Chinees

Vandaag hebben we weer een afspraak met Fran de hondentrainer in Monforte de Lemos. Als we willen vertrekken kunnen we nergens de riem van Antares vinden en we moeten er twee hebben. Geen idee, maar er moeten hier in huis spoken zijn die dingen verstoppen! Paspoort van Sol en nu 2 riempjes. Ik houd er niet van te laat te komen dus we zoeken een stuk touw wat we aan haar tuigje kunnen maken en vertrekken. Voor het eerst stapt Orion ook thuis zelf in de auto. We kunnen vertrekken.

Ik heb ooit lang geleden van mijn schoonvader een originele Chinese militaire lange jas gekregen. Hij is voor zijn werk ooit in China geweest en heeft de jas toen gekregen. Het is koud, dus ik draag de jas, zoals altijd als het koud is. Velen denken dat het een Russische jas is. Als we in Monforte zijn en bij Fran’s school binnenstappen is het druk met honden. Een van zijn eigen honden trekt mijn aandacht. Het is een mopshond(?) puppy en omdat het koud is heeft hij ook een jas aan. Dan mag het hondje ook op het stuk terrein komen waar wij staan. Ik moet nu toch echt even vragen of ik met dat hondje op de foto mag. Ik ben namelijk in de groene militaire jas, hij heeft een (nagenoeg) zelfde kleur jas aan en zijn vacht is dezelfde kleur als mijn kraag. Als de foto’s gemaakt zijn wil hij niet meer bij mij weg en blijft tussen mijn benen staan. 

Dan kunnen wij gaan en gaat Fran aan de gang. Wij hebben nog een afspraak. We kunnen voor een booster prik langs bij de prikstraat en dat kan zonder afspraak. Het is er niet druk en we kunnen na de administratie gelijk doorlopen naar de prikplaats. Na een wachttijd van 5 minuten mogen we weer weg. Sol heeft meer last van de prik dan ik. Bij haar is het alsof ze een harde stomp gehad heeft.

We gaan terug en halen de honden op. Volgens Fran worden de ongevaccineerde gediscrimineerd. Een antievaxer dus. We gaan er maar niet op in. Al is hij niet het figuur dat nu denkt dat wij volledig compatibel zijn met Microsoft Windows 11 en onder controle staan van Bill Gates. Onderweg naar huis ruiken we dat Orion het niet leuk meer vindt in de auto. Hij heeft alweer overgegeven.

Thuis maak ik de zaken met de verzekering in orde. En ik kruip daarna onder de auto om de minder zichtbare schade op te nemen en daar maak ik foto’s van. Er is nogal wat schade! Laat ik het daar maar bij houden.

Al is er met de wegligging niets mis. Met losse handen rijden, dan gaat de auto gewoon rechtdoor en dat is ook bij remmen met losse handen. Zelf blijk ik ook nog lichamelijk wat te hebben overgehouden aan de aanrijding! Maar dat blijkt een positief bijeffect te zijn. Van al het werk was mijn rug zo stijf als een wat en zochten we al naar een manueel therapeut, maar door de enorme klap zit alles weer los en heb ik geen last meer van een stijve rug. 

Vandaag zijn is ook iemand geweest om het nieuwe raam in te meten. Hopelijk is het net zo snel geleverd als dat het ingemeten is. De deur was er met ongeveer een maand. Dus ergens in februari zou mooi zijn. Even afwachten.

….En ja, de kerststerren krijgen water. Maar toch is er een levens moe.

7 reacties

 1. Hola,

  Natuurlijk heb je er geen aanrijding voor over om van de rugpijn af te komen maar het is wel een erg prettige bijkomstigheid nu het je toch overkomen is en je weer een ” tienerrug” hebt.
  Jammer dat je meer schade denkt te geconstateerd te hebben aan je “vriend(in) Dacia”.
  Hopelijk word alles snel en goed geregeld en afgewerkt. We zijn benieuwd.

  Houdoe en op naar het feestje

  • Hoi Pa,

   HAHA tiener rug. Nou zo lenig ben ik niet meer. maar het is wel lekker zo.

   Ik zal nog wat foto’s via mail sturen. Er is echt meer stuk. Geen idee of het al was, maar ik zie links en rechts voor bij de portieren ook verschillen.

 2. Hoi Rob,
  Dat ziet er niet goed uit met je auto maar fijn dat je rug niet meer zo zeer doe. Hebben jullie al vorderingen met de honden gemerkt ? Je vader had ook geen last van de boosterprik maar ik wel net of ik een flinke blauwe plek had maar naar ‘ n paar dagen was het weg. Gr aan Sol en slaap lekker vanacht. Gr. Ma

  • Hoi Ma,

   Ik merkte gisteren eigenlijk gelijk al dat ik geen last meer had van mijn rug en de spierpijn. Wilde dat gister niet op het blog zetten want misschien was het vandaag terug.
   Met de honden, ja we merken verschil. Soms willen ze alle twee spelen, maar dan is Orion te wild. Volgens de trainer komt dat omdat hij te vroeg uit het nest gehaald is en daarom niets van zijn moeder geleerd heeft.

 3. Hoi Rob,

  Super leuke foto’s met dat mopsje.
  De foto van de auto minder leuk…hopelijk wordt het snel geregeld met de verzekering.

  Ik wens jou en Sol een fijn weekend

 4. Super leuk die foto met ‘Mops’ en hoe hij kijkt naar zijn kleurgenoot…🧐
  hopelijk komt het goed met de auto , altijd spannend met die verzekeringen maar ook hier heb je weer verstand van, beste wensen voor Sol en ook voor jou natuurlijk,
  José

 5. Leuke foto’s van jullie twee en hij kijkt je zo lief aan. Wat vervelend dat je steeds meer schade aan je auto vind hopelijk word alles netjes opgelost. Vind het steeds zielig als ik lees dat Orion weer ziek is geweest in de auto.een heel fijn weekens samen. Gr. Mieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *