De Bosmaaier

Gistermiddag toen ik bezig was met de bosmaaier begon hij tegen het einde raar te doen. Ik had het idee dat dat kwam omdat ik boven mijn hoofd aan het maaien was. De tank was toen half leeg en ik dacht dat het misschien kwam omdat er geen brandstof aan gezogen werd door de carburateur. De motor viel telkens bijna dood. 

Vandaag ga ik aan de gang met de bosmaaier op min of meer dezelfde plaats als waar ik gisteren gestopt was. Maar nu ga ik in het weiland verder. Het is niet veel en ik hoopte er dan ook vandaag mee klaar te zijn. Maar zodra de bosmaaier op temperatuur is begint hij weer moeilijk te doen net als gisteren. Dan is het moment dat hij helemaal dood valt. Lijkt me daarom maar beter dat ik er hier op deze plaats stop en eerst eens ga kijken wat er aan de hand is.

Eerst het luchtfilter. Laten we maar eens proberen zonder luchtfilter. Even doet hij het maar dan weer hetzelfde. Dan de carburateur maar eens uit elkaar halen en schoonmaken, misschien is dat het probleem.

Maar als ik de brandstof toe- en afvoer slangetjes los maak hoor ik gesis. Zou de brandstoftank telkens vacuumzuigen? In de dop zit een klein gaatje, dat hoort zo en is om te voorkomen dat er een vacuüm ontstaat in de tank. In de dop zitten wat plastic en rubber onderdelen, ik haal het allemaal uit elkaar en maak het schoon. Maar na de schoonmaak van de dop is het probleem er nog.

Dus toch heel de carburateur uit elkaar. Als die in onderdelen op een doekje ligt maak ik alles voorzichtig schoon. Ik blaas ook alles door. Alle onderdelen zijn schoon en ik zet alles weer in elkaar en ga weer testen.

Nu doet hij het wat langer dan de eerdere momenten. Het lijkt er op dat het dus alleen is als de motor warm begint te worden. Ik werk door tot hij het weer helemaal niet doet. Misschien zit het probleem helemaal niet in de brandstof en al wat daar mee te maken heeft, maar moet ik gewoon een nieuwe bougie hebben. Zou kunnen dat die versleten is en als ie warm wordt hij het steeds slechter gaat doen. Straks een nieuwe gaan halen. Voor nu heb ik ook een deel van een stuk op de akker wat vol staat met varens van een meter hoog voor een deel schoon. 

We moeten straks op visite. Ik ga me douchen en ga daarna met Antares een kleine ronde lopen waar we lang over doen. Antares is telkens druk met stenen die ze tegenkomt en kom dingen tegen waarvan ik van Google wil weten wat het is, of dat dan nu paddestoelen zijn, bloemetjes of vreemde drollen. Met een app op mijn telefoon maak ik er een foto van en over het algemeen kan Google dan laten weten waar ik naar kijk en wat het precies is. Natuurlijk weet ik dat ik naar een drol kijk, maar van welk dier die dan is….

Tevens heb ik een nieuw ‘blogkantoor’ met ultra groot scherm. Ooit eens een oude beamer op het werk kunnen redden van de ondergang (met toestemming van WB). Die heb ik maar eens aangesloten en projecteert nu perfect op een grote witte muur. Zaterdagavond gaan we naar de bioscoop en we hoeven geen QR code te laten zien, al hebben we die gelukkig wel.

Prettig weekend!

3 reacties

  1. Hola,
    Gezien de helderheid van je ogen heb je volgens mij nog niet al teveel van de fles Bacardi naast je gedronken. Maar goed ook aangezien je nog op visite moet en dat is over het algemeen niet bij jullie op loopafstand. Veel plezier bij jullie visite.

    Houdoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *