Dag Twee In Lugo….?

Gistermiddag zouden we vandaag nog een dagje Lugo doen, maar na het tekenen van het contract bij de notaris besloten we gisteravond vandaag niet in Lugo te blijven maar naar Sarria. Dat is een mooi stadje volgens de foto’s op internet. Met een beetje fantasie ligt het op de route terug naar huis. 

Plaatje van internet

Vandaag dus Sarria, waren het niet dat we verschrikkelijk slecht geslapen hebben in het veel te kleine bed. Om een uur of 4 heb ik al hoofdpijn en die wordt niet minder. De ‘noodgevallen voorraad’ ibuprofen ligt in de auto, daar ligt het altijd voor de noodgevallen dus. Daar kan ik nu dus niet bij en ik probeer op de bank verder te slapen. In de woonkamer van het appartement is het ook minder warm. Als het 8 uur is ga ik naar de WC om te kijken hoeveel water er in staat. Als ik er op mijn knieën voor zit blijkt het waterniveau oké te zijn. Later controleer ik dat nog een keer. Sol heeft ook nagenoeg niet geslapen, dus Sarria slaan we vandaag over. Ik blijf tot 12 uur op bed in een donkere kamer liggen. Als ik weer wakker wordt gaat het wel weer. We laden onze spullen in vertrekken naar huis.

Thuis… nee we doen niets, we kijken tv. Sol iets op een spaanstalige zender en ik kijk Startrek op Amazon. Niets te melden dus en heb ook geen foto’s van mezelf voor vandaag.

Ik krijg echter wel een mail trouwe volger, Antoinette. Gelukkig wonen wij in Galicië aan de goede kant van Spanje als het gaat om de stofwolk die uit de Sahara komt. De laatste keer dat we er in Spanje last van hadden, was het bij ons maar een heel klein beetje. Nu bij thuiskomst zie ik niets. Bij Antoinette aan de andere kant van Spanje is het dus wel raak. Zij mag de grijze terrastegels weer schoonmaken nu ze, weer, een terracotta kleurtje hebben gekregen. Succes met schoonmaken voor iedereen die er last van het stof heeft. Hier twee foto’s van Antoinette.

Foto Antoinette
Foto Antoinette

16 reacties

 1. Hoi Rob,
  Die foto’s van Antoinette zien er indruk wekken uit maar hier in Nederland was het ook raak met het zand zelfs je vader heeft zijn auto gewassen en dat was een half jaar geleden. Jammer dat je zo’n Hooft pijn had ik hoop dat je vanavond goed zal slapen. Gr. Ma

 2. Hola,

  Vooral die luchtfoto van Antoinette is prachtig. Het blijft toch een heel apart fenomeen dat Saharazand. Het moet om miljoenen tonnen zand gaan die dan verplaatst worden. Kun je nagaan hoeveel ze er daar van hebben.
  Wel heel erg jammer dat jullie Sarria niet konden bezoeken het lijkt me een mooie plaats. Advies doe het morgen maar zover is het nu ook weer niet vanaf Frean.
  De hoofpijn zal toch niet gekomen zijn door alle spanning aangaande ” Grootgrond bezitters” ?

  Houdoe

 3. Hee Rob
  Dat is een meevaller met het stof bij jou
  Hier bij ons in Montefrio ook een hoop stof voor de tweede keer
  Alles bijten schoonmaken
  Gelukkig dat ik het zeil nog op het zwembad heb liggen
  De honden willen nog geeneens naar buiten
  Normaal zijn ze niet binnen te krijgen
  Hoop dat het snel voorbij is
  Ik begrijp dat je ook uit Brabant komt
  Ik zelf uit Drimmelen

  Tot morgen

 4. Jammer van je hoofdpijn dan maar een volgende keer een tour maken naar dat mooie plaatsje met dat bloemen tapijt in Sarria misschien kom je dan nog meer pareltjes tegen .
  De foto’s van Antoinnette geven idd. de troep weer ,we hebben ook zulke gekregen van onze vrienden heftig hoor, maar het gaat nu beter worden gelukkig. Dus nog effe schrobben Antoinnette.
  Fijn weekend allemaal.
  José

 5. Goedemorgen , wat vervelend (zacht uitgedrukt) dat je zo ziek werd in Lugo , lijkt op een heftige migraine ! Alleen dan kan je alleen maar liggen in het donker met je ogen dicht. Hopelijk voel jij je snel weer lekker in je vel zitten en kunnen jullie alsnog naar Seria , is de moeite waard een dagje te vertoeven.
  Leuk dat ik m’n foto’s in jou blog zie 🤣.
  Doe lekler een dagje (nog) rustiger aan in je eigen prachtige huis ! ” Oost – West…..
  Groet 👋👍
  (Ik ga leker met wster spelen)

 6. Migraine kan echt een spelbreaker zijn, ik hoop dat het nu over is. Ik had mijn ramen allemaal gezeemd net een dag voor Sahara zand, zal je net zien😩Zandstormen zoals Antoinette de fotos heb ik meegemaakt in ZA (ander woestijn dan) en net zo erg, we waren op weg van Port Elizabeth naar Welkom via Golden Gate en we hebben de hele dag met lichten moeten rijden het was net als dikke mist, groot licht weerkaatste, een apart fenomeen! Zoals altijd geniet ik, en Jeanne ook, van jullie verhalen. Fijn weekend ☀️

  • Hoi Biddie,

   De Migraine is weer voorbij. Om te proosten hadden we een fles cava gekocht, geen dure en dat moet het probleem zijn. Ik heb er 2 glaasjes van op. Volgende keer kopen we er een fles van 20 euro.
   Dat zand hoeven we hier niet, al moet ik wel zeggen dat ik het een keer zou willen zien. Lijkt me heel appart.

   Doe Jeanne en Jan de groetjes van ons.

 7. Antoinnette wat heb jij een mooie potten variatie staan met prachtige planten. wij hebben ook heel veel cactussen op ons terras en die staan allemaal volop in knop en in bloei. Rob wat vervelend dat je nu net een migraineaanval moet krijgen, maar gelukkig kun je er nog een andere keer naar toe gaan. Fijne zaterdag samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *