De Grote Heropening

Gisteravond gingen we op deftig richting de supermarkt in A Barrela. Het is de heropening van de supermarkt. In het winkeltje ben ik vanaf het moment dat we hier wonen een paar keer geweest, maar dat is op een hand te tellen. Het winkeltje mocht de naam supermarkt eigenlijk niet dragen. Het had de grote van een winkeltje op een camping. Met drie man binnen was al krap. Maar goed, ze hadden en hebben bijna alles wat je nodig hebt, dus we kwamen er regelmatig voor een kleine boodschap. Een paar weken terug is de verbouwing gestart en dat blijkt, voor zo’n klein winkeltje een giga verbouwing te zijn geweest! Het is nu een supermarkt, nog steeds geen hele grote winkel, maar alles is ruimer en het assortiment is groter. 

Als wij de supermarkt binnen stappen om het iets na 8 uur, is de openingsceremonie al van start gegaan. Er staan wat mensen op een rij, waarvan wij alleen de eigenaar kennen, en er staan gasten. Tegenover de mensen die op een rij staan, staat een pastoor, of een priester, geen idee. Hij brabbelt van alles in het Galicisch. Hij vraagt vast om bescherming van de winkel en dat het er maar storm mag lopen met klanten. Daarna slaat iedereen een kruis en pakt meneer pastoor een goudkleurig kruis, draait er aan en zegt van alles als hij wijwater over de vloer in de winkel sprenkeld. Al hebben wij niets met het geloof, het is natuurlijk wel heel erg leuk om hierbij aanwezig te mogen zijn. Als de pastoor klaar is worden we door de winkel naar de buitenplaats geleid door de eigenaar. Daar staan tafels klaar die overvol slaan met allerlei lekkers.

Er is ook een bar en de kassajuffrouw blijkt nu bardienst te hebben. Even later arriveert ook de muziek. Het is een gezellig sfeertje. Tegen een uur of 10 gaan wij weer.

Vandaag ga ik shoppen bij de Aira, de Boerenbond van hier. Ik heb nodig; 10 weipalen, rol prikkeldraad, rol schapengaas, speciale slang om druppelaars op aan te sluiten en nog wat ander spul. Met de aanhanger achter de auto vertrek ik om iets voor 10 uur. Tegen de tijd dat ik er dan ben ik de winkel open. Ik vraag een man van de Aira om de spullen die je niet zelf mag pakken. We laden de palen in, het gaas en de rol prikkeldraad. Dan vertel ik dat ik ook slang moet hebben om water te geven met druppelaars. Hij snapt mij niet helemaal en zegt dat ik maar even mee moet lopen het verboden gebied in. Hij pakt een slang en laat zien dat er gaatjes in zitten. Ja die, maar dan zonder de gaatjes. Nee, die heb ik hier niet liggen zegt hij. In de winkel ligt wel wat ik nodig heb. Ik laad alles in de winkelwagen en ga afrekenen, en geef ook het briefje waarop staat wat ik buiten al heb ingeladen. Daarna naar huis.

Thuis parkeer ik de aanhanger op de plaats waar over een paar dagen de caravan van mijn ouders staat. Makkelijk, alles wat ik gekocht heb heb ik op de akker nodig. Vandaag ga ik een hekwerk weg zetten waar de tomaten-, paprika- en peperplanten langs omhoog moeten gaan groeien. De rij is 25 meter lang om de ongeveer 5 meter sla ik de palen in de grond. Daarna moet het schapengaas er tegen aan gemaakt worden. Vorig jaar had ik het gaas top op de grond, maar dat is niet handig met schoonhouden van alles. Nu dus een centimeter boven de grond. Zo kan je er makkelijk met tuingereedschap onder door om het schoon te houden. De lucht wordt steeds dreigender, was het afgelopen dagen niet het beste weer in Nederland, is dat weer nu onderweg naar hier. Het is warm en heel benauwd. Maar na een tijdje ploeteren op de akker staat het klimrek voor de planten. De bewaterings installatie komt later wel.

Dat is er nog een stukje tuin waar ik de koeien van de buren niet meer wilde hebben nadat ik er vorig jaar een nieuwe regenpijp monteerde. Afgelopen week ben ik er ook bezig geweest met de bosmaaier maar dat is geen doen met boomstronken en keien tussen het hoge gras. Vandaag ook maar gemaakt om er voor te zorgen dat de koeien er weer kunnen komen zonder de regenpijp te kunnen slopen. Prikkeldraad doet wonderen.

Niet alleen mijn ouders zijn vakantie aan het houden, maar er zijn meer lezers onder weg of die morgen of binnenkort vertrekken. José, voor morgen een goede reis morgen. Mieke, prettige vakantie maar wel zorgen dat je gewoon verbonden blijft met internet. Mijn ouders zijn al een paar dagen onderweg en die zijn nu op een camping in Florac.

12 reacties

 1. Hola,
  Of de supermarkt groot of klein maakt voor A Barrela begrippen niet uit. Een opening verzorgen kunnen ze wel zo te zien. Het ziet er smakelijk en gezellig uit en tof dt ze jullie uitgenodigd hadden. Dat is nog eens klantenbinding. De akker ziet er weer verzorgt uit en wij geven wel op tijd door wanneer e precies arriveren zodat jij samen met je grote vriend de bosmaaier ons een superplek kunnen bezorgen. Dat duurt echter nog wel even voor we er zijn. Vandaag hebben wij een korte verplaatsing gehad (150 km) en staan bijna aan het begin (of einde) van de Gorges du Tarn. Die gaan we morgen verkennen. Omdat het een korte verplaatsing was zijn we in de buurt van de Gorges de la Jonte de Grotte de Dargilan gaan bezoeken.
  Buiten 31 graden en in de grot 10 graden. Bewegwijzering is sterk voor verbetering vatbaar.
  Leuk dat er ook lezers van de blog (die wij dus een beetje misbruiken) ook onze route volgen.

  Houdoe en fijn weekend verder

  • Volgens mij is dit “misbruik” toegestaan ! Jammer dat er geen foto’s geplaatst mogen worden 🤭konden we nog meer genieten van jullie reis . Het is daar zo prachtig . Blijf vooral genieten . Ze wachten wel in Frean !

 2. Hoi Rob,
  Leuk van de opening van de winkel ik ga er vast kijken wand ik ben er met Sol ook wel eens geweest en hij is écht klein. Akker ziet er ook weer goed uit.
  Lieven mensen die allemaal op vakantie gaan ,hele fijne vakantie en geniet. Gr. Ma(Ineke)

 3. De akker ziet er weer strak uit Rob
  En laat het nu maar groeien.
  Bij ons ook bijna alles in de grond.
  Vandaag slecht weer hier.

  Groetjes ook aan Sol en geniet van jullie zondag.

 4. Goedemorgen , ja feesten kunnen ze wel in Spanje , daar hoef je je geen zorgen om te maken. Leuk hoor om daarbij te zijn .
  Als dat hele stuk gaas vol gaat groeien , hebben jullie een fantastische oogst en heerlijke verse groenten. Ziet er allemaall “knappies” uit. Zal wel opvallen daar zo netjes het er bij jullie uitziet . Vooral veel plezier aan alles , zorg dat je ouders een mooi plekje bij jullie krijgen . Is je wel toevertrouwd. Hele fijne Zondag samen ! Groet . 😃🙃👍👋

  • Hallo Antoinette en Ben,

   De camping is al een tijdje klaar. Ik moet alleen telkens het gras maaien. Al moet ik nog wel wat snoeien aan een boom bij de ingang van de camping

 5. Het zaaiveld ligt er mooi bij laat de boel maar groeien. goede oplossing voor de regenpijp die kunnen ze niet meer stuk krijgen. Leuk filmpje van de opening en wat een heerlijke hapjes. Ook fijn om mee te kunnen genieten van de reis van je ouders vanuit Nederland naar jullie. Nog een hele fijne zondag allemaal.

 6. Dat is nog eens leuk die opening van de supermarkt ,klein maar fijn, die Spanjaarden weten overal een feest van te maken heel gezellig 🥳 klantenbinding!
  Dankjewel Ma Ineke en voor jullie ook nog een leuke voortzetting van de reis gelijk hebben jullie onderweg de mooie dingen meepikken en genieten .
  Groetjes
  José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *