Das Pech, Alle Katten Weg!

Vandaag, als ik op mijn werk aankom ga ik eerst even bij de aanstaande moeders kijken om te zien of daar koe 101 is bevallen. Als ik aan kom lopen in de stal waar de moeders staan, staat daar een trotse moeder met haar pas geboren kalfje. Ik denk dat als ik een half uur eerder was geweest ik alles live had kunnen zien. De stal is in 3 stukken opgedeeld, vooraan staan de kleuter kalveren, dan de moeders en dan de puber kalveren. Het vak met de kleuters wordt gelijk gek als ze me zien, die willen eten. Maar ik moet ook met dat kalfje daar langs. Eerst maar eten dan, want ik krijg ze toch niet meer naar buiten.

Ik laat moeder met kalf nog maar even bij elkaar, maar sluit het wel af voor de andere moeders. Ik geef alle andere koeien en kalfjes ook te eten en ga dan het kalfje halen. Pablo heb ik gelijk bij aankomst al een foto geappt, maar ik heb nog geen antwoord. De kleuters staan nog in de weg, dus ik pak het kalfje op en ga wel op een wat moeilijkere manier met het kalfje aan de wandel. Het is nog niet helemaal droog. Volgens het voorbeeld van Pablo moet ik dat met papier doen. Daarna leg ik het kalfje in de iglo. 

De koe moet nu ook naar de melkkoeien gebracht worden om onderhanden te worden genomen door de robot. Opa komt aanrijden en vertelt weer dat hij door de robot is gebeld. Dan wordt ik gebeld, Pablo, ik moet wat dingen op de computer regelen voor de koe. Via de telefoon krijg ik instructies waar ik op moet klikken. Als dat gedaan is zegt hij dat ik opa moet vragen om even te helpen met het verplaatsen van de koe. Ik vraag opa of hij even tijd heeft voor de koe en het verplaatsen ervan. Natuurlijk heeft opa tijd en nu krijg ik instructies van opa 😉 Samen verplaatsen we de koe en zorg ik ervoor dat ze gemolken wordt om die melk dan aan het kalfje te geven. Opa gaat weer zijn ding doen en ik ook.

Ik ben vandaag heel laat thuis gekomen, schrijf het blog en ga eten en vergeet de reacties voor vandaag. Maar, er was een vraag over opa. Opa is de opa van Pablo. Geen idee hoe die man heet. Als ik het over opa heb is het voor jullie dus hopelijk duidelijk over wie ik het dan heb. De vader van Pablo is ook veearts en werkt af en toe op de boerderij. Hij is dus de zoon van opa. 

Ik las ook wat over het stuk kast van de buren wat ik nog op moet knappen.Lady Wieser, er is niets met je leeftijd, je hebt het gewoon goed. Dat kastje is een onderdeel van een stuk kast dat we vorig jaar opgeknapt hebben. Het is dus niet voor bij ons in huis.

Vandaag tijdens mijn siësta willen we eigenlijk om boodschappen naar de Mercadona in Ourense. Maar in aanloop naar Pasen blijken de winkels om 15 uur dicht te gaan. Dan halen we het niet. We gaan dus snel naar de supermarkt in A Barrela en gaan van mijn eerste salaris, niet alles natuurlijk, uit eten in het restaurant op de hoek in A Barrela. Een dagmenu natuurlijk. 

Als we thuiskomen gaan we bij Cleopatra kijken. Ik ga de bovenverdieping dan de stal op en Sol volgt. Ik kom bij de tent uit waar Cleopatra in zit met haar kittens. Ik schrik me het apezuur en roep dat alle kitten weg zijn. Sol schrikt zich rot en het huilen staat haar nader dan het lachen. Geen idee waar al die kittens zijn. Alle gaten in de vloer zijn dicht want daar staat iets op. Naar buiten kunnen ze niet en ik zie ook geen sporen van iets vreselijks. Ik ga zoeken en dan vind ik de kittens in een oude hoge houten kist. Pffff…. ze heeft ze verstopt!

Goed, het is weer tijd om te gaan werken. Als ik alles gedaan is ga ik melk pakken voor thuis. In de tank hangt een meetlat en die stoot ik van een haakje af. Kut! Die moet er wel uit. Ik app Pablo met wat er gebeurd is. Hij laat weten dat hij er aan komt. Als hij onderweg is en ik nog wat dingen aan het doen ben zie ik dat het niet zo goed gaat met de koe die van de morgen is bevallen. Als Pablo er is kijken we daar eerst naar. We proberen wat om de koe in beweging te krijgen. Maar daar is toch een veearts bij nodig. Daar hoe ik van Pablo niet op te wachten en ik ga dus naar huis.

23 reacties

 1. Hola,

  Het word met de dag afwisselender en intenser op je werk.
  Maar eerst en vooral PROFICIAT met jullie dagmenu het eerste van zuur verdiende Spaanse Euro’s.
  Ik zou het bonnetje maar bewaren of nog beter inlijsten.
  Is het trouwens nog goed gekomen met de meetlat.
  Dat jullie je een apezuur schrokken toen je de kattenkittens niet meer zag kan ik me goed voorstellen. Op een of andere manier heeft Cleopatra toch de behoefte gehad om zelf te bepalen wat de ideale plek was voor haar kroost. Wij hebben ooit ook zo’n ervaring gehad dat een poes met haar 5 jonkies ging slepen om ze allemaal van beneden naar boven te brengen. Voor ons was het probleem dat volgens moeder kat de ideale plaats ons bed was.
  Ziet er trouwens wel grappig uit in die kist.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Normaal nemen we nooit een bonnetje mee van iets. Nu toevallig wel. Sol wil de uitgaven bij gaan houden. De meetlat is met een hark uit de tank gevist. Komt wel vaker voor blijkbaar.

 2. Hoi Rob en Sol,
  Ik weet niet wat ik moet schrijven, we hebben elkaar voor je werk nog gesproken maar de foto’s zijn weer leuk. Gr. Ma

 3. Después de un mes de trabajo y varios partos no has conseguido ver aún ninguno en directo, que lástima.
  Por fin los primeros euros españoles, Enhorabuena.
  Una aclaración sobre la familia de Pablo, tu jefe. El abuelo se llama Rodrigo, el padre se llama José Luis, y la madre de Elsa. El abuelo es el padre de Elsa, yerno de José Luis.
  El «super abuelo» tiene 82 años, pero mucha energía.
  Las mamá gato tienen esas costumbres, cada cierto cambian de sitio a las crías, son animales por naturaleza desconfiados.
  Buenas noches.

  • Hola Xavier y Mary,

   Ahora todo muy claro. Abuelo todo tiempo todo tiempo en un hombre Jose Luis quando hay una problema con el robot en la noche. Solo conzco Luis, e yo pregunta ‘Luis con el tractor vieja roja?’ Y el dice si. Que raro…. pero hay mas Luises en Cas de Pedro jajajaja

 4. Ook hier bij ons, wij lijken het maar niet te begrijpen : Semana Santa. Sommige winkels zijn open, sommige tot 15h andere tot 14h,… zo stonden wij vandaag bij een gesloten Coviran, degene die goede gember heeft. Ik denk dat wij het nooit zullen leren. Groetjes uit Arboleas.

  • Inderdaad, ik kan mij helemaal aansluiten bij de “schrikkers” dat overkwam mij ook! Gelukkig ze leven nog! Een bezorgd moedertje. Wat goed de uitleg van Xavier en Mary. Ik kan het in grote lijn volgen. Wat een krasse oudere man! En zo trouw iedere dag het bedrijf van zijn kleinzoon te volgen en bij te willen zijn! Geweldig. Hebben Mary en Xavier de mogelijkheid voor een zgn vertaalknop? Ze weten precies wat jij vertelt! Zo zou ik ook de spaansetaal willen gebruiken. We redden ons aardig in het dagelijkse leven, maar fatsoenlijke zinsopbouw? De translate App op onze gsm doet wonderen. Te laat ontdekt qua leeftijd dat Spaans spreken en Spanje zó mooi zijn! Al die tradities, óók wij zijn eens bij centro commercial geweest op Goede Vrijdag waarbij wij ons afvroegen wat is de parkeerplaats leeg!! Dus alles gesloten. Overkomt je 1x. Semana Santa paar jaar geleden in Trujillo meegemaakt! Indrukwekkend. Na hardwerken de beloning! Zó hoort het.geniet ervan. Vrolijke paasdagen, waarschijnlijk werk je of ben je vrij? 2e paasdag kent men niet toch? Verder alle bloglezers een heel mooi indrukwekkend Pasen gewenst, met mooi weer 🙌🎂🍽🥂🍤🍗

   • Hallo Joke en Otto,

    Vooor mij maakt de uitleg van Xavier en Mary ook wat duidelijk. Ik dacht telkens dat als opa het over Jose Luis had, hij het over een ander had. Dat lijkt dus de vader van Pablo. Iedereen kan de website en het blog lezen in de gewenste taal. Is de standaard taal van je computer/telefoon bijvoorbeeld Spaans, dan is alles in het spaans vertaald door Google Translate. Dat zal niet altijd helemaal perfect zijn. Enige wat niet vertaald word zijn de reacties die in een andere taal dan Nederlands geplaats worden. Dus dan blijft Spaans Spaans. Ik moet werken op zaterdag ochtend en zondag ochtend. Moet de uren van afgelopen weekend inhalden toen we in Santiago waren. Anders koste het snipperdagen

    • Oh nu snap ik het. Ik wil jouw blog niet op mijn telefoon lezen want dan is alles in het Spaans. De standaardtaal van mijn telefoon is Spaans. Heb ik zo gelaten toen ik ‘m kocht want het leek mij makkelijk als ik hulp nodig zou hebben. Die hulp moet ik namelijk altijd bij Spaanstaligen zoeken. Vandaar.
     Je blog lees ik op mijn laptop. Die heb ik jaren geleden in NL gekocht met als standaardtaal Nederlands. En dat laat ik zo, want het is tenslotte mijn moers taal.

 5. Hoi , gossie wil je niet meer met zo’n aanhef beginnen aub . Mijn bloeddruk steeg gelijk naar boven !! Dacht echt dat ze geroofd waren of zo door een of ander wild beest die binnen had kunnen komen . Pfff gelukkig geen probleem maar, een super goede Mama-poes . Daar kunnen de kleintjes niet zelf uit .
  Wat een schattige foto van koe 101 en haar kindje . Het blijft zielig vind ik dat ze gescheiden worden , maar zaken zijn zaken. 🤨.
  Heerlijk weer een welverdiend dagmenu te hebben genoten. Volgens mij was het lekkerder dan alle die jullie daarvoor hebben gegeten , haha.
  Groet . 😉👊👍🙋🙋‍♀️🤣👋

  • Hallo Anoinette,

   Wat dacht je van onze bloeddruk. Er vliegt wel een vleermuis binnen bij de katten, maar die is kleiner dan de kittens, dus die zal niets doen. Maar misschien toch iets waar Cleopatra het niet op heeft. Ja, dit dagmenu was anders…. heeft veel spierpijn gekost 😉

 6. Oh wat schrok ik van jouw aanhef meteen dacht ik hetzelfde als Antoinette , gelukkig alles goed,
  Super trots op je eerste salaris en daar moet natuurlijk op getoast worden .
  Er valt Iedere dag weer iets te beleven op zo’n boerderij maar na 1 maand heb je al heel veel inzicht gekregen , dus zij kunnen ook blij zijn met jou.
  Fijne paasdagen ook voor pa en ma,
  José

 7. Hoi Rob, gefeliciteerd met je eerste salaris als ” boeren knecht” (goed bedoelt natuurlijk) maar wel een mooie zo voor de Paas, hoe staat het met de baan van Sol, zou ze deze week niet iets horen van het nederlandse bedrijf? (of heb ik een stukje gemist?) Ja katten slepen met hun jongen, zolang je ze in het oog kunt houden en contact kan laten maken met mensen komt het wel goed…..vervreemden ze word het lastig maar ik zal je niks nieuws vertellen denk ik.Ook van mij heel fijne paasdagen al zal het werk zeker doorgaan.

  • Hallo Aad,

   Boeren knecht…. beetje moderner, melkveehouders knecht hahahaha. Sol heeft niets meer van het bedrijf gehoord. Gisteren heeft ze zelf geinformeerd en dan krijgt ze een vaag verhaal te horen. Het gaat dus iig niet door. Jammer.

 8. Naast dat ik net als de anderen en jij en Sol natuurlijk, geschrokken ben van de kop van je verhaal is het een mooi verhaal van het kalfje. Wat een klein ding is het, komt ook omdat ze naast een grote moeder staat. dat Grappig is wel dat jullie eerst de kat niet meer wilden en nu toch overstag zijn gegaan. Wel fijn dat je even uitlegt wie nu wie is en bij wie hoort. Ook fijn dat het nu duidelijk is dat het niet de oude dag is dat ik dingen niet opeens snap. Ik wens jullie hele gezellige en fijne Paasdagen ook al moet je in de ochtenden werken. Hier is het lekker zonnig, niet extreem warm en ik hoop dat jullie er ook van kunnen genieten.

  • Hallo Lady Wieser,

   Het is heel leuk dat kalfje. Als ik ze de fles geeft tutterd ze zo 2 lieter weg. Naast haar staat een stiertje die een paardagen ouders is. Die is minder makkelijk. Wat de kat betreft heeft denk ik het gezonde verstand het overwonnen van het gevoel. Het was een lieve kat, even vonden we haar niet lief, en nu vinden we haar weer lief. We weten dat zij onze katten niet de beerput in heeft gejaagd.

   Het weer is hier aangenaam, lichtbewolkt en lekker. Hopelijk is dat zaterdag en zondag ook zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *