Dag Twee In De Keuken

Vandaag weer verder in de keuken. Als eerste de geiser opnieuw aangesloten, maar nu met een eigen gasfles. Als ik dat gedaan heb en de geiser aan wil steken doet hij het niet. De kap haal ik er af en geef hem eerst maar een schoonmaakbeurt want misschien is er gister van alles ingevallen en gaat hij daarom niet aan. Als dat gedaan is en ik test opnieuw gaat de waakvlam aan maar als ik warm water wil gaat de geiser niet aan. Ik graag wat aan de knop die 3 standen heeft, uit, aansteken en aan. Ik zie dat er wat blijft hangen dus ik haal het kraantje uit elkaar en maar alles schoon en doe er nieuw vet aan alles waar het oude vet zat wat helemaal droog en hard was. Nu doet hij het beter, maar nog niet naar mijn zin. Als ik warm water pak duurt het even voor hij aan gaat en dat doet hij dan met een doffe plof. Hij doet het voor nu, we steken hem wel aan als we warm water nodig hebben en daarna gaat hij weer uit. Het ding is misschien wel 40 jaar oud. Tijd voor een nieuwe, dat wilde we al als de keuken klaar zou zijn. maar we gaan deze week nog een nieuwe kopen, dat is veiliger.

Als ik klaar ben met alles aan de geiser haal ik alles naar boven wat ik nodig heb om het losgekomen isolatiemateriaal terug vast te nieten. Daar ben ik wel even mee bezig. Als het allemaal weer terug zit kan ik met aluminium tape alles luchtdicht aftapen.

In de keuken komt een heel nieuw plafond. Het idee is dat er nieuwe balken in komen waartegen plafondplaten komen en waarop vloerplaten komen. Ook komt er een vlizotrap in want de ruimte boven de keuken wordt vliering. De twee hoofdbalken die er nog zitten zijn gewoon boomstammen waar ook houtworm in zit. De enige functie van die balken was het plafond dragen. Om het mezelf makkelijker te maken heb ik besloten dat die balken beter weg kunnen. De maat is nergens hetzelfde en dat wordt dan lastig met de vloer en het plafond om alles uitgelijnd te krijgen. Met de neef van Sol zagen we de balken weg. Hij staat er onder met een kussentje op zijn hoofd en ik zaag de balk door met de kettingzaag. Daarna moet hij met de balk blijven staan als ik de andere kant doorzaag en opvang. Het is even onhandig en het gaf veel troep, maar de twee balken hadden we zo buiten liggen. 

Nu kan ik makkelijker met de ladder in de keuken werken. Ik moet nu nog wat planken tegen de isolatie nieten zodat de isolatie beter tegen de balken van het dak blijft zitten en niet weer los komt. In de slaap- en eetkamer heb ik dat niet gedaan wat daar zitten er platen tegen die alles op zijn plaats houden. Nu nog even de lamp tijdelijk terug hangen en alles weer opruimen. Er moeten nog wat extra stukken isolatie gedaan worden omdat ik daar eerder niet bij kon, maar dat is voor later deze week.

Foskie heeft het koud. Het is ook niet meer zo warm als afgelopen week. Maar nu hij afgelopen vrijdag naar de trimsalon is geweest heeft hij het extra koud. Hij zit heel de dag te trillen als hij geen dekentje om heeft. Maar Sol heeft er wat op gevonden. Die is namelijk aan het breien geslagen en heeft een truitje voor hem gemaakt. Heeft hij het wat minder koud. 

Foskie is ook een hond met een allergie, daar heeft hij een pilletje voor. Maar krabben doet hij toch. Nu hij zowat geen haar heeft krabt hij zich bijna tot bloedens toe. We gaan er maar eens mee naar de dierenarts kijken of hij wat kan doen. Geen idee wat het is met honden die daar binnen gaan, oké trillen deed hij al van de kou, maar nu is het wel heel erg. Bij Antares is dat ook altijd zo, ze ruiken of voelen iets wat ze daar niet leuk vinden. We wegen Foskie, 7,6 kilo en hij moet op de behandeltafel gezet worden. De dierenarts bij kijkt alles, kijkt met een camera in zijn oortje en neemt twee monsters van de plak die hij kaal krabt. Omdat Foskie nog niet op onze naam staat hebben wij dus ook geen paspoort en weten dus niet veel over hem. Volgens de organisatie van wie hij komt moet hij ongeveer 8 jaar zijn. De dierenarts ziet echter bij het scannen van de chip dat hij van 2010 is, geen 8 jaar dus, maar 11 of 12. We krijgen een middeltje mee en een ander middeltje moeten we bij de apotheek gaan halen. Zelfde spul is voor mensen veel goedkoper dan voor honden of katten vertelt de dierenarts. Als we alles hebben gaan we weer naar huis en zit de werkdag er op.

8 reacties

 1. Hola,

  Ik vind het wel een HEEL bijzonder stempel die gebruikt om de balken te ondersteunen bij het doorzagen. Ik heb al veel variaties van stempels gezien maar deze die jij gebruikt hebt komt mij zeker niet bekend voor. Maar als het (veilig) werkt is het prima en weer een idee opgedaan. Als ik de uitgezaagde balken bekijk zou ik ze zeker niet bestemmen voor de brandstapel. Gelijk heb je wat de geiser betreft om hem nu maar (iets) vervroegt nieuw aan te schaffen.
  Of ik het truitje van Foskie mooi vind zal ik maar in het midden laten maar als het werkt tegen de kou prima. Hoe zou jij het trouwens vinden om bij de huidige temperaturen bij jullie van de een of de andere dag in je blootje rond te moeten lopen?
  Hopelijk helpen de nieuwe medicijnen voor Foskie.

  Houdoe

  p.s
  Het boek voor Jozef is opgehaald

  • Hoi Pa,

   Ja… blijkbaar kan je een neef voor verschillende dingen gebruiken. Gelukkig vind hij het niet zo’n punt om even wat te doen. hij heeft in Panguipulli ook al veel gewerkt… voor al graven.
   Die balken gaan zeker niet weg. Daar moeten de spijkers uit en dan behandelen voor de houtworm en bewaren voor ‘iets’

 2. Hoi Rob en Sol en Christbol,
  Jullie hebben met z’n allen weer heel hard gewerkt, petje af. Ik wil wel even zeggen doe voorzichtig. En Sol ,heel schattig zijn truitje maar hier dragen jongens blauw. Maar als hij het zo koud heeft is het wel een goede oplossing. Fijne avond. Gr. Ma

  • Hallo Henk,

   Ja aan een boiler hebben we al eens gedacht voor de keuken en ook voor de badkamer trouwens. Probleem hier is dat wij de laatste op de stroomkabel zijn en die is ook ng eens te dun. Er kan niet genoeg vermogen door. Als hier de droger bv aan staat als de PV installatei op een bewolkte dag niet veel doet, dan dimmen de lichten. Een boiler gaat hier om die reden niet goed werken.

 3. Dat scheeld een antal jaren met wat jullie dachten, maar jullie hebben van Foskie al veel plezier. Het plafond ziet er al goed uit nu de folie vast zit. Je hebt er veel werk aan. En verstandig dat je nu al een nieuwe geiser gaat kopen daar voorkom je veel ellende mee. Fijne woensdag verder.

 4. Hallo
  Ben weer terug van weggeweest we hebben 4 weken in Frankrijk gekampeerd dus zo als altijd vrij slecht WiFi en zodoende geen blog kunnen volgen , ik heb globaal alle blogs gelezen er is van alles bij jullie gebeurd keuken het hondje enz. en ik hoop dat de medicijnen de jeuk verzacht , het truitje van Foskie is grappig had wat langer gekund dus stukje aanbreien Sol😁
  Plafond snel gesloopt en de opbouw zal ook weer goed verlopen zal vast mooi worden.
  Succes met alles,
  Groetjes,
  José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *