Chantada Tot De Macht 2

Vandaag naar Chantada. We hebben vroeg een afspraak bij Sonja van de bank. Laatste keer ging er weer van alles niet goed met de systemen van de bank en onze gegeven. Nu was het wat mij betreft de laatste keer dat we gingen. Bank kost te veel tijd! Maar wonder boven wonder blijkt alles te werken. Sonja voert onze gegevens in, scand weer onze documenten en wij moeten weer tekenen. Alles gelukt vertelt ze blij. Mooi, denk ik dan nog. Maar, zegt Sonja, nu moet alles gecontroleerd worden om te kijken of jullie geen fraudeurs zijn. Ja, zoveel problemen met illegale Zuid Amerikanen hier, voegt ze er aan toe. We krijgen bericht als we weer moeten komen voor de nieuwe betaalpassen. Goed dan nu ergens koffie!

Al een paar dagen likt Antares zich, op momenten, suf aan haar linker voorpoot. Eerst gekeken of ik misschien een teek zie. Maar tussen die haren zie ik niets maar voel wel een bultje. Voorzichtig houdt Sol haar pootje strak als ik de haren er op wat korter scheer. Ja, een bultje, geen wondje oid en als ik er op druk doet het blijkbaar geen pijn. Vanochtend hebben we er foto van gemaakt en nu we toch in Chantada zijn gaan we gelijk maar even bij de dierenarts vragen wat het is. Zoals te verwachten is het lastig om zoiets op een foto te beoordelen. Kom om 5 uur even terug met haar, dan kan ik even kijken. 

We zijn weer thuis en doen de koeien naar buiten die daar niet veel zin in hebben want het is koud. En daar hebben ze gelijk in. Net even gekeken, de hoogste temperatuur was 5,4 graden. Als ze in de wei staan ga ik in de eetkamer aan de slag. Er zijn een paar afwerk dingen die nog gedaan moeten worden voordat ik kan gaan schilderen en ik moet het gat waar ik aan de buitenkant een zeil voor heb gespannen, vanbinnen nog dicht maken met stukken tempex en een plaat. Rond het kozijn van het nep raam moeten afwerklatjes komen en op de muur die ik verder opgetrokken heb moet dat ook gedaan worden. Omdat allemaal netjes en op gelijke hoogte te maken, haal ik de roterende laser van stal en zet overal waar een latje op de muur moet komen een streepje van waaraf ik kan meten. Niet heel erg veel later ben ik klaar met de afwerklatjes. Ook moet ik hier en daar nog een beschadiging aan de muur herstellen en daarvoor maar ik weer een kalkpapje aan en smeer de muur aan. Morgen dan ik alle plekjes die ik her en der bijgewerkt heb vlakschuren en kan er geschilderd gaan worden.

Het is tegen het is iets na half 5, dus we vertrekken richting Chantada voor de tweede keer vandaag. Nu met Antares. Ik zet de auto in een straat die tegenover de dierenarts is. Achterin zit een nu al trillende hond en dat is niet van de kou. Veel zin om naar de deur van de zaak te lopen heeft ze niet en als we binnen kunnen begint ze nog meet te trillen. Volgens mij heeft dat niets met de dierenarts te maken. Ik denk dat zij denkt dat ze naar de trimsalon bij de dierenarts moet. Daar is ze twee keer geweest en van die vrouw schiet ze helemaal in de stress. Gaan we overigens ook niet meer naar toe. De dierenarts bekijkt het bultje en zegt dat hij er een biopsie van moet nemen om het te onderzoeken wat het is. Ook is er nog een ander bult, waarvan ik denk dat het gewoon een vetbult is. Maar laten we daar ook maar gelijk even naar kijken. Ook daar dus een biopsie. Nu naar huis. Als we buiten stappen is het trillen ook gelijk over. Morgen of overmorgen krijgen we de uitslag.

6 reacties

 1. Hola,

  Wat loopt het weer bij jullie en ons toch paralel hier was het vandaag ook ca. 5,6 gr. maar wel heel veel zon. Mijn zonnepanelen waren goed voor
  19 Kwh. Volgens mij hoeven jullie tege nde Dacia bij het instappen alleen maar Chantada te zeggen en hij (of is het een zij) vertrekt vanzelf ongeacht licht of donker. We zijn wel nieuwsgierig wat er met Antaris aan de hand is. We duimen.
  Dat straatje waar jullie trouwens geparkeerd hebben kennen wij ook en weten dat je een goede handrem moet hebben.

  Houdoe

 2. Gelukkig heeft Antares aangegeven dat er iets niet pluis is ,hopelijk valt het mee en die trimsalon..
  slechte ervaringen blijft in het geheugen.
  Ben benieuwd naar de uitslag zo zielig,
  Gr. José

 3. Hoihoi , hoop dat het pootje en de andere bult niets bijzonders zijn en ze vrolijk verder kan rennen en stenen halen .
  Leuk dat raampje boven in de nok , nu nog een speciale foto erin ! Fijne dag daar , hier is het gelukkig wamer 16° . Groet .😁👊👋

 4. Ik hoop voor jullie dat het nu echt is opgelost bij de bank je zou er een sik van krijgen. Laten we hopen dat het meevalt met de uitslag van de biopsie. Nog een fijne dag verder

 5. Iedere dag lees ik over jullie wederwaardigheden. Als sukkel met twee linkse handen, bewonder ik jullie inventiviteit, creativiteit en handigheid, om een prachtig huis te creëren.
  Ik las vorige week over de migraine van Rob. Ik ben zelf zeer gevoelig voor hoofdpijn en migraine. Ik moest altijd afspraken onder voorbehoud van geen migraine aanval maken. Ik heb een tijd gehad dat ik er twee per week kreeg. Ik spreek in de verleden tijd, omdat ik een aantal jaren geleden van Spaanse vrienden de tip kreeg om Migraleve te proberen, een middel dat volgens mij alleen in de Spaanse farmacia te krijgen of te bestellen is. Zodra ik symptomen van een naderende migraine aanval krijg (bij mij: lichtflitsen, vager zien, misselijkheid, langzaam optrekkende hoofdpijn vanuit de nek) neem ik twee pillen in, ga een uurtje rusten en bijna altijd zijn de symptomen weg en is de migraine aanval afgeslagen. Ik heb nu al jaren geen migraine gehad, waarbij ik een of twee dagen doodziek, met dichte gordijnen, teiltje voor het kotsen naast het bed, het niet erg vond als magere Hein me kwam halen. Alleen als ik te laat op de symptomen met Migraleve reageerde, kreeg ik wel migraine maar lang niet zo heftig. Ik heb nu altijd pillen bij me por si acaso. Ik hoop dat ze jou ook helpen, het is zeker het proberen waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *