De Deskundige

In de avond hop ik van actualiteitenprogramma naar actualiteitenprogramma, dat kan nu met de snelle internetverbinding. Eerst keek ik alleen OP1 de volgende ochtend terug. Dat was altijd met de corona deskundige. Nu zijn er zijn er andere deskundige. Maar met waar die over praten dan zou ik toch liever weer de corona deskundige aan het woord horen. Goed, alle deskundige hebben het over ellendige zaken en van corona wordt niemand blij, maar de begeleidende woorden van de deskundige die nu aan het woord komen, gaan over hoe precies Poetin een raket kan laten inslaan. Het is trouwens altijd dat deskundige het over ellendige zaken hebben, het milieu, de CO2, de boeren, en nu dus de oorlog in de achtertuin, of voortuin hoe je het ook maar wil noemen. Gelukkig is er een deskundige die ik al een paar dagen niet meer heb gezien en dat is Maarten van Rossum, de laatste keer dat die zijn deskundigheid liet blijken was op de avond dat Poetin de Oekraïne binnen viel. Met zijn deskundige worden zat hij er wel helemaal naast. Laat hem aub alleen verschijnen bij de slimste mens, van deskundige is hij eigenlijk verworden tot een komiek als je het mij vraagt. 

Chili, ook daar problemen, we blijven dus maar even in de negatieve spiraal hangen. Wij hebben daar een mooi stuk van 3 ha met een huisje erop wat van binnen nog niet af is. Aan de rand van de weg staan mooie bomen die het stuk lekker verborgen houden voor de weg. Nu moet er blijkbaar wat aan die bomen gesnoeid (lees kappen) worden door de elektriciteitsmaatschappij. Die moeten daarvoor toestemming vragen aan ons. Maar dat hebben ze maar gedaan aan de vorige eigenaar en die gaf toestemming. Het moet niet gekker worden natuurlijk! Gelukkig had zijn schoonzoon, die tevens onze buurman is in Chili, het idee dat hier iets niet in de haak was en stak er een stokje voor. Omgezaagde bomen moeten natuurlijk ook afgevoerd worden. Daar weet de vorige eigenaar wel raad mee natuurlijk. Maar zijn schoonzoon belde mijn zwager, en die belde weer met Sol. En nee, wij geven geen toestemming voor de kap van bomen. We moeten het maar snel zien te verkopen, dan hoeven we ons daar niet meer druk om te maken. 

Geïntereseerd? Mail naar info@naargalicie.nl Taxatie aanwezig.

Vandaag moesten we naar Ourense, we moesten bij de verzekering toestemming/goedkeuring gaan vragen voor mijn operatie. Heb je die niet dan ook geen operatie. We waren al eens voor die toestemming geweest, maar omdat we toen geen datum wisten kregen we geen handtekening. Vandaag dus wel, alles is geregeld.

Onix. Onix is een kat die hier een kleine 10 maanden geleden is aan komen wandelen. Met soms tussenpozen van een week is hij weg, maar normaal gesproken loopt hij hier eigenlijk altijd te scharrelen. Hij of zij is helemaal zwart. Sol geeft hem te eten maar hopelijk blijft hij ook muizen jagen. De laatste paar dagen zien we Onix iets minder, we vermoeden dat er iets is. Gisteren zagen we hem op 3 poten hinken. Rechts voor houd hij zijn pootje omhoog. De vorige zieke kat, Rollo, was van de buren en zijn wenste er niet mee naar een dierenarts te gaan en ging dood. Van wie deze kat is weten we niet, maar omdat hij al zo lang hier loopt, vinden wij dat hij van ons is. Dus, naar die poot wordt door een deskundige gekeken. Onix moet dus naar de dierenarts. Maar hoe? Wij krijgen hem niet te pakken. Sol heeft daarom contact gehad met de kattenreddingsbrigade, deskundige op het gebied van het vangen van katten. Vandaag mochten we een kattenval komen halen. Wij hadden nog nooit zo’n ding gezien. Morgen maar eens installeren en dan maar hopen dat Onix er in loopt en de deur achter zich sluit. Hopelijk is er niet veel aan de hand met Onix.

Het is een beetje een treurige dag als het om het weer gaat. Wandelen heeft Antares niet zo’n zin in. Rondje om te plassen en weer terug, meer ook niet. Ze komt ons zelf niet achterna als een van ons naar buiten gaat. Het is voor haar een dag om melangolisch naar buiten te staren en dan langzaam weer in te dutten.

6 reacties

 1. Hola,

  Eigenlijk hoef ik het je niet te vertellen maar je weet toch dat over het algemeen heel veel “deskundigen” vooral achteraf gelijk hebben. Hopelijk gaan Chileense bomen geen conflict opleveren er zijn ergere dingen immers gaande op dit moment. Ook al is het een heel mooi stuk grond van jullie in Panquipulli wij hebben geen belangstelling voor een vakantiehuisje daar. Maar nu we het toch over vakantie hebben. Eerder deze week schreef je iets over elektra en wateraansluiting voor langskomende familie of kennissen met eigen onderdak (caravan of camper) maar is het bidet (waar je gister over schreef en liet zien) dan de wasservice die ze aangeboden krijgen?
  Succes met het vangen van Onix dan is hij/zij in goede handen bij jullie.

  Houdoe

 2. Dat is een knappe lap grond , hopelijk komt er snel iemand om het te kopen .
  Onix de kat is natuurlijk die van de foto , bij ons kwam ook ooit een kat aanlopen met een gebroken pootje ik kreeg hem niet te pakken d.w.z. met iedere dag een paar brokjes te eten en tegen hem te praten na een half jaar had ik zijn vertrouwen gewonnen kreeg ik hem te pakken het pootje was inmiddels genezen volgens de dierenarts wel iets scheef maar hij had er geen last van hij heeft bij ons nog 18,5 jaar gewoond met veel plezier en een heel lief beestje.katten kunnen veel hebben en helpen zichzelf vaak,
  Nu voorbereiden op de operatie en dat die snel achter de rug mag zijn,
  Groetjes,José

 3. Whaw , wat een geweldige plek , helaas zo ver weg ! Geen intresse meer om naar Chili te gaan , Sol ook niet ? Dan zitten jullie op de goede plek !
  Over actualiteiten heeft altijd iedereen een mening , evenzo over het trieste gebeuren met de Ukraine . Laten we hopen dat ze niet helemaal platgewalst worden door de grootmacht Rusland.
  Geduld met het vangen van “Negro”, gaat vast lukken en hopelijk valt het mee met zijn/haar pootje.
  Fijne dag daar. Groet . 👊👍👋

 4. Wij hebben onze poezen vroeger Baldrian of valeriaan vloeibaar een paar druppels in hun draagbare box gegeven! Dat vinden poezen heel erg lekker ruiken Misschien helpt dat??

 5. Mooi stukje land en hopelijk word het snel verkocht. Hopelijk komt de kat snel in de kattenvanger zodat jullie hulp kunnen bieden. Fijne donderdag verder.

 6. Liesbeth heeft gelijk , die druppels werken goed en kunnen geen kwaad is bij de farmacia te krijgen voor een paar cent,
  Gr. José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *