De Doorbraak

Er is wat fout gegaan. Ik had de mail al klaar gemaakt voor de blog die ik dinsdag schrijf. Maar dat mailtje is dinsdag verstuurd met een oude blogpost. Dus, beschouw de mail als niet verstuurd.

Eindelijk zijn ze weg. Na de dreigingen met een niet bestaande advocaat zijn ze eindelijk weg. Afgelopen vrijdag hebben ze de koeien uit de stal verplaatst naar een andere locatie. Gelijk daarna heb ik de wei met een ketting op slot gedaan. Ook de stal had ik op slot gedaan. Even later belde de buurvrouw met Sol om te vragen of ik de stal open kon maken zodat ze hun spullen er uit konden halen. Volgens de buurman is het niet nodig de stal op slot te doen, ze komen niets stelen. Ik heb niets gezegd. Ik geloof overigens ook niet dat ze stelen, ik wil gewoon niet dat er iemand (ze) in de stal komt als wij er niet bij zijn. Kettingen om de wei op slot te zetten zijn ook om die reden en om een signaal af te geven.

Ook op de andere weide lopen vanaf vrijdagavond geen koeien meer. Zaterdag is de buurvrouw druk met de schrikdraad op een deel van een wei die niet van ons is. De andere helft is wel van ons en daar mag dus geen koe meer komen. 

Zondag als ik thuiskom van mijn werk, vraagt Sol of ik de wei even open kan maken. In de wei staat namelijk nog zo’n metalen hooi schuurtje wat van de buren is. Ze komen het halen. Als het ding weg is gaat de wei gelijk weer op slot. 

Een doorbraak, de buren zijn nu echt weg. Tijd voor nog een doorbraak! De wei waar de koeien liepen die bij ons stonden, is nu helemaal voor onszelf. Om er te komen moeten we over de weg, maar dat kan ook anders. Onze achtertuin grenst aan de wei. Er is een afscheiding met een stenen muur en die muur heb ik doorgebroken. We kunnen nu van de achtertuin nu zo de wei in. Goed, de doorbraak moet nog wel wat afgewerkt worden, maar het gaat om het idee.

Tussen de buien door werk ik tijdens de siësta buiten. Maar als dat niet kan doe ik ook binnen wat. Zo moeten er wat radiatoren gemonteerd worden. En moeten er nieuwe gemonteerd worden. De nieuwe monteren we pas als de muren er achter ook netjes zijn. Ook zit er geen verwarmingsleiding meer in huis. Alles is weg wat tussen de verwarmingsketels en de radiatoren zat. Nu moet alles vernieuwd worden. Maar ik ben er nog niet helemaal uit hoe ik het het beste kan doen. 

We kregen een verhaal te horen dat de buurvrouw misschien ook wel eens ongevraagd langs zou kunnen komen. Daar hebben we geen zin in. Ik wilde al langer camera’s die over de oprit en het koeienpad kijken. Vast er zeker gaat er nu iemand in China meekijken en eigenlijk maakt ons dat niet uit. Als wij maar zien dat er ongenode gasten komen en daar opnames van hebben. Op internet vond ik een set van 4 camera’s en een recorder. Die set zou dinsdag arriveren, maar kwam op maandag al aan. Even tijd om er mee te gaan spelen dus. Beeld is heel goed. App op de telefoon is ook goed. Ik ben er alleen nog niet uit hoe ik alles op de computer kan zien. De camera’s liggen nu zo maar los, een kijkt er naar buiten de binnenplaats op. 

Toen ik deze ochtend naar mijn werk ging en richting de voordeur liep en al kijkend op mijn telefoon keek of ik mezelf op het beeld zag, zag ik op de camera van de binnenplaats 3 mannen lopen. Ik naar buiten. Goedemorgen, komen jullie op visite? Nee, lachte een van heb. O… maar wat komen jullie dan doen? We komen de elektriciteitskabel vervangen meneer. Oké, prima, moet ik wat doen? Nee. En even later rijden er verschillende terreinwagens over onze weilanden en die van anderen. 

De kabel wat een tijdje terug stuk en toen hebben ze de kabel gemaakt. Nu komen ze dus een nieuwe kabel aan de palen hangen. Daar zijn we heel blij mee, maar was het niet handig geweest om dat ook even te laten weten, in plaats van zomaar aan de gang te gaan? Zo gaan ze ook bomen snoeien waar de kabel last van heeft. Maar die zijn wel allemaal van andere mensen en staan op hun grond, ook zij weten van niets.  

Tijdens het schrijven van deze blogpost is de nieuwe kabel nog niet aangesloten. Net als ik, hebben te kabeltrekkers ook siësta.

Jullie verhalen door: Ons Ma (deel 2) VERHALEN

18 reacties

 1. Hola,

  Heerlijk vroeg erbij vandaag met je blog.. Voor ons geen enkel probleem aangezien het hier gewoon Spaanse temperaturen zijn in tegenstelling tot bij jullie dus ook voor ons siesta.
  Ben je niet een beetje vroeg met radiatorleidingen en radiatoren te slopen je weet toch dat ik pas ergens in september in Frean zal zijn.
  Die beveiligingscamera doen hun werk dus al meteen goed alleen waren het nu geen ongenode gasten maar welkome alleen onaangekondicht. Ik zag trouwens binnen ook iemand zitten op een van de beelden alleen bij nadere “studie” bleek jij het zelf te zijn.
  Het lijkt erop zoals jij het schrijft dat er na wat uitloop verschijnselen van de problemen met de buren nu de rust langzaam maar zeker zijn intrede kan gaan doen. Alhoewel gewenst zal ook dat even afkicken zijn en echt moeten settelen.

  Houdoe

 2. Hoi Rob en Sol,
  Leuk met al die camera’s daar ben je altijd al gek van geweest, en inderdaad moest ik ook even kijken maar het was jij. Ben blij dat alles nu wat rustiger word, voor iedereen goed. Ik dacht dat je met je vader die verwarming ging doen. Hier is het nog stees heel warm. Gr. Ma

  • Hola Rob y Sol. Nos alegramos de que finalmente se hayan ido sin causar problemas, estábamos un poco preocupados por eso.. Pero finalmente lo habeis logrado, 🍀🍀

   • Hola Reme,

    También estamos contentos de que casi haya terminado. Se nos ha quitado un peso de encima. Incluso sin los problemas, no estábamos muy contentos con las vacas y los vecinos que venían 2 o 3 veces al día.

 3. Hoi Mieke en Antoinette,
  Leuk jullie reacties, Antoinette je hoef je geen zorgen te maken dat ik mij verveelhet volgende is al weer klaar maar dat kan mijn goedkeuring niet hebben. We zijn vandaag wat in de tuin bezig geweest even maar het was te warm.
  Mieke ik voel me vereerd dat je dat nog heb , het is heel leuk om daar mee bezig te zijn. Gr en tot schrijfs. Ineke

 4. Hi,

  Die CV zal wel goed komen denk ik, kwestie van logisch denken dan lukt dat wel.
  Die camera’s is helemaal gaaf, zeker als ze ook nog eens goed en scherp beeld geven, ben zelf ook nog op zoek naar zo een set, welk merk en type is het?
  Mooi dat dat met de buren is afgehandeld, ga je ook nog dat gedeelde weiland afschermen met een hekwerk, of zo’n mooi stenen muurtje 😉 ?

  Groeten Henry

  • Hallo Henry,

   Op de camera’s kom ik terug in het blog wat ik op donderdag schrijf. Nee, op dat gedeelde weiland komt geen afscheiding. Dat moet dan met de eigenaar geregeld worden. Als de buren de andere helft gebruiken zetten zij het met paaltjes en schrikdraad af. Ons plan is om stukken te gaan verkopen en dat stuk ook.

 5. Zo. Dat is goed geregeld met die buren. Die komen vast niet meer op jullie terrein. Gaan jullie nu een geit – of meerdere geiten – op die vrij gekomen wei zetten? Op mijn eiland sterft het van de cabras. (Ook cabrones, haha). De hoofdstad van Fuerteventura heette vroeger Puerto Cabras. Nu Puerto del Rosario. Geitenvlees wordt overal geserveerd in de restaurants. Het is erg populair.
  Wat me opviel was dat je zo snel je pakket met camera’s ontvangen hebt. Een vriend uir Nederland stuurde mij op 30 mei een pakketje op (met o.a. drop). Ik heb het nog steeds niet ontvangen. Op het track & trace-formulier stond dat het op 1 juni de Spaanse grens had gepasseerd en daarna is Post NL het spoor bijster geraakt. Op het postkantoor hier vertelden ze gisteren dat pakketjes eerst naar Madrid gaan, dan naar Las Palmas, Gran Canaria en daarna naar Fuerteventura. Ze zeiden ook dat de postbode het razend druk had, alles in haar eentje moest doen, want iedereen was ziek. Nou, ik wacht maar af. Bij jou gaat het dus vlotter.

  • Hallo Marian,

   Buren = klaar 🙂 🙂
   Het plan is voorlopig nog niet iets met dieren. Als we wat rond laten lopen dan zitten we ook weer met vakaties en zo. We kijken wel

   De camara’s komen van Amazon. Dat is meestal snel. Wat ik wel eens zie staan dat post (pakjes bestellen) alleen op het spaanse vasteland en portugal snel is. Misschien kun je verhuizen, dan heb je je post voortaan ook sneller 🙂

 6. Goedemorgen Ineke ik vond het zo leuk en een apart cadeautje dat het zeker voor altijd een mooi plekje krijgt, maar voorlopig blijft het goed ingepakt.
  Rob je hebt het maar druk mee met alles aan de ketting te leggen maar je hebt groot gelijk. Het beeld van de camera’s zijn mooi scherp en mijn man wil dus eigenlijk wel willen weten welk merk het is.
  Fijn dat er nu een nieuwe kabel voor de electriciteit is komen te hangen misschien nu ook minder uitval ervan. Nog een fijne dag allemaal.

  • Hallo Mieke,

   Van cadeautjes weet ik niet.

   Gelukkig ben ik nu klaar met afsluiten. De camara’sa komen van Amazon. op het blog wat ik op donderdag schrijf, schrijf ik er wat over

 7. Goedenmorgen , weer een nieuwe blog met nieuwe wetenswaardigheden.
  Het wordt daar wel professioneel op “Domein Frean ” ! Zelfs cameratoezicht , dat is ook echt een hipe , heel veel mensen hebben zoiets. Zijn ze hier met vakantie , zitten ze heerlijk op een terrasje met een drankje…..gaan ze kijken hoe het er thuis erbij staat ! 🤣. Tja controle moet er zijn . In Nederland kun je , bijna ,geen straat meer doorlopen of je wordt gevolgd .
  Nu alles leeg is moet er natuurlijk wel wat “vee” komen om de weilanden kort te houden , dus maar op zoek naar een paar leuke beestjes . Lama, geitjes, ganzen, pony, schaapjes , hertjes , pauwen, enz. 🤣👍. En natuurlijk de nodige “speeltoestellen voor de e.v. geitjes !” , en een kapschuur waar ze kunnen schuilen vooro de regen e.o. de zon . Heb je weer mooi een hobby erbij. Het wordt heel gezellig daar . Ben heel benieuwd hoe en wat het gaat worden . Gelukkig hou je ons wel op de hoogte .
  Trouwens stuur de regen maar door naar het Zuiden , we hebben nog veel nodig .
  Groet .👊👍😂🙋‍♀️🙋‍♂️🦌🐑🦙🦃🐔🐓🦆🐸😉😄

  • Hallo Antoinette,

   Nu de camera’s helemaal klaar zijn kunnen we ons zelf weg zien rijden. Even later kunen we dan controleren of we ook echt weg zijn 😉
   Dieren gaan we nog even niet doen hoor, al zou ik wel heel graag een alpaca (kleinere lama) willen en een paar geiten om het kort te houden. We zoeken eigenlijk gewoon lease dieren hahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *