Dagje Op Kantoor

Vandaag even geen lampen, werk op de akker of een andere klus in en om het huis. Vandaag op kantoor. Voor de groepenkast moeten nog wat spullen uitgezocht en besteld worden. Voorheen had ik voor dat soort werk een collega, die vindt dat leuk werk. Dus Chris, geen idee of je het blog wel eens leest, maar nu mis ik je. Maar goed het is allemaal gelukt, lukte de vorige keer ook. Ik weet wat ik moet hebben maar wil er zeker van zijn dat ik het voor de goedkoopste prijs heb. Ik kijk eerst bij de leverancier waar ik het de vorige keer kocht, toen de goedkoopste. Ik heb een automaat nodig van 25 ampére. Die kost 38 euro bij hen, de andere 14 euro. Als ik verder zoek kom ik een bedrijf tegen waar de automaat geen 38 euro kost maar maar 16 euro, de andere die ik nodig heb zijn 15 euro. Dan kan ik het beter daar bestellen. Ik bestel er nog wat andere spullen bij die er goedkoper blijken te zijn dan bij de Leroy Merlin. Als ik het allemaal zeker weet plaats ik de bestelling. Deel 1 is nu klaar.

Voor in de electra in de keuken heb ik draad nodig. Kocht ik vorig jaar bij Leroy Merlin nog een rol van 2,5 mm2 draad van 100 meter voor 25 euro, kost die rol nu 35 euro. Ik zoek internet af, maar kom alleen maar hogere prijzen tegen. In vergelijking met Nederland blijkt het nog niet zo duur die 35 euro. Ik kijk ook even bij de Bricomart, die zit in Santiago de Compostela. Daar blijkt als ik alles wat ik aan draad nodig heb het 20 euro goedkoper te zijn. Met nog wat andere dingen, die er ook goedkoper zijn dan bij Leroy Merlin kom ik aan een verschil van 30 euro. Maar voor een verschil van 30 Euro kan ik helaas niet op en neer rijden naar Santiago, 14 euro tol en dan de brandstof nog. Dat wordt dus gewoon Leroy Merlin.

Dan denk ik dat er nog een tussendoor karwei aan zit te komen. Een tijdje terug kwam er uit de wastafelkraan bijna geen water, het zeefje zat vol met roest. Nu krijgen we weer bijna geen koud water uit de kranen en ik weet wel hoe dat komt. Het waterleidingsysteem wat bij ons in de schuur tegen het plafond zit is gemaakt van gegalvaniseerde ijzeren pijpen. Aan de buitenkant zijn die al roestig en lekken op plaatsen. Ik denk dus dat alles vol zit met roest en dat de leidingen misschien volgende week vervangen moeten worden, niet alles, want wat in de muren van de badkamer zit breek ik er niet uit. 

Als het 16 uur is vertrekken we richting Carballiño naar de rijschool om Sol in te schrijven. Als ze even later klaar is bij de rijschool kan ze thuis gelijk aan de slag met de theorie. We gaan ook nog even mij een bedrijf langs wat kunstof kozijnen maakt. Ze hebben een mooie website en daan op afgaande moet het wel professioneel zijn. Als we voor de deur staan is het gesloten. Op de website staat dat ze in de middag open zijn van 17 tot 21 uur. Sol gaat bellen, telefoonnummer 1 wordt niet opgenomen. Bij telefoonnummer 2 krijgt Sol een man aan de telefoon die er duidelijk geen zin in heeft. Alles moeilijk, kunstof kozijnen? Winkel open doen? Pfff om half 7 misschien. Ik maak een gebaar om het gesprek af te kappen, al krijgen we daar kozijnen gratis wan wil ik ze nog niet. We zoeken wel verder! In Ourense zit vast een bedrijf dat wel enthousiast is iets te verkopen.

Ons zwembad is niet echt een succes. De ondergrond is niet helemaal waterpas en dus kan het badje maar voor de helft gevuld worden met water. Gisteren heb ik er het water maar uit laten lopen, en nu ligt het zwembad en de entourage er maar troosteloos bij.

Maar vanavond komt daar verandering in. Straks, weet nog niet precies hoe laat, komt Xavier met de tractor en de laadschop om een stukje vlak te maken. Daarmee moet het zo gepiept zijn zonden al te veel zweet.

Dan even de zonnebloemen op de akker. Alles gaat binnen nu en twee dagen open, er zijn al bloemen die open zijn en er vliegen al bijen en hommels rond. Op de foto is het misschien niet helemaal goed te zien dat de rij van ongeveer 30 meter en een rij van 10 meter klaar staan om helemaal open te gaan.

14 reacties

 1. Hola,

  Inderdaad “dagje kantoorwerk” maar is niet jou echte stijl noodzakelijk en nuttig echter wel.
  Ik ben benieuwd naar het Olympisch bad wat kennelijk aanstaande is.

  Houdoe

 2. Ooooh die zonnebloemen , zo mooi en groot geweldig . Kan me nu al verheugen op de foto’s die hierop volgen als ze volop in bloei staan .
  Veel succes voor Sol met de rijles en vooral met de theorie , pfff. Toi, toi, toi 👍👊.
  Voor jou veel succes met de stroomdraad en water leiding . Pas op dat je ze niet samen voegt 😅🤣😂
  Groet .

 3. Mooi die zonnebloem heb gelijk een foto ervan genomen gebruik ik als verjaardagswens te sturen .
  Dat vakantieplekje ziet zo gezellig uit onder die mooie boom , het zwembad zal vast ook weer benut kunnen worden als de ondergrond egaal is en dan af en toe de tijd nemen om te genieten de zomer is zo weer vlug voorbij.
  Succes,
  José

  • Hallo José,

   Ik snap dat van die zonnebloem niet. Je hebt een foto van mijn zonnebloem genomen? Vanaf je scherm? Moet ik de foto mailen misschien?

   Het Zwembad is klaar en volgens de app’s wordt het warm dit weekend. Eens kijken of ik rust kan houden in het badje.

 4. Prachtig die zonnebloemen vind ze altijd erg mooi en ik heb ook nog eens bij het hoofdkantoor van de zonnebloem in Breda gewerkt. Jij bent net als mijn man eerst overal zoeken waar je minder voor hetzelfde betaald dat is je eerste verdienste. Inderdaad ligt het zwembad er troosteloos bij maar als Xavier is geweest zal hij snel gevuld zijn. En kunnen jullie er weer van genieten. Nog een fijne donderdag verder.

 5. jullie zijn er maar druk mee, uitzoeken waar je het beste kan kopen, geef je gelijk. Prachtig gezicht die zonnebloemen en straks als ze allemaal open zijn geweldig. .En als je er langs loopt hoor je het gezoem van de bijen en hommels. leuk hoor. Veel plezier er mee.

 6. Hoi,

  Goed om te lezen dat alles goed gaat, ik volg je vlog regelmatig…..

  Maar hier missen we jou ook soms….hahahaha 😜

  Chris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *