De Dag Voor De Operatie

Straks vertrekken we naar Ourense voor twee nachten, dat is makkelijker dan op en neer rijden. We moeten namelijk eerst een bonnetje laten tekenen en goedkeuren bij de verzekeraar en dan de volgende dag weer terug. Dit is voor ons handiger.

Maar voor we vertrekken wil ik eerst het aanrechtblad zo ver hebben dat ik er volgende week aan kan werken zonder te hoeven tillen. Gisteren heb ik de twee delen aan elkaar gemaakt en vandaag kunnen de lijmklemmen en de spanbanden er af. Eerst moet het geschuurd worden en daarna moet ik het precies op maat maken. Ik heb het namelijk bewust wat te lang gehouden deze keer. Als het op maat is ga ik even met de bovenfrees langs de scherpe kantjes. De naad waar de twee delen tegen elkaar aan zitten is nagenoeg perfect, maar dus niet helemaal. Ik heb al het stof van het schuren van de aanrechtbladen bewaard om er met houtlijm een houtvuller mee te maken. Beetje schuurpoeder en een beetje lijm mixen en in de naad smeren. Houtlijm die opdroogt zakt altijd een beetje in, dus het vullen doe ik later nog een keer. Daarna kan het aanrechtblad terug naar de keuken.

Als ik voldoende hersteld ben kan ik het nog een keer schuren en in de lak gaan zetten.

Foskie doet heel de tijd al een beetje raar. Je zou kunnen zeggen dat het het schoothondje is van Sol, maar het lijkt of hij weet dat er wat gaande is met mij en wil nu telkens als ik even zit bij mij op schoot. Dan is het tijd om alles af te sluiten en te vertrekken naar Ourense. De kippen hebben voldoende eten en de katten ook, al geeft de buurvrouw die morgen nog een keer te eten. Woensdag doen we het zelf weer.

Deze keer hebben we een appartement net buiten het oude centrum. We gaan met de hondjes een rondje lopen in het park aan de rivier en daarna gaan we ergens een dagmenu eten. We moeten wachten tot we aan een tafeltje plaats mogen nemen. Tijdens het wachten aan de bar zien we het nieuws uit Galicië op TV. In het lage oude stuk van Chantada is de rivier tijdens alle regen heel ver buiten de oevers getreden. Het water heeft in verschillende huizen ca 1 meter hoog gestaan. En zo zien we meer plaatsen voorbij komen waar de regen van de afgelopen dagen voor nogal wat schade heeft gezorgt. Onderweg naar Ourense zagen we op verschillende plaatsen alwaar stukken naast de weg weggespoeld wagen. Als we zo de schade zien, dan is de lekkage die wij hadden daar niets bij.

Na het dagmenu gaan we naar het kantoor van de verzekeraar. We lopen op ons gemak naar de 800 meter. Als we ons ding gedaan hebben lopen we terug en doen onderweg op een terrasje een bakkie. Straks nog even een rondje lopen en dan gaan we de deur niet meer uit. 

Morgen moet ik om 11 uur in het ziekenhuis zijn, dus daar lopen we rond een uur of 10 naar toe. Of er morgen een blogpost is weet ik niet. Ligt eraan hoe laat ik thuis ben.

naargalicie.nl/blog

13 reacties

 1. Hola,

  Goed voorbereiden is het halve werk zeggen ze altijd en dus past jou voorbereiding die je nu gedaan hebt perfect in je mogelijkheden die je nu hebt na je operatie om het aanrechtblad af te werken.
  Hoe jammer ook van jullie eigen lekkage het is goed dat je relativeerd met de schade die je omschrijft in het nabije Chantada. Zoveel water kunnen jullie in ieder geval gelukig nooit binnen krijgen. Wat Foskie betreft past het perfect in het beeld wat dieren vaak kunnen voelen. Onvoorstelbaar toch. Succes morgen op de operatietafel ook al mag je zelf niet meekijken. Jammer he!

  Houdoe

  • Goedenmorgen ?
   Ik hou het kort . HEEL VEEL SUCCES IN HET ZIEKENHUIS !! IDD jammer dat je niet nee mag kijken , vraag ik ook altijd al vinden ze dat heel vreemd hier.
   Sterkte joh en tot “lezens”!
   Neem je tijd.
   Sol ook sterkte hoor wachten is altijd heel vervelend .
   TOI, TOI , TOI !
   Groet .🛏💊😂👍🙋‍♀️🙋‍♂️👋

 2. Hoi Rob en Sol, we hebben al wat contact dus veel weet ik niet te schrijven. Dus hou ik het maar bij om je veel sterkte te wensen. Gr. Ma

 3. Sterkte gewenst Rob voor je operatie en een goed herstel, Sol met verzorgen van de patiënt natuurlijk👩‍⚕️ Wat een tegenslag met de lekkages maar jullie hebben zo’n fijne tijd in Nederland gehad dat pakt niemand je af. Lieve groetjes Biddie

 4. Heel goed dat jullie de tijd nemen voor de operatie dus nogmaals succes,
  op het Spaanse nieuws is Ourense in het nieuws geweest met die wateroverlast enz.best heftig en net voor de Kerst , hoop dat het spoedig hersteld kan worden.
  José

 5. Hoi Rob net als alle anderen wens ik je ook veel sterkte, alles komt vast goed. Ook voor Sol sterkte want die moet afwachten hoe je je voelt. Tot de volgende keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *