Chuchuwa Chuchuwa Wa Wa

Vandaag gaan we naar een stadje, het is een oud stadje en Sol en ik zijn er in maart al eens geweest. Fer, de man van de nicht van Sol, zit in de leren schoenen en tassen. In het stadje, Allariz, is een leerlooierij museum en dat wil Fer graag bezoeken. Het is net iets ten zuiden van Ourense dus met iets minder dan een uurtje rijden zijn we er. Het museum is vandaag tussen 11 en 14 uur open en ook van 17 tot 19 uur. 

Voor we vertrekken en wij bezig zijn om dingen in de auto te laden voor Violetta en Foskie en Antares zetten we Violetta voor de TV. Een liedje wat ze geweldig vind is Chuchwa Chuchuwa wa wa. Heel leuk voor haar, maar als je het een keer gehoord hebt zit het in je hoofd en kom je er niet meer van af. Ik raad dus ook aan niet naar onderstaand filmpje op YouTube te gaan luisteren. Ook onderweg naar Allariz staat het liedje verschillende keren aan met als gevolg dat het nu nog in mijn hoofd zit.

Aangekomen in Allariz lopen we van de parkeerplaats midden in het centrum naar het museum wat aan de rivier gelegen is. Bij het museum zit ook een winkeltje en een restaurant. Het blijkt allemaal niet bij elkaar te horen. De ingang van het museum is in het winkeltje, maar als we in het winkeltje staan met mooie leren spullen vertelt de man in de winkel dat het museum vandaag niet open is en dat hij niets met het museum te maken heeft. Jammer maar helaas dus. Foto van over het hek genomen.

We gaan een rondje door het stadje lopen want we hebben in het restaurant een tafeltje om half 3 gereserveerd. 

Het stadje is op verschillende plaatsen al in de Kerstsferen gebracht. Als we terug wandelen door het stadje richting het restaurant lopen we door het parkje aan het water. We gaan speciaal naar dit restaurant want honden zijn hier geen probleem. Een dag menu serveren ze er ook. Maar dat is duurder dan het gangbare dagmenu. We gaan á la carte. De meeste keren als we ergens een dagmenu gaan eten eten we lekker, maar dit is toch wel even wat anders! 

Als we gegeten hebben lopen we nog wat door het stadje, drinken ergens nog koffie en rijden dan weer naar huis. Violetta slaapt, dus Chuchuwa kan uit blijven.

16 reacties

 1. Hola,

  Bij de aanhef van de blog dacht ik dat het over een hond(je) zou gaan maar ik zat er dus goed naast. Het is met kleine kinderen altijd zo dat als ze iets leuk vinden het tot “vervelens” toe herhaald moet worden. Punt is alleen dat we vergeten zijn dat we zelf ook zo geweest zijn toch.
  Wat jammer dat het museum vandaag niet open was was ook nu gaat kennelijk weer op manjana….
  Het lijkt me overigens wel een heel mooi dorpje.
  Op het eind zeg je dat jullie etentje nu “wel even iets anders was”. Je zegt er echter niet bij of dat positief of negatief bedoeld is. Ik neem aan positief. Hoe dan ook blijf genieten van het samenzijn.
  Ook ik ben vandaag voor jullie bezig geweest….
  Ook al staat ons kerstcadeau al bij jullie in de keuken moeders wilde toch nog iets opgestuurd hebben. Dat dus maar in gang gezet natuurlijk.

  Houdoe

 2. Wat een leuk filmpje van al dat houtsnijwerk en huisjes daar is wel een poos aan gewerkt maar erg mooi. Net als je vader dacht ik met dat eten is dit positief og negatief. Maar het zal wel positief zijn geweest. Vond dat melodietje wel grappig en echt iets voor kinderen.

 3. Wat een leuk stadje het is een dorpje in een stadje prachtig gemaakt van overgebleven en bruikbaar hout en kunstig 👍heel idyllisch aan dat water, dezelfde vraag als bij pa en Mieke kwam bij mij ook op dus…dat filmpje is ind. leuk voor de kindertjes en ze gymmen /bewegen er tevens bij
  dus prima.
  Geniet nog samen,
  José

 4. Was het eten nou lekker of niet, vroeg ik mij af?
  Ja, wanneer iets open of dicht is is altijd een raadsel. Eergisteren was Mercadona (supermarkt) dicht. Gisteren open, geloof ik Vandaag weer dicht. Mooi dorpje overigens waar jullie waren.

 5. Goedemorgen ,
  Goh wat Jammer voor jullie visite dat het museum gesloten was . Voor jullie ook een beetje natuurlijk . Komen ze van zo ver en dan….
  Wat een geweldig “Kerst”-dorp hebben ze daar gemaakt . Jij hebt vast je ogen uitgekeken met al die prachtig verwerkte hout resten. Wat zal dat ’s avonds mooi zijn met allerlei lampjes . Als je helemaal klaar bent met renoveren van jullie geweldige huis lijkt me dit ook een mooie “hobby” voor jou !😉.
  Het filmpje heb ik maar niet gekeken/geluisterd om te voorkomen dat het blijft hangen.😔.
  Dank je wel weer voor alle blogs de laatste tijd , het blijft genieten.
  Fijne dagen met de Familie , zal vreemd zijn als ze weer vertrokken zijn
  Groet . 👍🙋‍♀️🙋‍♂️😁🤜
  (p.s.voetbal van het Spaanse elftal moet je kijken in een cafetaria /cafe’tje ! Da’s lachen , niet speciaal de voetbal!🤣🤣)

  • Hallo Antoinette,

   Ik zou inderdaad op de akker als die leeg is van alles van houtr kunnen gaan maken voor de kerst. Erg ingewikkeld ziet het er niet uit. We hebben hout genoeg in ons bos. Maar goed ik ben nog niet klaar in huis, dus dit moet nog even wachten.

  • Hoi Antoinette en Ben,
   Helemaal eens: ik vergeet dan naar de wedstrijd te kijken, er gebeurt te veel om mij heen, haha! Ook in Portugal hebben wij dit meegemaakt: Portugezen zijn overwegend ingetogen, maar niet bij een voetbal wedstrijd, ik keek ook daar mijn ogen uit!
   Hoi Rob en Sol,
   De afgelopen dagen wat andere blogs, maar even rust voor je lichaam en ledematen is wel even lekker denk ik. Tegelen en voegen is best een klus! De keuken wordt steeds meer keuken, mooi om te volgen, en nu mooi ingewijd met broodjes in de oven en kokkerellen door familieleden 😉
   Prachtige foto’s van de natuur en dorpje. Dat liedje heb ik toch even geluisterd: ik moest enorm lachen, typisch wat kinderen fantastisch vinden. Vervolgens kreeg ik rechts een hele waslijst met nog meer Pica Pica liedjes. Pfew!
   Fijne dag!

   • Hallo Eveline,

    hahaha…. Pica Pica… mijn youtube staat er nu ook vol mee. Voor mij was het idd ook wel even lekker dat ik een paar dagen eens niet aan het klussen ben. Nu heb ik weer voldoende energie om verder te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *