De Auto

Nog even terug naar gisteren. Gisteren zijn we ook nog even in het ziekenhuis geweest in Ourense. Nu moest de uitslag van de echo besproken worden en kregen we papieren mee om afspraken te maken. De 10e moeten we terug om een test te laten doen. Geen idee wat voor test overigens, maar ik mag niet gegeten of gedronken hebben. De 18e een gesprek met een internist. Het had mooi geweest als die test en de internist op een dag was geweest. Ze zien ons graag denk ik in Ourense. Wanneer de operatie is weet ik nog niet.

Gisteren ook een telefoontje van de garage. Hij heeft een ruil auto en kan de mijne in komen leveren. Vandaag om half 11 lever ik een mooie fijne, maar aangereden Dacia in en na wat papierwerk krijg ik een oude, groene Fiat Punto mee.

Tank is leeg dus die moet ik eerst vullen. Buitenspiegels blijken op de wind te bewegen. Radio…. nee doet het niet. Rijden, goed dat doet hij maar om er mee op vakantie te gaan…. nee. Dat komt ook omdat op een gegeven moment de watertemperatuur meter naar beneden zakt. De verwarming doet het nog dus het zal wel goed zijn. Ik hoor ook geen geluiden van een motor die het moeilijk heeft omdat die te warm wordt (als er namelijk geen water meer in het systeem zit geen de meter ook niets meer aan weet ik uit ervaring). Nog weer wat kilometers verder gaat ook een rood motorlampje branden. Nou, hij rijd nog gewoon dus mij best dat rode lampje.

Thuis als de motor afgekoeld is controleer ik of er wel voldoende koelwater in zit. Dat water staat net iets onder de MAX streep. Aan water geen gebrek dus. Wel zie ik een draad los hangen. Laat die nou van de temperatuursensor zijn. Als ik de draad terug aansluit en de motor even laat draaien loopt ook de temperatuur weer op. Rode lampje blijft echter branden. Maar ook dat gaat uit als ik even op en neer moet naar Chantada.

Ik moet dus even naar Chantada. Ik moet naar Galichip. Onze EX internet provider. Internet kan ik in de vorige zin er beter uit laten. Al een maand hebben we via hen niet of nauwelijks verbinding. Maar daarover heb ik al genoeg geschreven. Ik ga vandaag de SIM kaart inleveren en daarmee is dan ook het abonnement ten einde. Klaas achter de balie vraagt niet, ik zeg ook niets. Het is hem duidelijk denk ik. Met een papier in de hand dat het abonnement ten einde is vertrek ik weer in de geweldige Fiat Punto.

Thuis ga ik verder met het opruimen van mijn gereedschaps hok. Daar was ik gister aan begonnen. En nu die poes Blancita daar niet meer woont, en haar spullen weg zijn heb ik dus iets meer plek om dingen weg te zetten en daarmee kunnen er dus wat zaken uit het gereedschapshok en heb ik daar dus ook wat meer plaats om eventueel aan iets (kleins) te werken.

Voor ik het vergeet te vertellen. Gisteren voor Antares een nieuwe mand gekocht. Orion heeft de oude van Antares zonder te vragen ingepikt. Dus een nieuwe, kleinere, voor Antares. Maar Antares krijgt de kans niet eens om er in te gaan liggen. Meneer vindt dat hij ook in een veel te kleine mand past.

Rollo. Ik probeer zoveel mogelijk op reacties te reageren. Vandaag even niet, het gaat allemaal over Rollo. Niet dat ik daar verdrietig van wordt, maar dan moet ik overal een zelfde soort reactie op geven. Vandaar.

9 reacties

 1. Hoi Rob,
  Opruimen is toch wel goed aan jou besteed. Je kan nu overal lopen zonder dat er een kat weg schiet. En dan die hond van jullie, Heel aandoenlijk zo hij daar ligt. Gr. Ma

 2. Hola,

  Nu je grote vriend Dacia uit logeren is om een facelift te ondergaan verleg je toch gewoon een deel van je activiteiten naar de Punto…….gewoon even wat drinken geven en kleine reparties verrichten. Als hij (of is het een zij?) het verder gewoon zonder foute lampjes blijft doen totdat je echte vriend opgeknapt is dan is het hopelijk kort daarna tijd dat jezelf even gerapareerd moet worden. Of dat ook gepaard gaat met logeren horen we dan wel. Zeker is in ieder geval dat wij dan niet op bezoek komen.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   De herstel werkzaamheden aan mij zouden ’s morgens plaats kunnen vinden en dan zou ik ’s avonds naar huis kunnen. Maar omdat het allemaal nog al een op en neer gerij is naar Ourense denken we er over dat ik een hotel neem. Zoals we begrepen mag ik ’s avonds geen auto rijden, maar over de volgende dag is niet gezegt. Al met al is een hotel waarschijnlijk goed koper dan gedoe met een taxi.

 3. Hopelijk hoeft de dacia niet lang in de reparatie, want je eigen auto daar rijd je toch het liefste in. Je krijgt nu inderdaad veel meer bergruimte nu de poes weg is en je daar hebt schoongemaakt en misschien dingen hebt gerepareerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *