Juist als ik de bosmaaier aan het klaarmaken ben om te gaan maaien, roept Sol dat we over 45 minuten terecht kunnen bij de trimsalon in Carballiño. Foskie moet nodig een onderhoudsbeurt hebben. Leuk lang haar, maar als je er overal in gaat liggen rollebollen geeft dat klitten met stukjes kastanje en takjes. Dat krijg je er allemaal moeilijk uit, dus dat doen wij met een schaar. Maar het is dus handiger als Foskie onderhanden wordt genomen door de bosmaaier van de trimsalon. We snellen dus naar Carballiño en leveren Foskie af. Zelf gaan we ergens wat drinken en lopen daarna wat door Carballiño om de tijd te doden. Net als we weer ergens willen gaan zitten krijgt Sol telefoon dat Foskie klaar is. 

Hier een foto van Foskie voor en na de trimsalon. (Hij wil eigenlijk liever niet op de foto)

We willen nu ergens gaan eten waar een dagmenu op het menu staat. In Carballiño zal vast iets zijn maar we willen het liefst met de auto op het terras parkeren. Het is bloedheet en erg benauwd, dus veel lopen hebben we geen zin in. Ook Antares en Foskie hebben het warm en die willen we ook niet te veel laten lopen. In Cea, een plaats vlakbij Carballiño vinden we een restaurant waar nog plaats is voor ons drieën en twee hondjes. Het dagmenu wordt ons opgedragen door een vrouw met een vreemd Spaans accent, even later blijkt dat ze 22 jaar geleden uit de Oekraïne is vertrokken. 

Als we al wat te drinken hebben horen we dat er aan een tafeltje verderop 3 Nederlandse mannen zitten die de pensioengerechtigde leeftijd al een tijdje gepasseerd zijn. Het is al snel duidelijk aan de rugzakken te zien dat ze opweg zijn naar Santiago de Compostela. Stiekem hoop ik dat ze de weg kwijt raken. Een dagmenu in dit restaurant kost 11 euro. Aan het bord pasta als voorgerecht had ik eigenlijk al genoeg. Niets te klagen dus. De drie mannen echter wel. Bij het afrekenen vond een van hen dat er teveel betaald moest worden, hij had namelijk geen toetje gegeten. Kom op man! 11 euro en je eet je rond en dan gaan zeuren dat 11 euro te veel is omdat jij geen toetje at? De eigenaar/ober denkt er het zijnen van en we zien dat de man één hele Euro terug krijgt voor het niet gegeten toetje. Even later vertrekken er twee. Een blijft er zitten en die begint te zeuren over een glas wijn wat hij gekregen heeft maar wat eigenlijk een fles had moeten zijn. Ober geeft geen krimp en geeft de man een aangebroken fles. Genieten maar, want daar had de man duidelijk niet op gerekend. Het is goed te zien dat de man de wijn tegen heug en meug op zit te drinken. Hij had vast ook een Euro willen hebben. Vandaar dus dat ze van mij de weg kwijt mogen raken. Wij hebben lekker gegeten, namen ook geen toetje, betaalde gewoon en gaven fooi.

Thuis gekomen wil ik toch met de bosmaaier aan de gang, ook al is het wat de temperatuur betreft niet de meest gunstige temperatuur om met de bosmaaier in de weer te gaan. Ik wil een pad schoon gaan maken. Het pad is niet van ons, maar van iemand die we kennen. Hij woont in Santiago de Compostela en maakt eigenlijk geen gebruik van dat pad. Andere wel, wij ook als we een rondje lopen met Antares. Het gras staat er nu zo hoog dat het wat lastig is om er te lopen. Tijd om het te maaien dus. Van de eigenaar mogen we zelf de bomen die op de grens met ons staan kappen als we dat willen, dus dat ik het gras ongevraagd ga maaien is zeker en vast geen punt. Het grootste deel van het pad is gedaan. Ik ben gestopt toen de brandstof op was. Een dezer dagen doe ik het laatste stukje ook even. Dan is het weer netjes en kan ik er weer gewoon lopen met Antares en Foskie.

Dan hadden we nog het plan om de Ikea kast in elkaar te gaan zetten. Maar moet zeggen dat ik daar nu geen zin meer in heb. Sol en haar neef eigenlijk ook niet.

13 reacties

 1. Hola,

  Wat je verteld over die drie Nederlanders op het terras is TE absurd voor woorden. Wat mij betreft is zijn er maar 2 woorden voor ZIELIGE SUKKELS. Geen wonder dat ze een boetetocht aan het doen zijn al zal het weinig helpen denk ik. Foskie zal het nu in ieder geval minder warm hebben.

  Houdoe

  • Hoihoi , kan me voorstellen dat Foskie niet op de foto wil ; Jij gaat er toch ook niet op in je blote k! Arme hond , moet helemaal aan zichzelf wennen . Met een paar dagen gaar het wel weer. Is de afrastering nu “Foskiebestendig” ?
   Veel Hollanders weten zich iet te gedragen in een ander land en denken dat alles kan en mag ! Toen wij nog met de camper gi gen kwamen we ook dat soort mensen tegen. Die hingen de was op aan de afrasteri ng van apartementen en gaven een grote mond toen er wat van gezegd werd en zo nog vele andere schaamteloze voorvallen. Sorry maar waren veelal mensen uit het Westen . Daar is de hele wereld van.
   Fijne Za0terdG en maak je “erf” netjes voor de Zondag ! 😂😅
   Groet.🙋‍♂️🙋‍♀️🐶🐾👊👋

   • Hallo Antoinette,

    De afrastering hebben we nog niet getest. Het is de afgelopendagen te warm geweest om ze lang buiten te laten. We doen meer een poep en plas rondje en dan gaan ze weer iop een koele plek liggen.

    hahaha…. ja toen wij ook nog een kcamper hadden zijn we ook wel eens zulke mensen tegen gekomen.

 2. Hoi Rob, ik sluit je helemaal aan bij je vader, en wij weten intussen ook dat je voor 11 euro je buik helemaal rond kan eten. Ik ben blij dat jullie en wij zo niet zijn. Gr. Ma

 3. Foskie ziet er weer goed gekamd uit. En ja voor € 11,00 je buik vol eten kun je nergens in Nederland maar er zijn altijd zeikers die op de centen zitten, misschien word je wens vervult en raken ze van de route. Ook het bospad kan door een ringetje worden gehaald, nu kun je weer gewoon wandelen. die kast loopt niet weg hoor die staat er morgen ook nog wel, fijne zaterdag.

 4. Van de week ook een menú del dia gegeten. En wat je zegt: het voorgerecht is vaak een maaltijd op zich. Daarna kwam het hoofdgerecht: DRIE karbonaden + patat. Het nagerecht heb ik laten zitten. En dat alles voor onder een tientje. Ik snap niet dat ze er nog wat aan verdienen. Ik neem wel altijd carajillo na en dat moet extra betaald worden. Maar dan nog … Die gierige Nederlanders over wie jij het had moeten hun ogen uit hun kop schamen.

 5. Zo lopen er in Nederland ook te veel rond, wat een eikels.

  Probeer zelf zo nooit te worden.
  Gelukkig zijn de meeste mensen aardig.

  Vanaf een camping met 35 graden, wij zitten goed verstopt in de schaduw, morgen is het hopelijk minder warm.

  Sterkte met de Ikea kast

  Ome Karel en Marianne

 6. Wat een vreselijke mensen! Je schaamt je toch rot! Onbegrijpelijk, hopelijk worden ze gestraft! Ik laat nog een fooi achter na een café solo!
  Foski ziet er mooi geknipt en geschoren uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *