De Beerput

Eerst vandaag de planten op de akker water gegeven en de kippen uit het nachthok gelaten. Daarna kan ik verder aan de beerput. Het gaas, schapengaas op precies te zijn, altijd lastig. Je probeert het af te rollen maar dat wil het helemaal niet, dus achter je rond het weer op. Maar als het dan eenmaal aan de eerste paal, staaf in dit geval, vast zit gaat het verder bijna van zelf. Na een paar uur is de eerste helft gedaan, inclusief wei palen om de staven op de hoek te schoren want die buigen als het gaas onder spanning staat een beetje naar binnen. Met de schoorpalen niet meer.

Tijd voor koffie en na de koffie tijd om de andere helft van de beerput te doen. In de afgastering heb ik aan de korte kanten openingen gelaten en je vraagt je misschien af waar dat voor is. Aan een kant is een kleine opening waar de buurman de slang door kan doen als hij de put leeg zuigt. Aan de andere kant moet een grotere opening blijven en dat is voor de staafmixer, die achter de tractor, ook in de put gaat om alles te mixen als de beer opgezogen wordt. Ik heb de openingen dicht gemaakt met het touw waar ik eigenlijk een grote hekel aan heb. Maar doe ik dat niet dan vind Antares waarschijnlijk de opening om toch nog een keer in de beerput te vallen. Om het nog even netjes af te werken moet ik de stukjes van de staven die boven het gaat uitsteken afslijpen. Eigenlijk is dit het eerste project wat helemaal af is. O ja, dat roodwit lint is om te voorkomen dat je tegen de schoorpalen aan loopt.

Vandaag is het ook de dag dat ik een half jaar geleden dat ik afscheid nam en voor het laatst de poort uit ging bij mijn ex werkgever WSN.

7 reacties

    • Hallo Willy,

      Nee daar ruik je helemaal niets van, alleen als je er iets mee doet. Dus ga je er met een stok in lopen roeren dan begint het te ruiken. Er ligt een dikke harde korst op die werk een beetje als deksel.

  1. Dat ziet er zoals men dan zegt ” Spik en Span uit” complimenten weer. Waar een ” duik” van Antaris al niet goed voor is ! Gelukkig dat jullie er niet ingevallen waren. 😅🤣. Groet 👊👋

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *