De Belastingdienst

De belastingdienst, leuker kunnen ze het niet maken, wel makkelijker. Vandaag heb ik het voornemen om het M-formulier voor de belastingdienst af te werken en die van Sol ook in te gaan vullen. Maar bij nader inzien wil ik het vandaag wel leuker maken en misschien iets minder makkelijk. Het M-formulier kan nog wel even wachten, ik heb nog een paar dagen voor het ingeleverd moet worden. Misschien morgen. Ik ga beneden in de garage aan de slag. Het is een zooi en dat komt door stukken pallet die over zijn van het maken van de tuintafel en zo. Geen idee wat ik nog met deze stukken pallet kan doen. Aanmaakhout voor het fornuis in de keuken lijkt mij de beste optie. Met de kettingzaag zaag ik alles in hapklare brokken voor de cirkelzaag. Stukken waar nog spijkers in zitten zijn afval en de rest zaag ik tot mooie aanmaakhoutjes. Als alle houtjes in zakken zitten en ik de vloer aangeveegd heb is de garage weet netjes.

Volgende karwei ….koffie. Daarna ga ik wat snoeien aan de kastanjeboom bij de ingang van de oprit en de inrit van de plaats waar de caravan van mijn ouders straks komt te staan. Op internet las ik dat een kastanjeboom pas echt gesnoeid mag worden vanaf half augustus, en met echt snoeien bedoel ik dikke takken afzagen. Het heeft te maken met de wond die je dan maakt aan de boom. Kleine takken is echter geen probleem als je maar niet alles weg snoeit. Ik knip een en ander weg wat te laag over de oprit hangt en later knip ik wat weg wat boven de campingplaats te laag hangt. Ook twee dode stompen kort ik verder in. Genoeg gesnoeid voor deze keer. Al het snoei afval sleep ik het bos in en gaat op de houtwal. 

Nu ik toch in het bos ben raap ik gelijk alle dikke stukken tak op die her en der uit de bomen zijn komen vallen. Die zijn namelijk erg lastig als ik daar met de bosmaaier bezig ga. Ook is er nog een omgevallen boom, die is van iemand anders en hangt een stukje bij ons. Dat is geen probleem. Wat ik een probleem vind is dat het meeste van de takken over de berm en de weg hangen. Ik wil niet hebben dat er eventueel wat gebeurt.

Alles wat dus boven de berm en de weg hangt knip ik weg. Hier en daar steek ik nog wat takken in de houtwal en dan zie ik wat bewegen. Het blijkt een goed gecamoufleerde kikker te zijn. 

Hij zit in het midden van de foto

Zeker… ook de bosmaaier haal ik van stal. Nu voor het echte werk. Was het eerste werk eigenlijk voor de ‘softies’ onder de bosmaaiers, nu het zware werk. Braamstruiken. Op het weiland aan de overkant van de weg in de hoek bij een kastanjeboom komen de verse braamstruikjes weer tevoorschijn. Die zijn weer weg. Maar daarna gaan we hakken met de bosmaaier. Langs de rand van het weiland staat een muur van anderhalve meter breed en zeker een meter hoog aan braamstruiken. Daar gaan we wat aan doen. Niet alles hoeft weg omdat de afrastering niet helemaal tip top is. Van de anderhalve meter breed laat ik 50 centimeter staan. De rest is zoals gezegd ‘hakken met de bosmaaier’. De bosmaaier heeft er net zoveel zin in als ik, tot de brandstof op is, maar van het stuk wat we gedaan hebben is van de bramen niets meer over!

Plantjes. Op de foto van gisteren is te zien dat er nogal wat water uit de sproeiertjes komt. Zoveel water komt er nu niet meer uit. De foto is van voor dat ik de sproeiertjes afgesteld heb. Daar komt bij dat er maar een paar minuten water gegeven wordt per dag en dat alleen als het nodig is. Dus geen paniek, ze verzuipen niet. Vandaag ook de rabarber plantjes in een wat grotere pot gezet. Zo kunnen ze weer even door. Deze komen niet op de akker als ze wat groter zijn. Ik moet hier een andere plaats voor vinden omdat het een meerjarige plant is. 

En dan ook nog even dit; onkruid is ook best mooi! Ik maai het dus ook niet weg.

8 reacties

 1. Hola,

  Nog even terug naar gister naar de geluksvogels van de Spaanse Frean loterij om een “uniek” exemplaar van het door mij geschreven boek gewonnen te hebben. Ik maak ze persoonlijk uniek voor jullie door het gewonnen exemplaar te signeren. Alleen Christiaan bezorgt mij wel veel extra werk……..neem ik op verzoek van Rob exemplaren mee op reis moet ik zijn boek weer mee terug nemen naar Etten Leur terwijl Christiaan daar ca. 10 km vandaan woont. Maar een Spaanse loterij zorgt goed voor zijn winnaars dus komt goed.
  Rob dat “onkruid” mooi kan zijn is zo logisch als wat. De term onkruid is uitgevonden door de mensen en gegeven aan iets wat ze niet mooi vinden. Maar dat is dus een subjectief begrip. Kijk maar wat tuincentra door de jaren heen als mooi aan zijn gaan prijzen en er nu dik aan verdienen. En vele trappen erin. Jij had het ook over een mooie kikker. Ook wij hadden iets leuks en moois vandaag al schrok moeders zich verrot. Tijdens een rondje om de camping in Carcassonne lopen schoot er plots voor onze voeten een slang van ca. 1,20 mtr. over het wandelpad. Was het gister bloedheet in Florac en dus eigenlijk veel te warm in de caravan om fatsoenlijk te slapen vanmorgen bij het opstaan was het 14 graden. Dat scheelt met de top van gister dus even 24 graden. Tijdens onze verplaatsing richting Carcassonne zelfs regen gehad en moesten de wiswassers tijdelijk aan. In tegenstelling tot ons plan geen tolwegen te rijden nu wel de indrukwekkende tolbrug van Millau genomen. Weer een ervaring rijker. Wij denken van onszelf dat wij aardige mensen zijn maar kennelijk vond de man aan de campingreceptie (City camping) dat ook aangezien wij een prachtige plaats aangewezen kregen waar naast onze caravan zeker nog wel 5 auto’s zouden kunnen staan. Morgen uiteraard te voet naar de oude stad en krijgt de auto een rustdag.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Hahaha… ja dat boek. Eigenlijk blijft er maar één in Spanje. De rest moet in Nederland verstuurd of opgehaald worden.

   Wat het onkruid betreft. Er staan hier op plaatsen aardappelen waar we ze zeker niet willen….onkruid dus.

   Carcassonne zijn we al eens geweest. Die brug wil ik ook nog een keer doen. Maar dat heeft geen haast, die staat er nog wel een tijdje.

 2. Hoi Rob,
  Of ik zo blij ben met de rust dag voor de auto , is nog maar de vraag. Het is maar een klein stukje zegt je vader.(maar ik ken hem) altijd het uiterste puntje of het smalste wagentje . Hij is onvermoeibaar. Maar ik ga in de remmen. Gr. Ma

  • Hoi Ma,

   Te voet. Tja ik weet niet hoe ver het is. Maar ik zou daar maar uitkijken met die slangen die oversteken. Hopelijk is het niet te warm als jullie de oude stad in gaan.

 3. Rob onkruid is een plant die je niet wil zoals bramen dus wilde planten die je mooi vind gewoon laten staan groetjes van de andere kant van spanje

 4. Weer hard gewerkt Rob en dan die vervelende belastingformulieren om nog in te vullen succes ermee. Carcassonne is inderdaad een mooie plaats om te bekijken vooral het kasteel met al die leuke winkeltjes en straatjes. Ook wij zijn nog een keer van plan om via Millau te gaan en inderdaad die brug blijft daar wel liggen. Nog een fijne dinsdag allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *