De Geheime Deur

Vandaag eerst even naar Chantada. Al zeker 3 weken hebben we een 3G internet verbinding. Dus ik ga even naar de Galichip winkel voor tekst en uitleg. Als ik aan de man in de winkel om uitleg vraag is zijn antwoord dat Vodafone de antennes aan het wisselen is voor 5G antennes. Echt? Toen we in september hier stonden voor het zelfde probleem waren ze daar ook al mee bezig. In de verstreken maanden hebben ze alle antennes in Spanje kunnen vervangen! Hij kan niets doen, want de antennes. Oké, maar het is lulkoek. Als het vrijdag nog niet werkt biedt hij aan eens een andere sim kaart van Movistar of Orange, misschien doen die het beter. We gaan het zien, maar thuis ga ik wel kijken voor iets anders. Laatste optie is een WIMAX verbinding. Langzamer dan 4G, maar bij het langzame 4G wat wij hier hebben, als we het hebben werkt het waarschijnlijk sneller en beter. Daar heb ik volgens de man misschien wel gelijk in. Op naar de volgende winkel. We hadden vorige weer een kop en schotel set gekocht. Niet van de Chinees maar iets mooiers. Maar dan blijkt dat de vrouw in de winkel van haar apprepo is geweest, er zitten in de doos 3 schoteltjes die van de set zijn en 4 die er zeker niet bij horen. En dat getal 4 is ook raar, 3 + 4 = 7 en er zitten maar zes kopjes in de set. In de winkel leg ik het probleem uit. In een andere set blijken schoteltjes te zitten die ook allemaal uit andere sets komen. Maar op een gegeven moment is de set die we kocht compleet. Nu nog een wifi kastje ophalen wat op de pelletketel aangesloten moet worden. En ik ga weer naar huis.

Thuis sluit ik eerst de routen weer aan zodat we weer langzaam internet hebben. Dan ga ik met het wifi kastje aan de gang. Ik sluit het aan op de ketel en doe alles volgens de handleiding. Fout X, doe het nog een keer. Nog een keer…fout Y en zo gaat het maar door. Ik kap er mee, het komt allemaal door het trage internet.

Ik ga wandelen zonder honden want het is schitterend weer.

De geheime deur… 

Ik loop bij ons achter ons weiland af naar een pad wat langs ons weiland loopt en langs dat van andere. Op een splitsing ga ik links en loopt het pad af. Het pad is zo ie zo al slecht vanwege het hoge gras maar het wordt er niet beter op naarmate ik verder loop. Dan kom ik weer op een splitsing. Ooit was ik op die splitsing al eens naar links gegaan, nu sla ik rechtsaf. Het pad, wat weer wat beter begaanbaar is, loopt langzaam omlaag. Ik hoor in de verte water stromen maar zie nog niets. De buurman heeft wel eens verteld dat er ergens een beekje moet lopen. Maar op de verschillende kaart programma’s is dat niet te zien. Ik loop door en ik waan me in een Llord of the rings achtig bos. Alle bomen zijn hier mooi en met van alles begroeid.

Als ik bijna beneden ben loopt volgens mij het pad nog door, maar verder kan ik niet omdat het beekje buiten de oevers is getreden. Maar gelukkig kan ik ook nog naar links. Ik kan links omlaag en links omhoog. Ik neem omlaag en kom op een plaats waar je met een tractor nog naar een weiland aan de overkant van de beek kan. Hier stroomt het water aardig snel en er komen verschillende beekjes bij elkaar.  

Ik loop terug naar het punt waar ik ook omhoog kan en loopt dat pad. Dan, in het niets, is daar ineens een deur! Een geheime deur? Of is het een deur met een geheim? Een geheime deur is het eigenlijk niet wat ik zie hem staan. Is het een ingang van een bunker? Een ingang van wat? Goed, loop dan wel in een Llord of the rings achtig bos, maar ik verwacht toch niet dat ik een deur van een Hobbithuis tegen kom! Straks maar eens aan de buren vragen wat er achter die deur zit.

Ik loop verder en zie aan de overkant van de beek in een weiland nog een ruïne staan van een boerderijtje.

Ik kan nog een klein stuk verder blijk, daarna kan ik alleen verder met een kapmes en laat ik dat nou niet bij hebben.

Ik loop maar terug en neem een ander pad. Ver uit de buurt ben ik niet, maar waar ik precies loop is nu even lastig te zeggen. Maar als ik wat verder loop hoor ik de koeien van Luis, die hebben bellen om. Ik weet nu ook waar ik loop en ga van het pad af en loop gewoon door het bos. 

Ook hier wonen verschillende holbewoners als ik de gaten zo zie. Straks ook maar eens aan de buurman vragen wat voor beesten daar in wonen.

Aan de rand van het bos kom ik aan een weilandje van ons en die ook ons huis al weer staan. 

Lekker gewandeld, binnenkort daar nog maar eens gaan lopen, maar dan mijn camera spullen mee.

9 reacties

 1. Wat een prachtige nog ruwe natuur er valt nog veel te ontdekken, heerlijk die ruimte,
  Mooie foto’s vooral die eerste zou zo uit een schilderij kunnen zijn uit de 17 e eeuw,
  Groetjes,
  José

 2. Wat een prachtige fotoś heel apart al die bomen. Heerlijk om zo te kunnen wandelen ik zou zo verdwalen heb geen richting gevoel. Wat een gedoe met dat internet , nou ja meer met de verbinding ervan. Hopelijk krijg je het in orde met de wifi van de pelletketel. fijne donderdag.

 3. Een spannende wandeling….. zo leuk dat er nog zoveel te ontdekken valt. Succes met het internet, klinkt niet veelbelovend, we hebben er ervaring mee terwijl we in redelijk binnen bereik van providers wonen.

 4. Met Wimax krijg je een kleine schotelantenne. Die wordt gericht op de ontvangende antenne. Als je geen zicht hebt op die ontvangende antenne dan moet je het hebben van indirecte reflecties. De verbinding zal dan ‘problematisch’ zijn.
  Bij mijn antenne zitten aan de zijkant LED’s waarmee de sterkte van het signaal wordt aangegeven. De verbinding met de ontvangende antenne is meestal in orde.
  De Wimax provider is via een glasfiber aangesloten op internet. Daar mankeert soms wat aan bij ons.
  Effectief betekent dat dan dat alles (wat je zelf in de hand hebt) technisch in orde is maar er toch geen internet verbinding is. Als ik een mailtje stuur naar de Wimax provider, maakt hij het meestal wel binnen een paar uur in orde (ergens op het reset knopje gedrukt?).

  • Hallo Marjon,

   We hebben inmiddels een afspraak met een bedrijf die komt kijken en een meting doen. Ik heb wel even bij Pepephone gekeken en zeschijven ook bij ons dekking te hebben. Maarja, dat zeggen ze van Movistar, Vodafone en de andere ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *