Cleopatra, Kittens, Banden, Remmen En De Vlag

Volgens ons is Cleopatra het een beetje beu aan het worden die 6 kittens die haar zo’n beetje vacuüm aan het zuigen zijn. Als we gaan kijken staat ze gelijk op en gaat neer een hoger stukje in de kamer en laat de kittens even voor wat het is, wij mogen ze dan even hebben. Die vinden het allemaal geweldig overigens als we komen kijken. Ze zien ons al klimrek. Voor je het weet hang je vol met kleine katjes die kleine maar scherpe nageltjes hebben. Als we weg willen van de logeerkamer is het ook altijd een gedoe, een van ons gaat staan en plukt de katjes van de ander af en zet ze wat verder weg zodat we snel de kamer af kunnen.

Afgelopen week gingen we een keer kijken en voer brengen en toen bleek Cleopatra ervan door te zijn gegaan. Het was op de dag dat ik niet met de auto naar huis kon. Dat was ook de dag dat we in de ochtend het laatste voer gaven wat we in huis hadden. Blijkbaar heeft Cleopatra veel honger gehad en is weten te ontsnappen via het raam. Wij hebben in een deel van het huis dubbele schuiframen. Dus een binnenraam en buitenraam. Omdat je toch wel ruikt dat er een kat in die kamer zit, had ik het buitenraam links een beetje open gezet en het binnenraam rechts een beetje open gezet. Tussen de ramen zit ongeveer 10 centimeter ruimte. Cleopatra heeft zich daardoor naar buiten weten te manoeuvreren.  Probleem voor haar was wel dat ze nu niet meer terug naar binnen kon komen. Gelukkig vonden we haar snel. Of eigenlijk vond zij ons snel toen we gingen zoeken, ze kwam gelijk naar ons toe.

Daarna heb ik het raam op allerlei manieren gebarricadeerd, maar toch wist ze gisteren nog een keer weten te ontsnappen. Deze morgen voordat ik naar mijn werk ging heb ik een stuk heel stevig en stug gaas tussen de twee ramen in gezet. Het zit links en rechts klem in de gleuf waar het rolluik door omlaag gaat en aan de bovenkant zit het rolluik er voor een deel voor. Met dit gaat kan Cleopatra niets, veet te stug. Nu gelukkig wel frisse lucht en een kat die niet meer naar buiten kan.

Vanaf vandaag gaan we, als we met Antares en Foskie een rondje gaan lopen, ook gelijk een rondje lopen met Cleopatra, zo is ze even buiten en even weg bij de kids. Die kids vliegen ons ook gelijk aan, ze willen klimmen!

Vandaag de bandenwissel dag, ook moeten we met een van de kittens naar de dierenarts. We hebben een plekje op haar huis gezien en daar staat ook geen haartjes. Het is een of andere infectie. Aan een foto had de dierenarts niets, dus moest het poesje mee. We zijn om 1430 vertrokken en zijn om 1730 thuisgekomen. Heel de tijd heeft het poesje gemiauwd. Ook hebben we gelijk eten voor de kittens gekocht. Ze hebben zojuist het eerste vaste voedsel op.

Toen we de auto op zijn gaan halen vertelde de monteur ook dat het dringend nodig is de remblokken voor te vervangen. Ik wist het al, en vertelde het laatst tegen Sol dat dat binnenkort gedaan moet worden. De bandencentrale heeft al laten weten wat de kosten gaan zijn om alles voor te vervangen. Normaal iets wat ik zelf doe, maar voor 55 euro ga ik niet lopen klooien. Iets voor volgende week. 

Nu weekend. Wil iedereen er wel rekening mee houden dat de vlag nog een keer uit moet en wel 29 april, dan is mijn moeder jarig.

8 reacties

 1. Hola,

  Bij het aanschouwen van de barricade van het raam in de kittenskamer moest ik toch even denken aan een EBI (Extra Beveiligde Inrichting) maar moest er ook wel even om lachen en dus is het geen EBI aangezien ze daar volgens mij niet al teveel lachen.
  Normaal gebeurt uitbesteden van werk wat je zelf kunt, en altijd gedaan hebt, pas op latere leeftijd maar ja voor die prijs kun je ook niet sukkelen.
  De vlag ligt al klaar nu morgen het zonnetje nog buiten……….binnen is het immers altijd.

  Houdoe

 2. Hoi Rob en Sol ,Goed dat je het zegt Rob, zo kan je vader het ook niet vergeten. Weet je iets van dat katje wat naar de dierenarts moet? En wat een leuke foto van die pluisebollen . Gr. Ma

 3. Heel lang geleden vonden wij een klein nat hoopje kat in onze tuin. Nadat we haar vertrouwen hadden gewonnen, was ze 16.5 jaar deel van ons gezin. Ze heeft ons twee keer verrast met een nestje jongen. De eerste keer dachten we dat ze te jong was om kittens te krijgen, de tweede keer was ze binnen 5 maanden alweer zwanger, hiernaar hebben we haar laten sterileren. Twee keer hebben die pluizenbollen aan mijn benen gehangen. Best pijnlijk.

 4. Geweldig die katjes en dat Cleopatra er genoeg van heeft is het duidelijk dat het kroost mag uitvliegen, die prijs in de garage is te gek 👍
  hopelijk schijnt morgen de 🌞voor Inneke, vandaag is het 3 niks.
  José

 5. Allereerst natuurlijk Ineke van harte gefeliciteerd met u verjaardag en maak er een leuke dag van. Ook de rest van de familie gefeliciteerd. Kan me goed voorstellen dat mama Cleopatra het onderhand beu is als ze 6 zuigende poesjes aan haar buik heeft hangen. Ook ik weet dat katten slim zijn qua ontsnappen wij zijn onze poes ook een hele dag kwijt geweest toen ze via een keukenraam ontsnapte normaal komt ze nooit op straat en een Engelsman vond haar een apartement verder diep ineen gedoken in een hoekje. Nu jij gaat vanaf volgende week weer met een veilige auto de weg op als de remblokken zijn gewisseld. Nog een hele fijne zaterdag.

 6. Mama van Rob van harte gefeliciteerd met u verjaardag …ook de rest van de familie.
  Hopelijk heeft u een super leuke dag met een zonnetje net zoals hier in Galicië. 🎂🍷🌹

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *