Cleopatra

Als we opstaan blijkt er weer sneeuw te liggen, mooi maar voor ons hoeft het niet meer. Gelukkig blijft het ook niet al te lang liggen. Wel blijft het heel de dag grijs. We stoken het fornuis in de keuken op en daar is het dus snel aangenaam. De houtjes die ik gisteren klaar maakten om op te stoken doen het goed. Als de fik er goed in zit kunnen er grotere stukken hout op. We hebben een hoop hout maar die stukken zijn te groot om te gebruiken. Ik kan dus als houthakker aan de gang. Voor vandaag en morgen hebben we weer voldoende om het warm te houden in de keuken.

Cleopatra, wij hebben geen ervaring met zwangerschappen, niet van onszelf, andere mensen of van dieren. Cleopatra is dus de eerste die zwanger is die wij van dichtbij meemaken. Maakte ik gisteren een doos klaar met een mandje er in, gaat ze vandaag ergens anders liggen. Dat was een plekje wat ik al veel eerder klaar maakte. Het is wel duidelijk dat die kat geen raad weet met zichzelf. We hebben geen idee hoelang ze al in verwachting is maar we hebben het idee dat het niet zo lang meer zal duren. Als ze Sol of mij ziet wil ze aandacht en die geven we dan maar. 

Volgens video’s op internet moeten we heel ons huis en alles daarbuiten inrichten als kraamkamer. Dat gaan we dus niet doen. Bij de buren bevallen de katten ook gewoon zonder speciale inrichting. Volgens mij heeft ze nu plekjes genoeg.

Morgen komt de vrouw van de organisatie waar Foskie ook vandaan komt. Ze komt kijken of het goed gaat en wat we eventueel nog zouden kunnen doen. We zien wel. Belangrijkste is dat zij vast een thuis gaat zoeken voor de kittens die komen gaan.

We hebben nu wel een beetje het vermoeden dat Cleopatra bij ons in de buurt uit een auto is gezet. Volgens internet is een poes zo’n 65 dagen zwanger. Ze is hier begin van het jaar gekomen. Het is duidelijk geen wilde poes en het verhaal dat een kat wel eens in een auto klimt en er dan ergens anders weer uit klimt kan, maar lijkt ons sterk. We denken dat de vorige eigenaar van Cleopatra gezien heeft dat er een kater op gezeten heeft en dat toen besloten is de poes ergens achter te laten. Maar dat weten we pas in maart, heeft ze begin maart kittens dan klopt waarschijnlijk ons verhaal en is het later dan kan het ook een kater geweest zijn die hier is geweest. Maar die kwamen pas half januari.

Vandaag weer zo’n dag dat er niet zo heel veel uit mijn handen komt. Ik heb wat kleine dingetjes gedaan. Het meest grote karwei wat ik gedaan heb is het inpakken van mijn buiten kantoor bij de telescoop. Dat kan maar beter een beetje beschermd zijn tegen de regen en sneeuw nu er nog geen verf op zit. 

Kort verhaaltje dus vandaag, want veel meer heb ik niet te vertellen.

14 reacties

 1. Hola,

  Ik kan me voorstellen dat het witte landschap jullie nu niet meer aanspreekt en ook niet meer hoeft maar ja moedertje natuur laat zich niet leiden door wat jullie (of wij in het algemeen) zouden willen.
  Dat Cleopatra haar eigen bevallingsplekje zoekt mag wel duidelijk zijn. Ik sprak daar gister al over. Inderdaad kunnen wij nu allemaal zien dat ze zwanger is. Zoals je zegt lijkt het er inderdaad op dat zij bewust bij jullie gedumpt is alhoewel katten inderdaad wel eens als ongewenst passagier mee willen liften. Wij hebben het ooit met een van onze katten eens meegemaakt. Die was toen in een onoplettend moment in de auto van mijn zwager gekropen en werd pas een dorp verder ondekt.
  Het filmpje is trouwens wel heel mooi en laat goed de genegen/aanhankelijkheid van de kat zien.
  Wij zijn vandaag bijna gratis gaan lunchen aangezien we nog een cadeaubon hadden die we van de kleinkinderen gekregen hadden toen we 55 jaar getrouwd waren.

  Trouwens nog even terug naar vorige week:
  Ik gaf je toen criptisch een raadsel om ere achter te komen wat voor jubileum jij over 6 weken (gerekend vanaf vorige week) zou hebben. Ondanks een aantal pogingen van jou is het nog een raadsel maar ja je hebt nog 5 weken nu.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Dat verhaal van die poes weet ik nog, was dat niet in de auto van ome Karel? Helaas gaan een hoop mensen hier nog anders met een (huis)dier om dan in de meeste gevallen in Nederland.

   Wat het raadsel betreft. Gaat het om een jubileum wat al X jaren geleden is of zo maar een paar jaar terug.

 2. Hoi Rob en Sol,
  Zo lief die poes, en het klopt dat een poes haar eigenkraambed zoekt zo moet je ook niet te veel met andere mensen bij de poes komen als ze kittens heeft. Als de andere mensen haar niet aanstaan kan ze hen dood bijten dat duurt maar ’n paar dagen. Ze kan ze ook op een andere plek leggen. Sterkte er mee. Gr. Ma
  O ja, Sol Ik heb ook nog een paar nieuwe vormen gekocht voor mijn kaarten en andere dingen ik ga ermee aan de slag , Je hoort het nog wel. Gr. Ineke

  • Hoi Ma,

   Hier is het niet zo druk, dus ook de kraam visite zal wel meevallen denk ik. Ze kijkt maar waar ze wil bevallen. Wij hebben wat dingen voor haar in orde gemaakt maar als ze die niet wil ook best. We hopen alleen omnder dak te vinden voor de eventuele kittens. Morgen vragen we even wat bij de dierenarts.

 3. Goeden-Zon-dag-morgen !
  Het zonnetje nog niet te zien ook hier nog grijs bewolkt , misschien slaapt ze ooķ uit .
  Wat ontzettend schattig dat filmpje van Cleopatra . Zo’n lieve poes , idd duidelijk een “huis”kat . Ik geloof nooit dat het nog lang gaat duren , ze loopt echt onrustig een plekje zoekend , hulp/aandacht vragend rond. Wel heel fijn dat er iemand komt kijken die er echt verstand van heeft , wordt de tijd misschien wat duidelijker.
  Pfff wie laat nou zo’n lieve poes zo maar ergens achter !? Kan hier steeds zo kwaad om worden . Een beest heb je voor het leven , dat moeten mensen zich beter realiseren.
  Gelukkig is Cleopatra in een “gouden” mandje gekomen . Er komen vast nog veel meer lieve video’tjes binnenkort !
  Hele fijne Zondag samen.
  Groet . 😄😉🙋🙋‍♀️👊👍

  • Hallo Antoinette,

   Tja wij begrijpen er ook niets van. Maar we weten ook dat het hier in Spanje door een hoop mensen toch anders gedacht word over huisdieren. Videos komen zeker als het zo ver is.

 4. Brrr… sneeuw niet bijster dat weer , hier wel zonnig lekker weer met veel wind en een koud ondertoontje, wel erg lief van jullie dat je zoveel aandacht en moeite doet voor Cleopatra ze zal een trots moedertje worden en het fijt dat ze het niet kan vinden is dat jullie op gegeven moment verrast worden met nieuwe leventjes, altijd weer bijzonder,
  Succes,
  José

 5. Echt een lief beestje die cleopatra en ze zal denk ik snel bevallen aan haar reactie te zien. Je buitenplek bij de telescoop is zeer zeker goed ingepakt en zal van regen of sneeuw geen last hebben. Geniet de rest van de zondag maar heerlijk in de warme keuken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *