf en dan moet deze verder bewerkt worden.

NB: Bedankt voor de schildertips. De blokkwast tip ga ik als eerste proberen, hoef ik namelijk niet te kopen

10 reacties

 1. De blokkwast is inderdaad de oplossing. Had bij enkele buitenmuren hetzelfde probleem. Volgens de verfspecialist (Servicolor) komt het probleem van vocht wat naar beneden trekt. De verf aanbrengen met de blokkwast is dan de oplossing. Een beetje gipspoeder door de verf mengen bij de tweede laag was ook nog een tip van de verfspecialist. Succes!

 2. Prima dat het met al die tips tot een oplossing is gekomen, heel leuk dat Orion komt nu hij een warm thuis krijgt zal is snel wennen, hoe is het met Antares afgelopen?
  Fijne week,
  José

 3. Hoe is het met de aansluiting van de zonnepanelen afgelopen?
  Ik zag dat bij LeroyMerlin allemaal systemen staan met eigen accu opslag. Dat zag ik bij jouw niet op de foto’s staan.

  • Hallo Dolf,

   Ik gegrijp je vraag niet goed. Onze PV installatie doet het al maanden. Daar waar ik een tijd terug over schreef heeft met de NET spanning te maken. Als die in elkaar zakt en onder 190 volt komt schakeld een omvormer uit om eilandbedrijf te voorkomen. Dat is een veiligheid in de regelaar. Wij hebben iid gaan accu. De accu’s bij Leroymerlin zijn ook niet de accu’s voor thuis, al kan het wel natuurlijk. Voor onze installatie is een thuis accu een optie, die er misschien nog wel eens komt. Maar met 3500 euro is dat even niet iets wat op nr 1 staat ondanks de hoge energie prijzen.

   • Uit je eerste post over de zonnepanelen had ik begrepen dat er niet teruggeleverd werd aan het net.
    Dus: als je eigen verbruik te laag is voor de opgewekte energie van de zonnepanelen dat de opwekking deels werd teruggeschakeld zodat je afname van het net 0 (nul) werd.
    Bij LeroyMerlin staan nu installaties te koop inclusief accu’s.

 4. Hoihoi , druk druk voor het nieuwe gezinslid ! Morgen is het D-Day ! Zo benieuwd hoe het gaat . Fijn dat jullie er ook de tijd voor nemen en alvast vooruit denken(lawaai). Hoop dat je vandaag met alles klaar komt zodat morgen Orion/Antares-dag wordt. Heel veel succes. Groet .👊👋👍

 5. Tof dat morgen Orion naar huis komt en inderdaad de eerste dagen is het voor iedereen wennen en dan moet je er geen lawaai bij hebben Ben heel benieuwd naar het resultaat van wat Sol doet met de kast. En wanneer krijgen jullie de uitslag van de dierenarts voor Antaris? fijne maandag

 6. Hallo Rob en Sol,
  Jullie vorderen al behoorlijk wat met de verbouwing, knap van je dat helemaal voor elkaar te krijgen.
  Veel plezier met jullie nieuwe hondje Orion, hoop dat Antares het ook goed samen kan vinden.
  Groeten uit Prinsenbeek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *