Dat Was Het Dan

Als eerste ga ik in mijn hobby/gereedschapshok wat prullen aan een PLC. Zonder te technisch te gaan worden, ik moet er met de laptop wat in zetten. Dat lukt, alleen gaat de PLC nooit in RUN, dus hij start niet. Bij de foutmeldingen laat de PLC zien dat er fouten zijn. Ik druk op HELP en dan staat er dat er geen informatie is. Ik pruts nog een beetje aan, maar op een gegeven moment is het echt koud. Ik kijk een andere keer wel verder.

Orion is ook wakker en die wil plassen. We gaan een rondje lopen. Maar veel zin heeft hij niet. Ik kan niet in zijn koppie kijken natuurlijk, maar het lijkt een beetje als of hij doet zoals veel mensen doen als ze aan de laatste paar dagen bezig zijn van een paar weken vakantie. Ken je dat gevoel? 

Buiten aan de overkant van de weg, waar ik laatst ook al een paar weipalen vervangen heb, ga ik nu wat oude palen weg halen. Ze hangen al een tijdje de verkeerde kant uit nadat ze zijn omgevallen. Lagen ze richting de wei dan was het niet zo’n probleem, maar ze hangen richting de weg. Nou was er hier een tijdje terug ‘iets’ waar bij de een de ander de schuld gaf, maar dat ‘iets’ is nooit gebeurt. Omdat wij niets met zo’n ‘iets’ te maken willen krijgen, zorg ik er dus voor dat het ‘iets’ met die hangende weipalen niet kan gebeuren. Alles wat de verkeerde kant uit ligt haal ik weg en al het prikkeldraad wat in inmiddels in de grond vast zit trek ik er uit en ruim ik ook op.. Nieuwe palen laten nog een tijd op zich wachten, iets te duur. Komen we wat goedkopers tegen dan kopen we er nog een paar en maak ik het netjes.

Sol strooit weer stukje worst in de tot ren omgebouwde achtertuin. Antares en Orion gaan naar buiten en hebben geen tijd voor iets anders dan snuffelen. Als het geblaf begint hebben ze er geen zin meer in en willen ze naar binnen. Als zij binnen zijn ga ik de ren afbreken. Die was voor Orion, maar is na vandaag niet meer nodig. Als alles opgeruimd is gaan we weer wandelen.

Rond 17 uur vertrekken we met Orion naar het asiel in Ourense. Bij aankomst geven we Orion en zijn papieren af en na wat formaliteiten vertrekken wij weer en blijft Orion achter. Dat was het dan. Hopelijk, als het asiel eerlijk is, vinden ze een geschikt thuis voor hem. 

Vandaag kort, ik heb niet zoveel zin om te schrijven.

11 reacties

 1. Hola,

  Ook al weet je dat helaas de dag komen zou die gezien de omstandigheden komen moest het moment dat het dan zover is is en blijft uiteraard toch moeilijk. Voorafgaand allerlei klusjes nog uit de hoek zoeken is zeer begrijpelijk en bedoeld om je zinnen te verzetten. Dat je als eerbetoon een aantal mooie foto’s van Orion geplaatst hebt toont respect. Dat je zegt eigenlijk geen zin te hebben om meer te schrijven verbaast me gezien de lengte van je verhaal alsnog.

  Houdoe

 2. Hebben vandaag diverse keren richting Galicië gedacht . Het is nu voorbij , maar er is logisch , een leegte achtergebleven. Jullie hebben meercgedaan dan.men8geen zou doen. Het gemis blijft ook nu , of zelfs nu ! Heel veel sterkte samen .
  Groet. 😪😔😘😘

 3. Toch nog een paar leuke foto’s van Orion maar het blijft vervelend voor jullie na echt je best te hebben gedaan om hem een fijne plek te geven. wensen jullie sterkte want er valt toch weer een leegte in je huis. fijne dinsdag

 4. Ola,ik lees nogal veel over de weidepalen wat ik doe is het volgende,als er veel kastanjestruiken of bomen in de buurt groeien vooral bij struiken kan je er veel rechte palen uithalen,op lengte zagen en een plastiek buis nemen van 100 mm,een kant dichtmaken dan de paal erin en volgieten met een mengsel van carboline en blackvernis,beide zijn afgeleiden van aardolie en mengen zeer goed.Blackvernis vroeger gebruikt aan de onderkant van witgkalkte boerderijen tegen het vocht en carboline was een van de eerste houtbeschermingsprodukten.Nadeel het stinkt een beetje,maar het is toch in de buitenlucht.Van elk 5 liter in een bus van 10 liter kappen en maar schudden dan in de buizen gieten tot het hout niet veel meer opneemt,toch al rap enkele dagen laten impregneren.Zo zie je maar een vlaming is ook een beetje aan de gierige kant.Er is natuurlijk wat werk aan en hoe meer buizen je hebt hoe vlugger het vooruit gaat,maar tijd heb je toch genoeg.Jammer van Orion,van in het puppi waarschijnlijk al een beetje verkeerd opgevoed en waar heeft die onderweg reeds allemaal meegemaakt?Maar je kan maar je best doen en zoals jij weet er staan nog veel sterren aan de hemel,de volgende keer beter. De groeten en veel werkgenot
  Patrick de vlaming vanuit andalucia

  • Hallo Patrick,

   Heel toevallig had ik het met de buurman ook over carboleum. In Chili, waar het nog verkocht mag worden, hebben we het gebruikt voor ons herwerk voor de delen en net iets daar boven die de grond in gaan. Zo blijft het goed. Ook de koppen hebben we in de carboleum gezet tegen rot van boven af. Maar carboleum mag in Spanje niet meer verkocht worden ivm de milieu schade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *