De Cursus En Werk

Ik reageer even op de reacties. Bij de pakken neer zitten gaan we niet doen natuurlijk. Dat het nu even tegen zit is dan jammer, maar de voorgaande jaren zaten gewoon mee. Dus, geen stress. Het komt allemaal vast wel goed. Er zijn er die opperen om als ZZP-er aan de gang te gaan. Een paar dingen daar over. Als ik een baan heb ik wil ik op een gegeven moment klaar zijn met werken. Wat niet wil zeggen dat ik een 9 tot 5 mentaliteit heb, moet er doorgewerkt worden dan werken we door moet er extra gewerkt worden is dat ook geen probleem. Maar ben ik thuis dan ben ik klaar met werken. Als ZZP-er ben je nooit klaar met werken. Dat is dus een eerste reden om geen ZZP-er te worden. Het gedoe met dingen waar ik geen verstand van heb wil ik niet. We zijn hier komen wonen om het rustiger te hebben, dan moet je dus niet voor jezelf beginnen. Natuurlijk hebben we er wel eens aan gedacht, want er is hier zoveel werk dat er een klusjesman best bij kan. We hebben dus ook wel eens gekeken naar wat de kosten zijn om zelfstandige te worden. Om het allemaal makkelijk te doen kun je een bureau inschakelen die alles lastige zaken voor het opzetten van een bedrijf uit handen neemt. Kost tegen de 2000 euro en daarna heb je je bedrijf. Als zelfstandige moet je minimaal ca 230 euro per maand betalen aan de sociale verzekering. Dat bedrag is afhankelijk van je geschatte maandelijkse inkomen. Maar is het inkomen nul euro, dan toch 230 euro. Dan zijn er nog een hoop belastingen die betaald moeten worden als zelfstandige las ik in een artikel op Spanjevandaag. Laten we zeggen dat je per maand aan vaste lasten 500 euro kwijt bent ongeacht of je wat verdiend. Nog een reden om het niet te doen voor ons. Dan schreef ik gisteren wat over een stopcontact bij de buren en dat Suso het maar moest doen want die had de verwarming ooit aangelegd. Ik zie de link stopcontact en verwarming niet. De link is Suso en die heeft het zo druk dat hij zijn afspraken niet na kan komen. Als de buren mij al niet in willen schakelen, dan heeft dat niets met Suso te maken maar meer met dat ze het dus blijkbaar niet vertrouwen. Sterker nog, de buurman geeft aan dat mensen het niet vertrouwen en daarom nemen ze mij niet aan. Dus, als klusjesman in Galicië aan de gang? Nou nee, geeft stress en daar hebben Sol en ik geen zin in als het niet hoeft. Daarom voor mij dus gewoon een baan bij een baas 🙂

De cursus waar ik gisteren cumloude voor slaagde is volgens ons iets met een addertje onder het gras. Ik was nog maar eens op de website aan het kijken van de cursus. Ze hebben nog een cursus, maar die noemen ze net iets anders dan de andere. Als ik echter de vragen bekijk is het precies hetzelfde. Als ik een mail stuur met de vraag wat het verschil is in de cursussen krijg ik als antwoord een vraag in welke sector is wil gaan werken. Vreemd, op de vraag wat het verschil is krijg ik geen antwoord. Maar goed, ik schrijf terug wat ik ben en dat ik op dit moment een algemene cursus nodig heb om gewoon ergens te gaan werken, sector is niet van belang. Ik weet al wel door wat zoeken dat er een hoop gespecialiseerde cursussen zijn. Maar als ik de basis heb, kan die aangevuld worden met een richting. Ik wacht nog op een antwoord van het bedrijf. Maar ik heb een heel klein beetje het vermoeden dat er wat gerommeld wordt. In Nederland is ook wat in het nieuws over een budget van 1000 euro voor een opleiding en dat daar mensen veel geld aan verdienen door cursussen aan te bieden die nergens over gaan. 

Sol heeft vandaag contact gehad met Sonja van het arbeidsbureau in het gemeentehuis. Zij is gaan zoeken wat ik het beste kan gaan doen. Een online cursus van 60 uur die je in 10 minuten klaar hebt of een cursus waarvoor ik gewoon naar school moet in Ourense, een cursus met theorie en praktijk en een echt examen en diploma. Deze is gratis, maar weg geregeld door de overheid. Ik moest er wel snel bij zijn volgens Sonja. Gelijk toen ik het inschrijfformulier ontving hebben we het ingevuld en op de mail gedaan. Nu even afwachten.

Tot zo ver werk en school.

Gisteravond tot laat in de nacht heb ik de telescoop laten fotograferen. Avonden en delen van nachten heeft de telescoop gericht gestaan op NGC 2264. NGC 2264 heeft de namen Christmas Tree cluster en Cone Nebula. In het totaal heeft deze foto een belichtingstijd van iets meer dan 7 uur. Hier de foto van de NGC 2264.

Vandaag dan. Eerst uitgeslapen wat ik ging pas rond 3 uur naar bed. Daarna ben ik de foto van NGC 2264 gaan maken en ben bezig geweest met de cursus. Dan moet ik toch echt iets gaan doen met de bosmaaier vind ik. In het weiland achter ons is de afrastering gemaakt van bramenstruiken zo lijkt het. Iets wat me al langer een doorn in het oog is. Ik ga daar maar eens een begin maken om het wat netter te maken. 

Het vervelende is van die braamstruiken dat ze met de dag groter worden. In het gras is goed te zien dat ze als het ware langzaam het gras in kruipen. Nu is het gemiddeld 1 meter breed en gelukkig niet zo hoog. Maar ik wil het dus allemaal weg hebben. 

Ook zijn er wat oude palen die omgevallen zijn. Van een beet ik ook wie de boosdoener is en die gaf aan hem te repareren. Maar dat is nu ruim een week geleden. Nieuwe palen heb ik niet meer, dus ik gebruik de oude palen. Meeste zijn net boven de grond afgerot. Nou dan maar een wat lagere afrastering met het weggetje achter onze wei.

Nog wat anders!

Hier nog een foto van Foskie bij Sol op schoot. Hij ligt heerlijk te dutten.

Ook zwangere poezen genieten van de zon.

De knoflook op de akker laat zich hier en daar al zien.

17 reacties

 1. Hola,

  Een heel verhaal met allerlei invalshoeken over van alles wat met werk en alles er omheen te maken heeft. Je hebt het er maar druk mee om in die doolhof de juiste weg te vinden. Gelukkig is het met een doohof altijd zo dat je uitweg/gang vind. Natuurlijk zijn alle suggesties/opmerkingen goed bedoeld los van het feit dat er bij jullie in de buurt zijn die platgezegt “uit hun nek kletsen”.
  Omvergereden paaltjes blijven helaas bij jullie voorkomen.
  Dat jullie bezig zijn om manieren te vinden om inkomsten te verwerven is wel duidelijk gelukkig hebben wij die fase in ons leven afgesloten. Wij hebben vandaag formeel en officieel vastgelegt bij de notaris wat er met het overschot wat wij ooit achterlaten precies moet gebeuren en verdeeld moet worden. Gelukkig voor ons hebben jullie daar nu nog niets aan en dat willen we nog wel even zo houden. Wel hebben we ook vast laten leggen wanneer het voor ons op mag/moet houden.
  Gelukkig zeg je geen stress te hebben en heb je minstens 1 mede lotgenoot…….FOSKIE.

  Houdoe

 2. Ik geef een antwoord op verschillende blogs en het gaat eigenlijk over werk vinden en wat je nu allemaal weer moet doen om te mogen werken. Wat een lief kopje heeft Foskie en die is echt aan het genieten. Leuk dat de knoflook al iets doet, een goed begin. Welterusten voor straks en ik kijk alweer uit naar de volgende blog.

 3. Hele duidelijke uitleg Rob, jullie hebben gekozen voor een rustiger leven , dus het zal allemaal wel ooit op je pad komen , bij deze geniet van de rust en ruimte en samen dat is het belangrijkste.
  Voorbeeld jullie lieve beestjes😻
  Succes,
  José

  • Hallo José,

   Niet dat we niet hard willen werken natuurlijk. Maar we willen gewoon wat doen wet we leuk vinden en veel geld hoeven we ook niet te verdienen, als we maar genoeg hebben om rond te komen en wat te sparen.

 4. Goedenmorgen , het is alweer Woensdag , pfff gaat toch allemaal veel te vlug !
  Dan je wel weer voor de geweldige “ruimte”foto ! Zo mooi scherp. De foto van gisteren kwam ik niet uit , alhoewel daardoor wel intressant .
  Je hebt het vast ook wel gelezem in Sp.Vandaag , ze hebben in Galicië ern te kort aan electriciens dan moet het yoch gied komen om werk te krijgen . Nu nog een baas in de buurt die een giedrbbakman nodig heeft en waardeerd . Komt vast wat op je pad !
  Bij de bramen is het tenminste weer netjes kort en omheining ook netjes .
  Dat is dan weer het voordeel van geen werk hebben je diet het gewoon als je er zin in hebt en niet op je vrije dag hoeft te doen ! WT schzttig dat Foskie Sol uitgekozen heeft voor een fijn warm plekje . Kunnen we gelijk het leuke geknipte koppie zien . Cleopatra ligt vlg. mij in de zon te “broeden”!
  Fijne dag samen en maak er weer wat van.
  Groet . 😂👍👋🤣🙋🙋‍♀️🤞

  • Hallo Antoinette,

   Ja dat op spanjevandaag heb ik gelezen. Ik ben er ook van overtuigt hoor dat ik wat vind. Moet nu dus alleen eerst die cursus hebben. Wat wel een nadeel is hier in Galicië is dat veel industie allemaal richting de kust is. En dat is allemaal 100 of meer kilometers bij ons vandaag.

 5. Hoi Rob, een leuk zinnetje wat je vertel over de buurman……hij vertrouwd niemand en dus ook anderen niet, hij zal daar dus vaak bewijs voor krijgen misschien en projecteert het ook op jou,…….tja jammer maar als je hem liefde stuurt in gedachte veranderd dat vanzelf, de aanhouder wint en gedachte kracht is zeer sterk, pas het ook toe op je nieuwe baan. Prachtig hoe je verder bezig bent, ik kan dat als boeren zoon zo goed herkennen allemaal. Een heel fijne dag uit zonnig nederland

  • Hallo Aad,

   Ik snap wat je bedoeld hoor, maar deze keer steek ik mijn energie beter even niet in de buurman. Tegen de tijd dat ik een baan heb, kan ik er over denken wat aan hem te sturen.

 6. Het eerste dat ik zei was wauw, die foto geweldig, maar tot 3 uur opblijven er voor doe ik niet. Daarom is het zo fijn dat jij dat doet, kan ik lekker naar mijn bedje. Het pad met de woekerende bramenstruiken ziet er weer prima uit. Je kan weer zonder dat je vastgegrepen wordt er langs lopen.
  Of het nou iets is van het karakter van de buurman of de mentaliteit van de Spanjaarden, hoewel mijn ervaring met behulpzaamheid erg positief is. Het is te hopen dat er snel is op je werkende pad komt, succes daar mee.

  • Hallo Lady Wieser,

   Het liefste zou ik iedere nacht dit soort foto’s maken, of andere foto’s. Rob de Nacht Fotograaf. Misschien is dat een baan voor mij 🙂

   Ik geloof zeker niet dat het de mentalitijd is van de Spanjaarden in het algemeen. Je hebt nou eenmaal mensen bij wie het glas altijd half leeg is.

 7. Iedere keer geniet ik van je verhalen en waardeer ik het vele werk dat je doet maar de foto’s van de hondjes en de katten verwarmen zo mijn hart! Dank daarvoor! Verder wens ik je voor binnenkort een job toe die bij je past! Veel succes en groetjes, Renée;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *