De Bosmaaier

Vandaag wordt het niet zo’n lange blogpost. Veel meer dan met de bosmaaier werken heb ik niet gedaan 🙂

Afgelopen nacht ben ik ook nog tot laat bezig geweest met de telescoop, dus was vandaag wat later uit bed. Maar ik had me al wel voorgenomen wat met de bosmaaier te gaan doen, en wel in een stuk bos van ons waar we nog nooit iets gedaan hebben. Boven op de berg hebben we een klein stukje bos van ongeveer 1800m2. Daar ben ik ooit wel eens op geweest en kwam tot de conclusie dat het eigenlijk niet begaanbaar is. In het midden is het redelijk schoon, maar aan de kant van de weg waar ook de ingang is en aan het einde van het smalle stuk is het geen doorkomen aan. Aan de kant van de weg staan in het voorjaar en in de zomer de braamstruiken en de varens erg hoog. Tijd dus om daar nu vast korte metten mee te gaan maken. Ik laad alles wat ik denk nodig te hebben in de auto en vertrek richting het bos op de berg. 

Ik weet niet precies tot waar het bos van ons is. Ik weet dat er een muurtje staat aan de rechterkant en dat is de grens, maar aan de linkerkant is geen muur en er is ook geen duidelijke andersoortige markering. Volgens de site van het kadaster is het stuk aan de weg 8 meter een een beetje breed. De buurman van het stuk links van ons heeft er vast geen problemen mee dat is het bij hem ook wat schoonmaak. Zo weet ik in ieder geval zeker dat het bij ons schoon is. Ik maak ongeveer een stuk van 100m2 schoon en vindt het dan even genoeg voor vandaag. Dat is ook omdat de koffie op is en ik honger heb. 

Tijdens het schoon maaien kom ik een ik een schedel tegen, ik denk dan een vos.

Als ik terug naar huis ga kom ik onderweg de buurman tegen, hij wil weten wat ik aan het doen ben. Ik vertel over wat ik gedaan heb en vraag heb tevens of hij weet waar de linker grens precies is. Volgens hem zou het de grote boom moeten zijn. Die is op de fotos links net te zien. Maar zeker weten doet hij het ook niet. Ik moet de markeringssteen zoeken zegt hij.

Als ik gegeten heb ga ik in het weiland achter ons huis verder met het schoonmaken van de rand van het weiland waar ik afgelopen week ook al bezig was. Het is een hoop werk en ik moet goed uitkijken dat ik niet telkens in het slappe prikkeldraad haak met de bosmaaier. Net als afgelopen week maar ik het ook aan de andere kant van de afrastering / muur of wat daar nog van over is schoon. 

Als ik er ook daar genoeg van heb op te bosmaaieren ruim ik alles op. Ik moet twee keer met de trekkar op en neer, een keer met alles wat ik nodig had om te werken en een keer om al het verzamelde afval op te halen. Het afval bestaat voornamelijk uit oud prikkeldraad.

15 reacties

 1. Hola,

  Ik heb geen verstand van schedels maar wat jij laat zien lijkt me erg groot voor een vos.
  Er zijn vast bloglezers die daar meer verstand van hebben denk ik.
  Als grootgrondbezitter heb je het maar druk met dat maaien. Het was trouwens wel ideaal weer vandaag bij jullie om zoiets te doen. Denk je wel om de conditie van je grote vriend de bosmaaier. Ook die heeft op tijd rust nodig.
  Jammer dat verroest prikkeldraad niets opleverd maar wel goed dat het weg is natuurlijk.
  Heb je trouwens nog iets gehoord over je CO2 rechten?

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   De schedel is ongeveer zo lang als een gestrekte hand, dus dat is niet zo groot hoor. Kop van Antares is groter. Voor mezelf had ik koffie bij toen ik in het bos bezig was, voor de bosmaaier verse mengsmering.

   Over de CO2 niets meer gehoord. Denk ook niet dat het wat gaat worden. Leverd zo ie zo maar heel weinig op. Wat ik uit heb gerekend aan de hand van voorbeelden kant het tussen de 150 en 650 euro per jaar op leveren. Nou niet echt de moeite.

 2. Goedenmorgen ! Je hebt je weer heerlijk uit kunnen leven met je bosmaaier . Wat zul je blij zijn dat je die aangeschaft hebt . Moet je zien wat je daar allemaal mee presteert op 1 dag ! Geweldig , ziet er overal mooi uit voor het Voorjaar.
  Ach ja “muggenzifters” , tegen een bramenbos kunnen ze niet ageren , maar wel (via,via het liefs) tegen een nette afzetting.
  Laat ze , hebben denk ik weinig te doen.
  Fijne dag hoor en neem maar een “rustdag” !
  Groet . 🙋🙋‍♀️🌞👊👋🤣👍
  Groet .

 3. Strak blauwe hemel heerlijk , dat nodigt uit om zulke werkzaamheden te doen dus weer goed werk verricht , je geeft het goeie voorbeeld aan de buren dus kunnen ze blij zijn met jou .
  Fijne zondag,
  José

 4. Wat een mooi gezicht die schone muurtjes veel beter dan al dat onkruid. En ook het bos ziet er weer uitnodigend uit. Heeft een vos van die grote tanden, ik weet het niet, dus heb je weer wat om uit te zoeken wat het wel is. Echt iets voor een regenachtige dag. Ik heb gelijk ook even gekeken en gezocht op de startpagina en ik denk dat het inderdaad een schedel is van een vos. Nog een fijne zondag samen.

  • Hallo Mieke,

   Ja ben weer blij dat het er wat netter uit ziet. Hoe groot de tanden van een vos zijn weet ik niet, kom ik liever niet mee in aanraking 😉 Voor een hond is dit te klein, dus vandaar dat ik denk vos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *