De Belastingdienst

Voor de belastingdienst moet er een formulier bij het M-formulier waaruit blijkt dat we geen inkomsten hadden in 2021 die niet in Nederland belast zijn. Nou We werken veel in en om ons huis, maar geld verdienen we daar niet mee. Op het formulier overal dus ook NUL in kunnen vullen. Het formulier moet echter wel door de Spaanse belastingdienst voorzien worden van een stempel en een handtekening. Voor zover wij weten moeten we voor het belastingkantoor in Lugo zijn. Sol heeft gisteren geprobeerd om een afspraak te maken, maar er is niemand die de telefoon opneemt. Op internet wil het ook niet lukken om een afspraak te maken. Dus kunnen we niet veel anders dan naar Lugo op en neer te gaan. We melden ons bij de ingang van het kantoor bij iemand van de bewaking en leggen uit wat we komen doen. Omdat hij zo niet weet naar wie hij ons moet doorsturen gaat hij het eerst vragen. Als hij terug is laat hij weten dat er zo iemand komt voor ons en niet veel later komt er iemand aanlopen die na uitleg de papieren meeneemt. Weer een poosje later komt hij terug met de papieren. Geen stempels op de papier? Hij vertelt dat we eerst een afspraak moeten maken via de website. Nu kunnen we niet geholpen worden. We gaan koffie drinken en al aan de koffie kijkt Sol of ze voor vandaag nog een afspraak kan maken. Nee, maar wel een voor komende maandag in Monforte de Lemos. Beter, want dat is een stuk dichterbij. Waarom het eerder deze week niet mogelijk was online een afspraak te maken is ons een raadsel. Goed, omdat we verder niets te zoeken hebben in Lugo rijden we na de koffie weer naar huis.

Het is vandaag een stuk minder warm. Sterker nog, toen we deze morgen naar Lugo reden heb ik de verwarming in de auto aan gehad. Het was 17 graden en als je tegen de dertig en daar boven al voor twee weken gewend bent, is 17 graden koud. Maar omdat het minder warm is ga ik even een nodig stukje tuin bijwerken met de bosmaaier. Het staat vol met hoog en droog gras. Nadeel van dat stuk je is dat Antares het leuk vindt om er dingen te doen als stenen zoeken en graven. Maar als ze daar mee klaar is moeten wij haar ontvlooien, niet van de vlooien maar van het graszaad. Ze zit dan helemaal onder en die zaden kruipen helemaal in haar vacht. Maar het stukje is weer gedaan.

Sol gaat de kast van de buren in de witte verf zetten. Later op de dag als de verf bijna droog is is er een vogel die het schijt heeft dat het net geverfd is en maakt van de gelegenheid gebruik om er wat versieringen op aan te brengen. Ik weet niet of de kast nog een keer in het wit moet en dat er dan blauw over gaat of dat er nu gelijk blauw op kan. In de deurtjes zaten sloten, daar hadden we nieuwe in kunnen zetten, maar de buurvrouw wilde ook een extra plank. Maar dan passen de sloten niet meer. De deurtjes blijven nu dicht met een klik sluiting. En voor om het sleutelgat hebben we bij een ferreteria mooie rozetten gekocht. Samen met de deurknop ziet het er dan uit zoals op de foto.

De spullen die ik nodig heb voor de groepenkast komen pas volgende week. Er was wat niet op voorraad. Jammer. Maar met de draden die al getrokken heb kan ik wel wat doen. Ze liggen nu boven het plafond. Tegen de muur in het plafond boor ik een gat waar ik de buis met de draden doorheen kan laten zakken. Ik zou het verder af kunnen werken, maar dan niet de wasmachine en droger opzij. En dat moet dan later als de groepenkast klaar is nog een keer. Dan doe ik het volgende week wel ergen. Ook had ik een data kabel voor internet getrokken. Die kan ik wel helemaal afwerken. Alle routers voor de WIFI en vaste aansluitingen zijn nu aangesloten met een kabel, dat geeft een betere verbinding.

Ik ben klaar en ga spullen opruimen. Als ik buiten kom zit de buurman op een steen en zegt dat het lekker koel is in de schaduw. Zal best, maar ik vind het wel een beetje vreemd dat hij bij ons in de schaduw komt zitten. Maar dan komt de buurvrouw de stal uit. Oké die was dus met het kalf bezig. Sol komt ook naar buiten en laat de buren de vorderingen van de kast zien. Ik heb de indruk dat ze er wel blij mee zijn.

In mijn gereedschapshok moet ik nodig weer wat opruimen. Ook moet ik weer wat aan de lamp doen die ik aan hem maken ben. Hier een foto voor de nieuwsgierigen van de onderkant van de lamp.

Gisteren heeft Sol met de nieuwe makelaar in Panguipulli, Chili, aan de telefoon gezeten. Ik had al een goed gevoel bij deze dame en dat heeft Sol ook na het gesprek met haar. Wilde de laatste makelaar, die naar New York vertrok, gelijk bij het eerste gesprek al over een minimumprijs praten, deze laat weten dat de prijzen zijn gestegen nadat zij de taxatie gedaan heeft in 2020. Dat klinkt al een heel stuk positiever dan de vorige!!

We zijn ook nog even op de akker geweest… en bij de kippen. Dit was de oogst van vandaag. Goed de eieren haal ik niet iedere dag, dus dat is de oogst van een paar dagen. 

En morgen, 5 augustus, dan is het feest 🙂 …..52

26 reacties

 1. Hola,

  Je moet er wat voor overhebben om nog Euro’s belastinggeld terug te krijgen over 2 maanden salaris dat je toe nog in Nederland genoten hebt.
  Jammer dat je het niet meteen in Lugo kon regelen maar weer een tripje naar Montforte de Lemos is ook nooit weg.
  Heerlijk dat de temperatuur nu wat aangenamer is bij jullie. Mag voor ons hier ook. Binnen was het bij ons vandaag 27 graden.
  Kastje voor de buren begint steeds ogenlijker te worden. Jammer dat er niet veel enthousiasme uit de buren spreekt zo te horen.
  Met de opbrengst van de akker en de kippen zit het wel snor zo te zien.
  Het verhaal van de makelaar in Chili klinkt erg positief. Hopelijk word dat gevoel wat jullie er bij hebben bewaarheid en liefst op korte termijn. Als dat zo mag zijn dan heb ik het idee dat wat je eerder deze week schreef over richting het eind van het jaar werk gaan zoeken wel eens op zou kunnen gaan schuiven.

  Houdoe

 2. Van harte gefeliciteerd Rob en ook Sol natuurlijk.
  Een fijne dag gewenst..we nemen hier een chupito de hiervas op jullie gezondheid…salud.
  🎂🎁🥂

 3. Van harte gefeliciteerd met je 52ste verjaardag Rob, Sol ook natuurlijk, en veel mooie en gezonde jaren toegewenst. Hopelijk maken jullie een beetje een feestje van! Jullie hebben wonderen verricht met de kastje van de buren, hoe kunnen ze nou niet enthousiast zijn? Jeanne en ik beleven nog steeds veel plezier aan je blog, wat hebben jullie veel gedaan in en om jullie huis, altijd bezig dat heb jij van niemand vreemd! Ga zo door zou ik zeggen. Fijne dag morgen, lieve groetjes Biddie

 4. Ook van mijn kant gefeliciteerd met de optelsom van verjaardagen.
  Ik wens je een goede start naar 53 in goede gezondheid en veel energie.
  Bij belastingdienst hebben ze vele spreekwoordelijke ‘kastjes en muren’ maar minder mooi als waar Sol mee bezig is. Het schijnt een internationaal karakter te zijn bij dit soort overheidsinstellingen. Moeilijker kunnen ze het niet maken om een stempeltje te verkrijgen.
  Heb een fijne dag met Sol en iedereen die er getuigen van mag wezen.
  Een felicitatie-groet van Jozef

 5. Hartelijk Gefeliciteerd en een mooie dag samen met Sol en voor de rest gaat het gewoon door🍀
  Het kastje is erg mooi geworden ik denk als de blauwe kleur er op zit zal de buurvrouw pas enthousiast worden .
  Voor de nieuwsgierige onder ons nou ik kan er niks mee “ de onderkant” puh..😁😁
  Heerlijk die producten uit eigen tuin 👍en Sol weet er wel raad mee.
  Geniet ze 🍷
  Groetjes
  José

 6. Rob Hartelijk Gefeliciteerd met je verjaardag maak er een gezellige dag van met Sol.
  ik zal mijn glaasje vandaag op jou GEZONDHEID drinken Proost !!!
  ook ik geniet elke dag van jou verhaal.
  groetjes Corrie en Wijnand van den Berg

  • Een super goede morgen op deze heuglijke feestdag . FELIZ CUMPLEANOS!
   Nog vele gezonde , blije jaren erbij samen met Sol en de hondjes.
   Over de “lamp”? Vlg. Mij wordt het een klok !!!? Kan er geen touw aan vastknopen . Dus zal maar afwachten tot verdere vorderingen . Maak het maar weer lekker spannend ! Voor nu een hele fijne , blije dag !
   SALUD 🍾🥂🎉
   🙋‍♀️🙋‍♂️🐶🐾

 7. Allereerst : feliz cumpleaños en nog vele jaren erbij.
  Dan het M-biljet. Ik heb dat in NL laten doen door een belasting/accountantskantoor. Ik woonde toen al in Fuerteventura. Er is mij niet gevraagd om het te laten stempelen door la hacienda. Het kantoor in NL heeft dat afgehandeld en ik heb er niets meer van vernomen. Ik wist dat je naar Lugo zou gaan voor het stempeltje. Gisteren las ik bij Spanje Vandaag dat de Romeine muur in Lugo onder het Unesco erfgoed valt. De muur is van de 3e eeuw na Chr. , 2 km lang en nog goed intact. Ik wilde dit aan je doorgeven voor het geval je tijd moest passeren in Lugo. Maar je bent dus alweer terug. Misschien iets voor een andere keer?
  Wat stempelen betreft: 1 x per jaar ga ik naar een juzgado de paz in de provinciehoofdstad om een verklaring van in leven zijn te laten tekenen en stempelen. Dat eist de SVB die mijn AOW uitkeert. Andere pensioenfondsen eisten dat ook en tot voor kort moest ik een paar keer per jaar naar de juzgado omdat ze allemaal stuk voor stuk willen weten of ik nog niet dood ben. Maar gelukkig hebben ze dat nu gekoppeld en nemen de andere pensioenfondsen de informatie van de SVB over.
  Een prettige verjaardag nog!

 8. Een super goede morgen op deze heuglijke feestdag . FELIZ CUMPLEANOS!
  Nog vele gezonde , blije jaren erbij samen met Sol en de hondjes.
  Over de “lamp”? Vlg. Mij wordt het een klok !!!? Kan er geen touw aan vastknopen . Dus zal maar afwachten tot verdere vorderingen . Maak het maar weer lekker spannend ! Voor nu een hele fijne , blije dag !
  SALUD 🍾🥂🎉
  🙋‍♀️🙋‍♂️🐶🐾

 9. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag Rob. Maak er samen met Sol een mooie dag van. Ook Ineke en Tonny gefeliciteerd met jullie zoon. 💋💋

  • Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en nog vele jaren! Een fijne dag samen. En dan de verassing van je ouders nog 😉
   De kast maakt een heuse metamorfose door: mooi om de stappen te kunnen volgen

 10. lekkerbezig op deze manier. Het is voor mij niet vreemd meer dat je vaak ergens komt waar ze je om de een of andere reden niet kunnen (of willen) helpen. Vaak komt U maar dan en dan terug, ook al heb je een stuk gereden. Kastje ziet er netjes uit, blijft het wit of krijgt het een andere kleur? Fijne 5 augustus, lekker feesten

 11. Allereerst natuurlijk van harte gefeliciteerd met je 52ste verjaardag, Sol gefeliciteerd met jou ventje en Pa en Ma jullie met jullie zoon gefeliciteerd. Ben wel een beetje nieuwsgierig wat er nu in die doos zat hoor. De kast zal wel erg mooi ogen als hij de blauwe kleur heeft gekregen. Vind het steeds erg jammer dat men je niet helpt als je geen afspraak hebt en het ook uitlegt waarom niet. Echt ambtenaren pfff. Hopelijk word je maandag in Monforte de Lemos wel geholpen succes alvast. We wensen jullie nog een hele fijne dag en ik zal op je toosten vanavond als ik mijn glaasje heb ingeschonken.

 12. Hallo Rob,
  Het is al laat maar toch wil ik je van harte feliciteren met je verjaardag! Ook Sol van harte gefeliciteerd. Ik hoop dat julllie er een leuke dag van hebben gemaakt (en misschien nu nog steeds aan de borrel zitten).

  Groetjes Corry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *