Cesar Millan

Om te beginnen is het vandaag ook weer erg mooi weer. Hopelijk komt het kabeltje voor de telescoop vandaag binnen, zodat ik komende avond iets kan doen. Een telescoop is een beetje als een Harley Davidson, er is altijd iets wat niet werkt. Hopelijk gaat het vanavond goed.

Eerst heb ik nog wat bij het pomphuisje gedaan. Dat wat ik gisteren gedaan heb voor het deurtje heb ik vandaag nog wat verder afgemaakt. Het wordt zo’n tussendoor karwei om het helemaal af te maken. Vandaag ook  maar eens gekeken bij de dakgoot tussen de daken in. Daar waar de muur dus nat is en er binnen de verf niet op blijft zitten. Eerst de ladder maar eens geïnstalleerd in de blubber, maar hij staat stevig met ‘veiligheids stenen’.

Alles wat er te meten is aan de goot heb ik opgemeten, maar het blijkt niet een standaard maat te zijn of zo. Er moet op de goot een eindstuk gezet worden met een pijp aansluiting naar beneden. Die kan ik vinden, alleen niet in de maat die ik nodig heb kom ik bij de diverse winkels op internet niet tegen.

De koeien gaan naar buiten. In de achtertuin waar ik de ladder heb staan kunnen de koeien ook komen. En dat doen ze zeker als ze kunnen kijken naar iemand die werkt. Ik maak op de plaats waar de koeien van de wei de achtertuin in gaan een afsluiting. Ik duldt geen pottenkijkers als ik op een ladder sta. Ik sla twee palen in de grond en span er een touw tussen en klaar.

Zoals ik al zij was er de laatste keer wat ik wat met de telescoop wilde doen wat mis. Eerst werkte de verwarming voor de lenzen niet. Toen dat goed was wilde er ineens iets anders niet meer werken, speciaal kabeltje van 50 euro stuk. Gelijk een nieuwe besteld. Gelukkig is het binnen en kan ik het kabeltje vervangen, ook twee stekkers die problemen gaven met de verwarming heb ik laten vervallen. Hoe minder verbindingen hoe beter.

Dan komt de Spaanse Cesar Millan. Cesar Millan is een Amerikaanse hondentrainer. Ik geloof dat hij ook op Discovery Channel te zien is. Deze Cesar heet Fran en komt uit Monforte de Lemos. Tussen Antares en Orion en onze spullen botert het niet echt. Als Orion ergens ligt gaat Antares er als een freak naar staan kijken. Zet Orion 3 stappen dan doet Antares dat ook. Orion vind het ook niets als hij zijn riem aan krijgt en zo zijn er nog wat dingen. Sol wilde dus een deskundige laten komen. In het kort komt het er op neer dat Sol en ik vanalles niet goed doen. En Antares is een eigenwijze dame op leeftijd en die heeft zo haar dingen. Maar volgens Fran komt het allemaal goed. We hebben al wat tips en tricks gekregen die we gelijk kunnen toepassen en die lijken te werken. 

Goed, ga ik nu naar de telescoop 🙂

4 reacties

 1. Hola,

  Met jou creativiteit en oplossingsgericht denken komt er vast een oplossing om verbinding te maken met eindstuk voor de goot waar een afvoerpijp op kan.
  Met honden is het kennelijk een beetje vergelijkbaar als met kinderen. Blijft altijd de grote vraag wat is wijsheid en wat past bij de kinderen. In jullie geval “wat past bij de honden”. Een troost wij kunnen achteraf ook zeggen dat het met jou en je broer goed gekomen is. De route daarheen was echter ook een heuvellandschap.
  Succes en hopelijk gaat Orion zich beperken tot het eten van voedsel wat voor hem bestemd is en niet te knagen aan van alles en nog wat.

  Houdoe

 2. Goedemorgen , weer probleempjes genoeg zie ik . Net wat je Vader zegt , voor due dakgoot vindt jij vast qel een oplossing , net als Fran voor Orion. Hoop toch echt dat het gaat lukken , het is zo’n mooie lobbes en past daar zo goed met zoveel ruimte.
  Heel veel succes met je telescoop , hoop voor je dat ie goed werkt nu het zo mooi helder is bij jullie. Hier (Estepona) stormt het er nog lustig op los , nog wel droog , maar regen zou niet zo erg zijn dat hebben we hier nog steeds,hard nodig.
  Fijne succesvolle dag voor Sol en jou. Groet. 🛰🛸🤗👊👍👋🐕🦮

 3. Dat is een goeie beslissing consequent de opdrachten volgen en dan komt het helemaal goed,
  bedenk wel de vrouwtjes blijven dominant😁👍
  Gr.en succes.
  José

 4. Wat goed dat jullie hulp hebben ingeroepen om de problemen met de honden op te lossen. Hoop echt dat jullie ze op kunnen lossen en dat de huisraad bespaard blijven van vernielingen. Je vader schreef ook weer een leuke reactie, lees ze ook met plezier net als jullie blog. Fine vrijdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *