De Akker Op

Vandaag ga ik een uur eerder werken, zodat ik ook een uur eerder kan stoppen. Alles gaat vlot en met het extra werk mee ben ik om half 12 klaar. Ik rek het maar een beetje tot iets voor 12 en ga dan naar huis. We gaan gelijk door naar Chantada. We gaan plantjes kopen voor op de akker.

Tomaat in twee soorten, paprika, pepers en ga zo maar door. Er zijn ook wat zaken die ze op het moment niet hebben. Moeten we dus voor terug. Wat vervelend is, is dat we geen uien hebben. Ook in een andere winkel zijn geen uien te krijgen. We moesten met van alles wachten om te gaan planten op de akker volgens de deskundige, maar nu zijn er dus geen uien meet te krijgen en zitten we vast aan de supermarkt. Volgend seizoen wil ik hebben dat de akker eerder in orde gemaakt wordt en dan slaan we alle adviezen in de wind. Uien hadden blijkbaar op zijn laatste april gepland moeten worden. 

We hebben ook worteldoek gekocht. Idee is dat we daar de tomaten en zo in planten zodat we rond om de planten die er in komen te staan geen, of in ieder geval, veel minder onkruid hoeven te wieden. Als we klaar zijn in Chantada, gaan we voor een dagmenu naar het restaurant op de hoek in A Barrela.

Thuis ga ik gelijk aan de gang met de lap worteldoek. Het is een meter breed, 22 meter lang en er staat veel wind, iets wat overigens al dagen is. Met een paar grote stenen krijg ik het doek onder controle en niet heel veel later leg ik ook de waterdruppel leiding aan zodat het water geven een makkie is. Het is midden op de dag te heet om de plantjes al te planten. Dat doen we straks samen als ik terug ben van het werk.

De katten hebben er een enorme zooi van gemaakt en een heeft er diarree en heeft dat niet op kunnen houden tot de kattenbak. Tijd om alle katten te verzamelen in een doos zodat wij de kamer grondig kunnen schoonmaken. Het ruikt er, als we net klaar zijn, naar een openbaar zwembad. De katten kunnen daarna weer terug. Met Zero is wat aan de hand. We denken ook dat zij het poesje is met de diarree. Haar huidje is nog steeds niet goed en nu maakt ze een geluid als iemand die 6 pakken shag per dag rookt. Sol stuurt me een berichtje als ik op mijn werk ben over Zero en dat we morgen om 12 uur bij de dierenarts verwacht worden. 

Tijdens de avonddienst moet ik in ieder geval een ding extra doen en dat is verschillende koeien in de andere stal vast zetten. De vader van Pablo komt en moet er wat aan doen. Voor opa moeten ze ook vaststaan, zodat die een rol gras kan gaan brengen. Als ik ga voeren zorg ik er voor dat de koeien niet meer weg kunnen. Alles gaat, net als deze morgen, er vlot en ook nu weer heb ik tijd om extra dingen te doen. Om half 8 ben ik toch echt klaar met alles. Maar opa en de vader van Pablo heb ik nog niet gezien. Ik stuur Pablo een bericht. Maar als ik om kwart voor 8 nog niets gehoord heb, laat ik alle koeien los en ga ik naar huis. 

Thuis gaan we de plantjes planten. Sol heeft een lijstje met wat wat is en zo weten we dus ook wat we gaan planten. Als alles in de grond zit ga ik nog even water geven en dan is al het werk voor vandaag gedaan.

Zero zit inmiddels in quarantaine. Ze maakt nog steeds geluid bij het ademhalen. Zielig dat ze alleen moet zitten, maar als ze wat mankeert willen we niet hebben dat ze de andere aansteekt.  Voor nu staat voor komende zondag een ritje op en neer naar Lugo op de planning. De vrouw van de kattenorganisatie (?) is niet echt betrouwbaar. Maar zondag hoeft ze niet te werken en kunnen we 3 kittens gaan brengen.

4 reacties

 1. Hola,

  Wat en wanneer waar gezet moet worden hoef je mij niet te vragen dus zullen jullie het zonder mijn raad moeten doen. Jammer dat jullie niet alles konden krijgen en/of helemaal niet meer maar de akker ziet er al wel goed uit dus laat de natuur maar zijn werk doen nu.
  Jammer dat het gesukkel blijft met Zero maar ook goed te horen dat jullie eind van de week er in ieder geval 3 af kunnen leveren al moet je er wel wat km’s voor maken.

  Houdoe

 2. Hoi Rob en Sol,
  Jullie hebben weer hard gewerkt. Ik ben benieuwt wat het is met zero.leuk dat je weer op je akker plantjes heb. Gr. Ma

 3. Goedenmorgen . Hoop dat het voor vandaag weer ’n voorspoedige dag mag worden als gisteren . Dan heb je in elk geval ook nog tijd voor je eigen bedoening waar genoeg te doen is , zeker nu in het Voorjaar en alles de grond in moet. Jammer dat je geen uien hebt kunnen kopen , stuurt ook weer je planning in de war . Je akker begint er al aardig uit te zien , dat wordt weer genieten .
  Sneu dat er weer wat mis is met Zero , het blijft kwakkelen . Succes bij de dierenarts , hoop dat het meevalt , nooit leuk. Zondag wordt een zware dag voor Cleopatra , 3 kinderen het huis uit ! Maar zo hoort het wel . In de dierenwereld is dat ook normaal dat ze hun eigen leven gaan leiden . Wordt het voor Sol gelukkig ook weer wat gemakkelijker. Leuk een nestje , maar toch veel werk.
  Succes voor vandaag wat er gedaan moet worden , werk ze .
  Groet. 🙋‍♀️🙋‍♂️😉🤣👋👍

 4. Hallo allebei, door mijn visite heb ik waarschijnlijk wel iets gemist. Is Sol ook aangenomen bij een baan en heb jij nog iets gehoord over een sollicitatie wat je eigenlijk niet wilde? De akker wordt vast wel mooi en met dat worteldoek schiet het de grond uit eigenlijk net een broeikasje. triest van dat ene katje maar de dierenarts zal wel vertellen wat er aan de hand is. Moeders zal wel even zoeken waar haar andere kindjes zijn. Is zij al gecastreerd? Fijne avond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *