Daar Zijn Ze Dan

Iedereen lijkt wel aan de schoonmaak te zijn begonnen omdat mijn ouders deze kant uit komen. Natuurlijk hebben wij nog wat dingen afgewerkt en schoongemaakt en opgeruimd. Maar dat ook Pablo en zijn vader druk in de weer gingen in de stal om alles spik en span te maken voor de komst van mijn ouders had ik niet verwacht. Pablo is een week bezig geweest met uitmesten van de ruimtes waar de kalveren staan. De vader van Pablo is de laatste twee dagen voor mijn vakantie druk geweest met de hogedrukspuit. Alles is dus netjes in de stal. Hopelijk houden de koeien dat ook zo. Ook Xavier vraagt of hij met de tractor en maaimachine het enorm hoge onkruid even om moet maaien voordat mijn ouders komen zodat de tuin in wording er toonbaar uit ziet.

Aan de amanderboom hingen trouwens al 6 amandels 🙂 2 hebben we er op.

Dan, afgelopen maandagmiddag, komen mijn ouders aan. Na het parkeren van de caravan op de camping is het tijd voor koffie cadeautjes.

Van een ding wist ik dat het zou komen, een stof/waterzuiger van Kärcher waar een sluiting van stuk is. Verder nog prima in orde en op het probleem van de sluiting vind ik wel een oplossing. Maar ook de envelop van Jan en Jeanne en het pakje van Jan, Roos en Jeroen om mee en van te gaan eten was heel erg leuk en hadden we zeker niet verwacht! Ook Petra bedankt

Om volgend jaar een grotere verfrissende duik te kunnen nemen in koel water uit de bronnen van Frean, kregen we van mijn ouders een zwembad dat even een maatje groter is dan het ronde bad wat we nu hebben staan.

Gelukkig klaarde het een beetje op toen mijn ouders aankwamen. Ook vandaag ziet het er vriendelijk uit. 30 graden is voor ons niet nodig, maar een zonnetje is wel lekker. Wat we allemaal gaan doen, of niet weten we nog niet. Vandaag staat voor Sol en mij in ieder geval een rit naar Chantada op de planning. Met wat mensen uit de buurt gaan we naar een internet aanbieder om een pre contract voor glasvezel af te sluiten. Hopelijk kan dat bedrijf er dan voor zorgen dat er snel een glasvezelkabel getrokken gaat worden in ons deel van het buitengebied van de gemeente.

Vervolg

Jullie verhalen door Ton en Ineke van den Wijngaart VERHALEN

10 reacties

 1. Hola,

  Dat wij kennelijk welkome gasten waren in de omgeving waar Rob en Sol blijkt wel uit het verhaal van Rob. Uiteraard weet ik deze keer niet zoveel te schrijven aangezien onze bijdrage in de rubriek verhalen overlappend is met een deel van het blog.
  Plannen voor de komende dagen zijn al min of meer gemaakt maar neem maar van mij aan dat een bezoek aan een of meerdere chineese toko’s op het programma staat anders zou Ineke er nog verdrietig om worden. Hier de chinees en in Nederland de Action.

  Houdoe

  • Hoihoi , wil jou en Ineke , heel veel dank sturen voor de geweldige reisverslagen. Puur genieten . Alsof we weer met de camper onderweg waren . Wens jullie een fijne week ( veeeel te kort) bij Sol en Rob. Dank , dank . Groet van ons . 🙋‍♂️🙋‍♀️👊👍🌝

 2. Hola alle 4!!!
  Wat een mooie week zal het gezamenlijk voor jullie worden. Mooie herinneringen maken waar je het weer een hele tijd mee moet doen. Maar eerst gezellige uitstapjes maken en aansluitende etentjes.
  Mooie reis hebben jullie gehad tot nu toe Ton en Ineke. Wij rijden vandaag de grens over bij San Sebastián. Volgen de kustlijn en zien wel hoe verder! Wij wensen jullie een zeer aangename tijd en geniet ervan. Leuk ook jullie verhaal te mogen lezen! Groetjes Otto & Joke 🫠🤗👋👌

 3. Fijn dat je ouders veilig zijn aangekomen en wat een ‘proper ‘ welkom 😁geniet samen deze week en ook leuk dat enveloppe cadeau om samen uit eten te gaan ,gezellig en laat het lekker smaken.
  Kleurrijke schilderijen zal vast een leuke plek krijgen en opfleuren, bij de Chinees rondstruinen ! er blijft altijd wel wat aan je handen plakken😁🌞🍀,
  Groetjes en veel plezier.
  José

 4. Ach zo fijn je familie die kort of lang blijft, te mogen ontvangen is echt een verrassing, telkens weer. Ook ik mocht mijn (mijn enige) familie ontvangen en geeft een fijn gevoel. Ik hoop dat jullie het net zo fijn hebben. Heel veel plezier met elkaar en geniet er van, is zo weer voorbij. En dan die Chinese winkels hoer zijn er wat mij betreft eigenlijk te veel. In mijn directe omgeving al 6. Goed voor de concurrentie maar verder niet, overdaad zal ik maar zeggen. Groetjes van mij aan allemaal

 5. Hoihoi , geweldig de lang verwachte camping gasten zijn veilig aangekomen !!
  Met open armen ontvangen door (bijna) het hele dorp 🫣 . Wat ontzettend leuk een nieuw zwembad cadeau te geven , dat kunnen ze daar wel gebruiken.
  Wij wensen jullie alle 4 een super gezellige week? toe . Waarom eigenlijk zo kort voor zo’n lange reis ? Je Pa en Ma zijn toch pensionados , dus tijd zat . Een week is zo kort 🤭🤣
  Geniet er maar goed van samen . Veel groeten en….we lezen vast wel hoe het IS/WAS ! Salud , op een prachtige week.
  Groet .👊👍🍾🥂🍽🌝🙋‍♂️🙋‍♀️👋

 6. Wat gezellig zo weer samen te zijn voor een week dus dat word genieten van allerlei dingen en dingetjes. Jullie verhaal is leuk om t lezen Ton en Inekeen nu dus op de prive camping. Heel veel plezier alle 4 en we kijken al uit naar de volgende blog.

 7. Hallo Sol, Rob en Ineke en Ton,
  Ik heb me wild gelachen om alle buren die ineens grote schoonmaak gingen houden. Dit deed mij denken aan mijn moeder. Als er bij ons vroeger een verjaardag aan zat te komen dan moest al het koper gepoetst worden voor de visite. En wat fijn dat jullie nu nog een groter zwembad hebben gekregen. Ik heb genoten van het reisverslag van Ineke en Ton. Fantastisch om zo’n mooi uitgestippelde reis te maken en ons hierin te laten delen met de mooie foto’s. Het zou best wel leuk zijn als er meer lezers van “Naar Galicë” bij de Verhalen hun laatste vakantie-ervaringen willen vertellen. Wij zijn dit jaar alleen naar Texel geweest, dus niet zo heel erg spectaculair om daar iets over te melden.
  Bij het verhaal over de Enka fabriek moest ik heel diep nadenken. Ik wist dat daar iets aan de hand geweest was, maar wist niet meer precies wat. Ik heb gegoogled en toen kwam ik een bericht tegen in de Etten-Leurse Bode van 2 december 2015, over de problemen met de Enka fabriek met een foto van Ton. Was reuze interessant om te lezen.
  Ik wens jullie een heel fijn verblijf de komende tijd met z’n viertjes toe.
  Groet,
  Yvonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *