De Dag Voor Kerstavond

Vandaag gaan we naar Chantada. Nee, we gaan deze keer niet naar de bank. De bank heeft zowaar iets gedaan zonder onze hulp. Met de post hebben we nieuwe pasjes gekregen van de nieuwe rekening. De oude rekening is daarmee komen te vervallen en de nieuwe is actief. Ook hebben we de pasjes van de nieuwe verzekering, die in februari pas in gaat, ontvangen. En dat is allemaal dus vanzelf gegaan en zonder er weer voor naar Sonja te moeten. Goed Chantada dus. Met de ravage van gisteren in het achterhoofd, hebben we de keukendeur gebarricadeerd, geen hond die er nog binnen kan. Sol heeft kleine kerstpakketjes gemaakt en een grote. Voor we naar Chantada gaan moeten we langs de benzinepomp. Daar werken 5 man, niet allemaal tegelijk, ze tanken voor je, dat is gebruikelijk. En als Sol veel pakjes heeft ontvangen, lopen ze mee om het naar de auto te brengen, en dat is ongebruikelijk. Voor 5 man dus iets afgeven bij de pomp. Heel blij, maar had toch niet gehoeven.

Door naar Chantada. We moeten nog even wat kopen bij de dierenarts, en ook daar wil Sol wat afgeven. Dat is omdat er daar altijd dingen meegegeven worden om te proberen die we dan later pas hoeven te betalen. Of je krijgt er weer wat gratis mee, zoals laatst de vaccinatie van Orion tegen Rabiës. Dan heeft Sol nog wat gemaakt voor de mensen waar wij het boeltje van kochten. Dus daar op de koffie. Dan gaan we weer naar huis, maar we gaan eerst nog naar de apotheek. We willen zelftests hebben. 4 stuks. Morgen eerst even testen en op eerste of tweede Kerstdag nog een test. We gaan morgenavond naar de buren en daar zijn weer andere mensen dan afgelopen weekend. Als we er 4 hebben gaan we naar huis.

Thuis weer een ravage! Maar ik had eigenlijk liever gezien dat hij toch de keuken in was kunnen komen. Nu is het Orion toch gelukt de (geblokkeerde) schuifdeur open te krijgen van de slaapkamer. Schoenen, kleding en beddengoed heeft hij ….en zij met rust gelaten. Maar de, toch wel dure, koptelefoons passen niet meer op onze kop. Er is niets meer van te maken! Iets er van zeggen heeft geen zin meer. Wat we maar eens moeten vragen aan de hondentrainer is waarom ‘ze’ van alles verkiezen boven een bot als wij niet thuis zijn.

Orion wil het liefste achter het stuur in de auto. We stoppen hem achter in, maar voor we wegrijden is hij al over de leuning van de achterbank geklommen en zit hij bij Sol op de achterbank vanwaar hij dus het liefste het stuur van mij overneemt. Dat moet afgelopen zijn en daarom heb ik gisteren spullen gekocht om een hondenrek te maken. Een hondenrek helemaal ‘custom made’ voor een Dacia Logan MCV. Ik ga maar eens aan de slag. ….zagen zagen wiele wiele wagen, Rob kwam thuis om een kop koffie te vragen… en even later is dan het custom made hondenrek klaar. Vastgezet op het plateau met de lades eronder en met een spanbandje aan de middelste hoofdsteun. 

Dan willen we dat als we morgenavond naar de buren gaan, dat alles hermetisch afgesloten is. Ik ga nog snel even naar de ferreteria om schuifsloten (of heten ze anders) te halen. Iedere deur moet morgen vergrendeld zijn. De keuken en de eetkamer deur zijn al klaar. Morgen heel de dag om de andere deuren te voorzien van een slot. Krijg Orion, vast opgestookt door Antares, nu de deuren nog open dan gaan we er mee de publiciteit zoeken en hopelijk met zijn trucjes veel geld verdienen, meer geld dan dat we gewonnen hebben in de Kerstloterij ‘El Gordo’. We hebben 3 loten en hebben 20 euro gewonnen. Volgens mij hebben we dan eigenlijk 40 euro verloren. Volgend jaar nieuwe ronde en nieuwe kansen!

7 reacties

 1. Hola,

  En gister maar zeggen dat de Kerstman een fabeltje is.
  Moet je nu eens vragen aan de mensen bij de benzinepomp, veearts en de vorige eigenaren van jullie huis. Die denken daar vast anders over.
  Jammer dat het sloopbedrijf ORAN (Orion en Antaris) bij jullie zo actief is. Misschien een tip “alleen weggaan als het siesta is…………”. Ze houden voorlopig wel de economie van Galicië draaiend (die van jullie iets minder) en de huishoudelijke dienst volop bezig.

  Houdoe en blijf lachen

 2. Is het geen idee om ,ze elk in een bench te doen (tijdelijk uiteraard) ? Bij onze vorige hond heeft dat geholpen .
  Wat leuk dat jullie voor Kerstman hebben gespeeld , zal zeker gewaardeerd worden.
  Succes en een fijne Kerstavond samen .
  Kerstgroet . 🎄🌠🌟⭐🎉

 3. Toch wel erg hoor 2 van die slopers in huis te hebben als je niet thuis bent. Hopelijk werken de sloten op alle deuren maar nog belangrijker is dat het gesloop stopt. Mooi rek trouwens en handig die lades eronder zo verlies je geen ruimte en blijft de bak schoon. fijne vrijdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *