De Bovenverdieping

Nu Blancita weg is van de eerste verdieping van de stal en de buurvrouw ook alle katten zooi mee heeft genomen, dat wil zeggen, het staat buiten klaar om mee te nemen, is het tijd om eens begin te maken met opruimen. 

Als eerste start ik in het kamertje waar Blancita met meest vertoefde. Er ligt een hoop troep van nog van de vorige bewoner was, een hoop stukwerk is van de muur af gekomen en het plafond is bedekt met spinnenraggen. Eerst de meest grote stukken afgevoerd naar de kliko. Het moet allemaal voorzichtig want de vloer is niet de meest veilige. Ik borstel het plafond en de muren schoon en veeg alles op een hoop buiten het kamertje en schep het later in dozen.

Er staat nog veel meer troep. Een hoop staat in kistjes, maar als ik die oppak blijft alles staan en heb ik de zijkanten vast. In sommige kistjes zitten dingen die ik toch nog maar even bewaar. Oude scharnieren en meer van dat soort dingen. Gelukkig heeft die poes altijd op een plaat gepoept en laat daar nou net een gat in de vloer zitten wat juist boven de gierkelder in de stal zit. Kan ik dat lekker door het gat vegen en is het gelijk opgeruimd. 

De grootste ruimte veeg ik ook aan, voor een deel althans, Er is een hoek waar veel troep staat en daar hebben we geen ruimte meer voor in de kliko. Maar het meeste veeg ik op een grote hoop. Alles losse planken die op de vloer over gaten liggen ruim ik op. Volgens mij is het beter te zien waar de vloer doorgerot is dan het gecamoufleerd te houden met planken en plankjes. Na een paar uur ruimen en vegen begint er een beetje overzicht op de eerste verdieping van de stal te komen. Komende week nog maar eens een beetje verder ruimen.

Voor de nieuwe 4G internet verbinding hebben we op aanraden van de man van Internetdeza.com richt antennes besteld. Die zijn binnen en ga ik monteren. Eerst weer een hoop gepruts om de kabels binnen te krijgen. Ik wilde het netjes door een flexibele pijp hebben, maar dat lukt echt niet. Dan dus maar zonder pijp. Maak ook niet uit want het zijn tenslotte kabels die geschikt zijn voor buiten. Als de kabels gedaan zijn monteer ik de antennes en sluit alles aan om te proberen. Met een verrekijker heb ik op dak staan turen of ik antennemasten kon zien staan. Ik dacht er een gevonden te hebben en richtte de antennes daar op, maar helaas. Geen sneller internet, juist langzamer. Ik probeer nog wat andere richtingen en de snelheid gaat wel wat omhoog maar het blijft minder dan voor dat ik deze antennes aansloot. Ik kan helaas niet in de router inloggen, want zou dat kunnen dan kon ik wel beter richten aan de hand van de gegevens die dan te zien zijn. Sol stuurt de internet man een bericht dat de antennes gemonteerd zijn en dat hij wat ons betreft volgende week langs kan komen om met mij de antennes uit te richten.

4 reacties

 1. Hola,

  Als ik goed kijk op de kruiwagen zou ik niet alles weggooien. Er liggen een paar schoenen tussen die vast een leuk speeltje zijn voor Orion om klein te maken. Goed bezig trouwens op die zolder maar blijf voorzichtig aangezien het vaak met dergelijke zolders met gaten is dat er nog andere zwakke plekken zijn. Tip: eerst van onder de balken goed contoleren en dan boven zoveel mogelijk het balken profiel als looproute gebruiken. Het begint trouwens op het dak en bij de telescooppaal steeds indrukwekkender te worden om te zien.

  Houdoe

 2. Goedemorgen , idd wat een troep hebben mensen op de “zolders” . Veel werk , maar wordt vast een mooi kamertje . Veel succes , ook met het internet . En….luister naar je Vader als je boven bezig bent.
  Fijne ZONdag .
  Groet .👍👋

 3. Heerlijk dat dit opgeruimd is zo heb je weer overzicht om er wat van te maken en hopelijk heeft Blancita het ook fijn in haar nieuwe onderkomen ,
  Hier is vandaag geen zon druilerig weer,
  Fijne zondag,
  José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *